Sök
HP Scanjet 8200

HP Scanjet 8200

För kontoret

2003-11-12

HP Scanjet 8200 är en flatbäddsscanner som anses vara snabb och enkel att använda. Men det är blandade åsikter om bildkvaliteten.
Testkälla Kommentar
Dator Magazin "En kompetent och enkel scanner"
PC World "Well suited for workgroups"
PC Magazine "Easy-to-use, hassle-free device"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att HP Scanjet 8200 är kompetent och passar främst för kontoret, snarare än för grafiker som behöver en scanner professionellt. Man menar att den är enkel att använda och har en trevlig design. När det gäller kvaliteten på bilderna råder det delade meningar. En testare anser att svartvita foton blir utmärkta, men att det inte blir lika bra med färg. Någon annan testare är nöjd med foton vad gäller skärpa och detaljer.

Dator Magazin

"En kompetent och enkel scanner"

Dator Magazin testar förutom HP Scanjet 8200 även Epson Perfection 3200 Photo, Canon CanoScan 990F liksom Umax Astra 6700. Testaren anser att HP Scanjet 8200 främst lämpar sig för kontorsändamål och att scannern inte alls når upp till nivåerna hos de andra i testen vad gäller fotohantering och bildläsning. Mjukvaran är också bristfällig då man anser att den är för enkel. Vid inläsning av negativ och foton är kvaliteten bristfällig. Men det är egentligen ingen dålig scanner. Automatiken fungerar behjälpligt och resultatet duger bra för ett kontor med varierande behov. Bra är också att scannern har stor inläsningsyta, tillgång till dokumentmatare samt att det går snabbt att scanna. Till testvinnare utses Epson, medan HP kommer på sista plats.

Källa: Dator Magazin, nr 10 2003
Till PC Worlds hemsida
Till PC Magazines hemsida

PC World

"Well suited for workgroups"

PC World säger att HP Scanjet 8200 passar ypperligt för professionellt bruk, speciellt med tanke på att en dokumentmatare kan köpas som tillbehör och att den maximala dokumentstorleken är tillräckligt stor för det mesta. Det finns ganska många knappar och inställningar att lära sig, men de är välmärkta. Scanningen går anmärkningsvärt fort och i PC Worlds test tar det bara 11 sekunder att scanna in en hel sida med svartvita mönster. Den höga upplösningen imponerar men bildkvaliteten är blandad. Svartvita foton är fantastiskt fina, men när det gäller färgscanning så presterar scannern inte alls liks bra. Färgerna blir ofta för mättade, även om det till viss del går att korrigera. Scannern är ganska tung och är inget man bär med sig direkt. Medföljande programvaror är mycket användbara. En mycket kapabel scanner som kan hantera dokument, foto och dylikt.

PC Magazine

"Easy-to-use, hassle-free device"

PC Magazine menar att HP Scanjet 8200 är en välbyggd, trevligt designad scanner som hanterar både text och foton riktigt bra. Den tar ganska mycket plats och det är en hel del knappar att hålla reda på. Installationen går dock utan problem och menyer och dylikt är lättförståeliga. Att scanna går både fort och tyst. Olika dokument tog mellan 5 sekunder och 18 sekunder att scanna i testen. Kvaliteten varierar men är i huvudsak mycket bra. Grafik kan vara något bristfällig medan foton har både fina färger och fantastisk detaljrikedom. En scanner som är lämplig till ett kontor som behöver en bra och lättskött scanner.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: HP Scanjet 8200 är en flatbäddsscanner som scannar en sida text på 50 sekunder och ett färgfoto på 25 sekunder. Upplösningen ligger på 4800x4800 bildpunkter. Scannern har en rad snabbvalsknappar som gör det enkelt att scanna, redigera och kopiera. Scanning sker med 48 bitars färgdjup och maximal dokumentstorlek är på 216x356 mm. Det går även att läsa in film, exempelvis diabilder. Det finns en LCD-kontrollpanel som visar scannerns status och felmeddelanden. Produkten har en integrerad adapter för transparenta material. USB-anslutning finnes. En rad programvaror medföljer såsom HP Photo & Imaging, Adobe Acrobat Reader liksom Photoshop Elements. Användarhandbok, USB-kabel, nätsladd och nätenhet medföljer. HP Scanjet 8200 väger 6,6 kilo och har måtten 121(H)x574(B)x371(D) mm.

Modell: HP Scanjet 8200