Sök
Toshiba 42WL58P

Toshiba 42WL58P

Godkända anslutningar

2006-06-14

Testarna är inte riktigt ense om huruvida bildkvaliteten hos Toshiba 42WL58P är bra eller inte, men den är lättanvänd och har ett stort utbud av anslutningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 67/100 ”Scharfes, natürliches DVD-Bild”
Audiovision 59/100 ”Tageslichttaugliche Helligkeit”
Dingz 4/6 ”Imponerer ikke på TV-signaler”
Cnet - ”Does LCD technology proud”
Area DVD 10/10 “Überragende Bildschärfe”

Vad tycker testarna?

Testarna är inte helt ense om tv:ns prestanda. Några tycker att bildkvaliteten är utmärkt med bra färgåtergivning och hög detaljrikedom. Andra anser att ljusstyrkan är för kraftig och att färgerna därmed får ett urtvättat utseende. Justerar man upp kontrasten och svärtan mister man i sin tur en hel del detaljer i bilden. Ljudkvaliteten får generellt sett godkänt, även om en testare anser att man bör koppla till en extern subwoofer för att få riktigt bra bas.

Video

”Scharfes, natürliches DVD-Bild”

Video jämför Toshiba 42WL58P med Sony KDL-V 40A11E samt Philips 42PF7420. Testvinnare är Sony medan Toshiba hamnar på andra plats. Toshiba 42WL58P är dyrast, men erbjuder flest anslutningsmöjligheter med inte mindre än två hdmi-ingångar. Menyerna är enkla att navigera i. Ljudet uppvisar stark bas, men förefaller något ansträngt. Mer övertygande är då bildkvaliteten där detaljrikedomen är stor och färgerna mycket bra. Dessutom är betraktningsvinklarna generösa. Goda resultat framträder alltså på dvd. Vid analoga tv-signaler uppstår en del bildstörningar, skärpan avtar och färgskalan börjar dra åt det violetta hållet. 

Källa: Video (DE), nr 3 2006

Audiovision

”Tageslichttaugliche Helligkeit”

Toshiba 42WL58P sidanAudiovision testar förutom Toshiba 42WL58P även JVC LT-37S60BU, Metz Milos37S, Panasonic TH-42PV60E, Pioneer PDP-436RXE, Samsung LE40R71B samt Sharp LC-37GD7E. Testvinnare är Panasonic medan Toshiba hamnar på sjunde och sista plats. Anslutningsmöjligheterna är bra och även den mest garvade hemmabiofantasten bör få sina behov tillfredsställda av Toshibans baksida. Tv:n är enkel att hantera med tydliga menyer som kompletteras av en väl genomtänkt fjärrkontroll. Ljudet har fin bas och får klart godkänt. Testaren är dock inte helt nöjd med bildkvaliteten, bl.a. får ljusa partier alltför hög belysning. Detta gör att nivåerna av svärta inte är särskilt bra och bilden får en urtvättad känsla.

Källa: Audiovision (DE), nr 6 2006

Dingz

”Imponerer ikke på TV-signaler”

Dingz tycker att designen är lite halvdan och den grå plasten imponerar inte. Bra är dock att högtalarna är placerade under skärmen vilket ger ett slankt intryck. Fjärrkontrollen är genomtänkt och har bra räckvidd. Anslutningsmöjligheterna är frikostiga. Skärmen har en relativt låg kontrastnivå, vilket gör att svärtan inte imponerar. Sätter man kontrast och svärta på max mister man i sin tur en hel del detaljer. Tv:n är inte lämpad för den som huvudsakligen tittar på tv och inte har digitala signaler. Vid stora panoreringar och snabba rörelser har bilden en tendens att hacka. Med dvd är resultatet ett helt annat och prestandan blir riktigt bra.

Källa: Till Dingz (NO)

Cnet

”Does LCD technology proud”

Toshiba 42WL58P ovanpåCnet testar både Toshiba 42WL58P och Hitachi 42PD8800TA, den senare avgår med segern. Testaren menar att om man ändå har pengar att spendera har man i Toshiban en högpresterande produkt till sitt förfogande. Designen är snygg och diskret, däremot känns fjärrkontrollen något plastig. Anslutningsmöjligheterna är generösa och lätta att nå även när skärmen är monterad på väggen. Man har tillgång till en hel del inställningsmöjligheter som möjliggör finjusteringar av bilden, bl.a. kontrast, färg, skärpa och bakgrundsbelysning. Ljudet är klart godkänt men man har inte särskilt stora möjligheter att justera det. Bildens skärpa är bra men eftersom den är väldigt ljus så framstår färgerna som något bleka.

Källa: Till Cnet Australia (AU)

Area DVD

“Überragende Bildschärfe”

Area DVD menar att tv:n inte har några som helst problem att övertyga. Bildkvaliteten är utmärkt med övertygande skärpa och mycket bra kontrast. Vidare är färgåtergivningen god och likaså nivån av svärta. Dessutom är responstiden mycket kort vilket gör att inga synliga eftersläpningar stör. Hanteringen är mycket enkel även för nybörjare. Dessutom övertygar ljudkvaliteten. För att få en riktigt övertygande bas bör man dock koppla till en subwoofer. Anslutningsmöjligheterna är frikostiga och även den som ställer lite högre krav på sin utrustning bör bli nöjd. Testaren tycker att den medföljande fjärrkontrollen inte riktigt når hela vägen, men den är klart godkänd.

Källa: Till Area DVD (DE)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Toshiba 42WL58P är en 42-tums lcd-tv med bildformatet 16:9 som har en ljusstyrka på 500 cd/m2 och en kontrast på 550:1. Upplösningen är 1366x768 pixlar. Skärmen är kompatibel med hd-tv. Befintliga anslutningar är 2xhdmi, s-video, komponentvideo, 3xscart, 3xaudio, pc samt uttag för hörlurar. Dimensionerna är 1044(b)x708(h)x107(d) mm exklusive bordsstativ. Vikten är 28,3 kg.