Sök
HP Photosmart C7280

HP Photosmart C7280

Rejäl med många funktioner

2007-12-10

Inte så snabb, men många funktioner och hög kvalitet på främst foton gör att denna allt-i-ett produkt är värt pengarna trots relativt högt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc magazine 4/5 "Slow speed"
Mac user 4/5 "A well put-together device"
Pc för alla 9/10 "Mycket trevlig"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar överlag HP Photosmart C7280 och tycker att utskriftskvaliteten är riktigt bra. En testare tycker dock inte att det gäller för textutskrifter som kunde vara snäppet bättre. Hastigheten får godkänt men inte så mycket mer. Designen sticker inte ut men konstruktionen förutom när det gäller pappersmataren är rejäl. Det finns gott om anslutnings- och redigeringsmöjligheter. Priset är inte speciellt lågt men man får en hel del för pengarna.

Pc magazine

"Slow speed"

Enligt Pc magazine får man en hel del för pengarna med HP Photosmart C7280. Fax och möjlighet till trådlös anslutning finns, samtidigt som kan skriva ut direkt från minneskort. Att installera maskinen går utan större problem. Textutskrifter får inte mer än godkänt medan grafik- och fotoutskrifter blir mycket bättre. Hastigheten kunde vara snäppet bättre, men så länge man inte skriver avancerade dokument eller stora kvantiteter så går det bra.

Källa: www.pcmag.com (US)

Mac user

"A well put-together device"

Mac user menar att HP Photosmart C7280 är relativt dyr men att man också får en hel del för pengarna. Plus för alla anslutningsmöjligheter och att automatisk dokumentmatare finns. Designen är ganska intetsägande men konstruktionen ger ett robust intryck, detta gäller dock inte pappersmataren som känns ostadig. Tydliga menyer. En bild i storleken A4 skrivs ut på 55 sekunder medan text i samma storlek tar 24 sekunder. Utskrifter håller hög kvalitet med bra skärpa och fina färger. Scannar man in en bild i A4-format tar det 25 sekunder, vilket är snabbt men kvaliteten kunde vara bättre.

Källa: www.macuser.co.uk (GB)

Pc för alla

"Mycket trevlig"

Pc för alla testar förutom HP Photosmart C7280 även Brother MFC-845CW, Canon Pixma MP600R samt Lexmark X6570. Testvinnare blir HP Photosmart C7280. Det är relativt okomplicerat att installera produkten och det är bra för ekonomin med separata bläckpatroner. Hastigheten kunde ha varit bättre men utskriftskvaliteten är genomgående hög. Kontrast, skärpa och färgåtergivning får beröm. Vid scanning av bilder blir de något korniga samtidigt som färgerna inte blir optimala. En bra produkt med gott om redigeringsfunktioner.

Källa: Pc för alla (SE) nr 10 2007

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: HP Photosmart C7280 är en allt-i-ett produkt med skrivare, scanner, kopiator och fax. Den använder sig av sex patroner och har maximal utskriftsupplösning på 4800x1200 dpi. Utskriftshastigheten är angiven till 34/33 sidor per minut för svartvitt respektive färg. Optisk upplösning på scannern är 4800x4800 dpi. Produkten är bland annat utrustat med usb, ethernet, w-lan, pictbridge, kortläsarefärgdisplay och automatisk dokumentmatare. Måtten är 450(b)x444(d)x248(h) mm och vikten 14 kg.

Tillverkare: HP