Sök
Canon Canoscan 4200F

Canon Canoscan 4200F

Användarvänlig scanner med bra funktioner

2005-05-31

Åsikterna går isär om Canon Canoscan 4200F men den är enkel att använda och har en del trevliga funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 7,9/10 "Billig skanner som håller måttet"
PC Magazine 2,5/5 “An adequate package at a reasonable price”
Computer Buyer 6/6 “Offers excellent image quality at a bargain price”

Vad tycker testarna?

Åsikterna om Canons scanner skiljer sig något åt bland testarna. En testare menar att såväl färgåtergivning som detaljrikedom är något av det bästa man sett i prisklassen medan en annan testare inte är speciellt imponerad. Testarna är överens om att scannern är enkel att hantera och man uppskattar bl.a. möjligheten att scanna dokument direkt som pdf-format. Scannern anses också arbeta relativt snabbt, även om en testare påpekar att det ibland blir en fördröjning på 30-40 sekunder.

Digitalfoto för alla

"Billig skanner som håller måttet"

CanoScan4200F-front

Digitalfoto för alla testar förutom Canon Canoscan 4200F även Canon CanoScan LiDE 500F, Epson Perfection 2480 Photo, Epson Perfection 2580 Photo, HP Scnajet 4070 samt HP Scanjet 4670vp. Testsegrare är Epson Perfection 2480 Photo medan Canon Canoscan 4200F hamnar på en andra plats. Testaren gillar Canons lösning för negativ; istället för en lös hållare så sitter den fast i locket. Programvaran är enkel att hantera i synnerhet om man inte vill ägna en massa tid åt inställningar utan vill scanna direkt. De automatiska justeringarna fungerar mycket bra. Bilderna som scannas blir riktigt bra enligt testaren.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 6 2005
Till PC Magazines hemsida
Till Computer Buyers hemsida

PC Magazine

“An adequate package at a reasonable price”

PC Magazine menar att det här är en scanner som levererar det som förväntas av den utan att sticka ut från mängden. Den är utmärkt för att scanna foton eller andra bilder, men om man vill arkivera utskrifter eller ställer högre krav på resultatet bör man leta efter en annan produkt. Detaljåtergivningen är ett problem och mörka fält har en tendens att omvandlas till svarta massor. Möjligheten att scanna in filer direkt till pdf-dokument är ett plus. Arbetshastigheten är relativt bra, men ibland lägger scannern till 30-40 sekunder under förevändning att den justerar lampan.

Computer Buyer

“Offers excellent image quality at a bargain price”

Computer Buyer påpekar att hela scanningsprocessen är enkel och okomplicerad. Scannern är försedd med knappar som gör att man kan skicka dokumentet direkt till en skrivare, e-mailprogram eller liknande. Dessutom är möjligheten att scanna in i pdf-format välkommen. Scanningsresultaten är utmärkta, färgerna bra och detaljåtergivningen likaså. Den enda invändningen som testaren har är att scanning av negativ är relativt krånglig. Det är begränsande att enbart kunna scanna 35 mm, men å andra sidan blir resultaten bra. Dessutom är scannern riktigt snabb. Rekommenderas av testaren.

Cirkapris: 1250 kronor

Produktfakta: Canon Canoscan 4200F är en flatbäddsscanner med optisk upplösning på 3200x6400 dpi. Den är utrustad med Quare Level 2, automatisk retusch av damm och repor. Förhandsgranskning av ett A4-dokument tar ca 2,6 sekunder. Maximal pappersformat som hanteras är A4. USB 2.0 och fyra snabbknappar. Måtten är 259(b)x473(d)x81(h) mm och vikten 2,8 kg.

Modell: Canon Canoscan 4200F