Sök
ViewSonic N2750W

ViewSonic N2750W

Bra till sovrummet

2005-09-12

Trots sin enkelhet sätter Viewsonic nu standard och inte bara med priset. En testare menar att anslutningsmöjligheterna och den slimmade designen gör denna till en utmärkt sovrums-TV.
Testkälla Kommentar
Cnet “Perfect for the bedroom”
What Hi-Fi “Extremely capable LCD TV”
HemmaBio “Starkt köp”
What Video & Widescreen TV “Sets a new benchmark”

Vad tycker testarna?

Bildkvaliteten är mycket god. TV-bilden håller hög klass, särskilt med progressiv komponentvideo. Ljudet upplevs dock av alla testare som platt och ett par extra högtalare rekommenderas vid filmtittande. Snygg och enkel med en design som inte på något sätt avslöjar priset. Man får faktiskt mer än vad man betalar för var några av omdömena.

Cnet

“Perfect for the bedroom”

N2750w_remote_h
Cnet beundrar designen på N2750W som inte på något sätt avslöjar skärmens pris. Det gör dock tyvärr fjärrkontrollen. Bildkvaliteten är tillfredställande och möjligheten till progressiv scanning kan bara göra den bättre. Ljudet är bra men högtalarna saknar den bas som krävs för högklassig filmvisning. Den kommer med alla anslutningsmöjligheter som krävs för DVD, video och spel. ViewSonic N2750W anses här vara en mycket prisvärd LCD där besparingarna gjorts på HD-kompati-biliteten. Testaren menar att anslutningsmöjligheterna och den slimmade designen gör den till en utmärkt sovrums-TV.

Källa: Till Cnet
What Hi-Fi, August 2005
HemmaBio, nr 8 2005
What Video & Widescreen TV, Sept 2005

What Hi-Fi

“Extremely capable LCD TV”

What Hi-FI jämför sju stycken 26-27 tums LCD TV:n. De testade om apparaterna var redo för HDTV, hur de lät och dess inställningar. ViewSonic N2750W stod sig väl mot testvinnaren Panasonic TX-26LXD500. Testaren tycker att till priset får man en riktigt bra bild, ren och mycket kompentent. Den klarar HDTV om komponentanslutningar används. Utseendet med skärmen ovanför högtalarna kommer enligt testaren inte att reta upp många heminredare och de uppskattar även fjärrkontrollen. Ljudet är lite tunt och kan förbättras avsevärt med ett stereopaket. I användandet anser testaren att den presterar mer än vad de betalat för.

HemmaBio

“Starkt köp”

N2750w_h

HemmaBio testar sex LCD-TV:n där ViewSonic N2750W kommer på delad tredje plats. Panasonic TX-26LXD500 vann testet. Testarna anser ViewSonic N2750W vara liten och smidig med en enkel och diskret elegans. Bilden håller hög klass, särskilt med progressiv komponentvideo. Den ger starka färger och har hög nyansieringsförmåga. Ljudet karaktäriseras av en ganska klen bas men med en bra röståter-givning. Handboken är på svenska och välskriven vilket man tyvärr inte säga om menyerna som med sin komiska svenska garanterar ett antal leenden.

What Video & Widescreen TV

“Sets a new benchmark”

What Video & Widescreen TV anser att detta är ViewSonics bästa LCD hittills och menar att den trots sin enkelhet siktar högt med lågt pris. Den har en överlag bra bildkvalitet som förbättras med en bra DVD. Bilden är enastående ren och med komponentvideo högklassigt detaljerad och de många anslutningsmöjligheterna uppskattas. Testaren tycker att utseendet matchar priset och att den ser bättre ut om man tar av den från stället och hänger upp den på väggen. Ljudet är en besvikelse och skall den användas till att se på film ger testaren rådet att skaffa ett par hyggliga högtalare.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: ViewSonic N2750W är en 27-tums LCD TV med upplösning på 1280x720 och HDTV-kompatibel upplösning för 16:9 formatet. Ljusstyrkan är på 550 cd/m2 och den har ett kontrastförhållande på 900:1. Responstiden är 8 ms (grå-till-grå) och betraktningsvinklarna är 176 grader horisontellt och vertikalt. Den kommer med 2x10 watts högtalare och tillämpar SRS-teknik för surroundljud. Tillgängliga anslutningar: A/V, S-video, YCbCr, YPbPr, DVI-D och VGA. Den väger 16 kg och kommer med måtten 680x540x243 mm.

Modell: ViewSonic N2750W