Sök
Toshiba 42RV555

Toshiba 42RV555

Välutrustad tv

2009-07-02

Toshiba 42RV555 är en 42 tums lcd-tv som med priset i åtanke levererar ett gott funktionsomfång och mycket god bildkvalitet för blandad användning.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 66/100 "Schärfe könnte höher sein"
What hifi 4/5 "Solid all-round picture"
What video 4/5 "Solid and affordable"
Area dvd 9/10 "Fairer Kaufpreis"

Vad tycker testarna?

Toshiba 42RV555 anses erbjuda mycket god funktionalitet med tanke på priset och överraskar positivt också vad gäller bildkvalitet. Den anses av flera vara långt bättre än förväntat och betygen blir därför också ganska höga. Två av testarna menar på att återgivningen är något mjuk vilket gör att de finaste detaljerna går förlorade men att detta ändå inte gör så mycket då färgerna och kontrasten håller höga mått. Det delas också ut beröm för linjedubblaren och den goda rörelsehanteringen. Ljudet är däremot en mer blandad historia där två av testarna menar att det är riktigt, riktigt bra medan de andra två tycker att det är på gränsen till undermåligt. Vad anbeträffar byggkvalitet, anslutbarhet och betjäning får 42RV555 idel positiva ordalag.

Video

"Schärfe könnte höher sein"

Tyska Video har gjort en jämförelse mellan Toshiba 42RV555 och Sony KDL-40S4000E och menar att båda skärmarna är snyggt utformade och har liknande funktionsuppsättning samt anslutningsmöjligheter. Handhavandet är enkelt hos båda men manualen och hjälpsektionen är bättre hos Toshiban. Bildmässigt anses produkten fungera bättre med analoga signaler men när det gäller digitala signaler, både standardupplöst som högupplöst, kan konkurrenten göra ett bättre jobb tack vare en djupare kontrast och högre skärpa. Men även om Toshiban inte kan matcha skärpan är hd-upplevelsen mer behaglig då bruset blir mindre påtagligt tack vare den mjukare återgivningen. Dessutom är rörelshanteringen bättre hos Toshibas panel. De två anses vara jämnstarka men då Sony är billigare så blir det fördel till 40S4000E, men med minimala marginaler då det enbart skiljer en poäng mellan dem.

Källa: Video (DE) nr 1 2009

What hifi

"Solid all-round picture"

Förutom att menyerna är något tröga finns det enligt What hifi inte mycket att anmärka på hos Toshiba 42RV555. För priset uppges det vara en stor och mycket välutrustad tv som bjuder på ett ovanligt bra ljud. Testaren menar att det har en bredd och en detaljåtergivning som får det att stå ut bland det ljud som andra plattskärmar presterar. Dessutom blir bildåtergivningen skarp och ren med bra detaljer och smidig rörelsehantering. Det är inga som helst problem att avnjuta sportsändningar och även om film på dvd tenderar att visa färger som saknar lite krut är ändå paletten mycket naturtrogen. Med blu-ray visar också skärmen att den kan få till ordentliga kontraster, ordentlig svärta och ren vit färg. Dock så kunde brusreduceringen varit lite kraftigare, skriver What hifi. Detta är en tv som sammanfattas få till en solid all-round bild och som har en riktigt trevlig prissättning.

Källa: What hifi (GB) mars 2009

What video

"Solid and affordable"

Även om produktens specifikationslista inte är fantastisk så innehåller den ändå mer än som kanske förväntas för priset, skriver What video som uppskattar 100 Hz-teknik, kontrastomfånget och skärmstorleken. Det enda som kanske saknas uppges vara en fjärde ingång för hdmi. Menysystemet är mycket lättbetjänligt men känns lite åldersstiget och det samma uppges gälla för fjärrkontrollen. Den största styrkan med bildkvaliteten är de mycket naturliga färgerna med precisa färgtoner och nyanser. Med tv-sändningar varierar resultatet efter signalkvaliteten men med dvd eller hd-film så blir resultatet riktigt bra. Svärtan uppges också vara bra men håller inte riktigt plasmanivå. När det gäller skärpa så blir intrycket att panelen går lite åt det mjuka hållet, det gör inte så mycket för vanligt tv-tittande men den som vill ha ut det absolut mesta i detaljväg bör vara uppmärksam på detta, skriver testaren. Ljudet är dock klent både vad gäller maximal ljudvolym och vad gäller djupet i basen.

Källa: What video (GB) nr 347

Area dvd

"Fairer Kaufpreis"

Area dvd menar också de att Toshiba 42RV555 är en välrustad pjäs för priset. Testaren plussar bland annat för god anslutbarhet och utmärkt färghantering. Bildkvaliteten anses hålla hög klass och den stabila återgivningen med material i 1080/24p anses vara mycket bättre än förväntat för priset. Testaren berömmer linjedubblaren som gör ett mycket bra jobb med film på dvd. Kontrasten är mer än tillräcklig även om de finaste detaljerna går förlorade i de mörkaste scenerna. Ljudet anses vara en rolig överraskning med fokuserad bas och tydlig dialog. Dessutom menar Area dvd att panelens byggkvalitet är mycket god samt att användandet inte kunde ha gjorts enklare. På det hela taget är detta därför en lcd-tv som erbjuder en hel del nöje för priset.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:

Toshiba 42RV555
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 17000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, komposit, 2xscart, vga, komponent, optisk ljudutgång
Elförbrukning: 111 watt (standby 0,19 watt)
Övrigt: dvb-t, 100 Hz och subwoofer-utgång, 24p
Mått: 1009x308x694 mm
Vikt: 24,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Toshiba