Sök
Toshiba 37RV635

Toshiba 37RV635

Funktion i första hand

2009-09-21

Användarvänligheten prisas hos 37-tumsapparaten Toshiba 37RV635. Dessutom gör Resolution+ de flesta bildlägen bra och fjärrkontrollen är praktisk men till toppen är det en bit.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 "We'd recommend spending a little more"
What video 4/5 "Another solid, easy-to-use TV"
Trusted reviews 8/10 "An absolute bargain"

Vad tycker testarna?

Prisnivån på Toshiba 37RV635 är klart överkomlig enligt alla testare. Åsikterna går däremot isär när det kommer till designen där omdömena varierar från tråkig till riktigt snygg. Menysystemet är enkelt uppbyggd vilket även gäller fjärrkontrollen där bland annat snabbknapparna är uppskattade. Sammantaget får tv:n en hel del beröm för användarvänligheten. När det kommer till ljudet är det bra vid dialoger men har svårt när det behövs mer tryck som i fartfyllda actionscener. Bilden anses förvisso bra med Resolution+, även om den inte når toppnivåer men är direkt svag utan. Svartnivåerna och rörelsehanteringen i hd är till exempel inte optimala.

What hifi

"We'd recommend spending a little more"

What hifi tycker att det man med tanke på vad man betalar får ganska mycket med Toshiba 37RV635. Full hd, 1920x1080 pixlar och 24 fps imponerar. Uppskalningsteknologin Resolution+ och automatiskt bakljus är också bra tillägg. Utseendet är lite tråkigt, men det är inget fel med en inriktning på funktion före elegans. Även menyerna är inte de snyggaste, men de är praktiska. Samma sak gäller för fjärrkontrollen som ser gammaldags ut, men är välstrukturerad och enkel. Bilden blir bra men når inte de högsta höjderna. Konkurrensen och för att ligga i toppklass hade det behövts bland annat högre detaljrikedom samt bättre rörelsehantering och svartnivåer.

Källa: What hifi, juli 2009 (GB)

What video

"Another solid, easy-to-use TV"

What video uppskattar att Toshiba 37RV635 erbjuder bra teknologi och snyggt utseende till ett överkomligt pris. Menysystemet har blivit enklare att använda, men utseendet är mindre tilltalande. Den omdesignade fjärrkontrollen är mycket bra med stora knappar och snabbknappar. Bildkvaliteten är mer trevlig än fantastisk. Bäst gör den ifrån sig med hd-material, men även om till exempel ansikten ser knivskarpa ut vid första anblick så är inte detaljåtergivningen perfekt. Svartnivåerna kan inte matcha plasma, men är tillräckligt bra. Det finns en del störningar vid dvd-tittande, både via hdmi och via scart. Resolution+ hjälper till en del, men kan också överdriva ibland. Ljudet är helt okej vid dialoger men styrkan finns inte där vid actionscener och liknande.

Källa: What video, nr 350 2009 (GB)

Trusted reviews

"An absolute bargain"

Trusted reviews är imponerade av utseendet hos Toshiba 37RV635. Alla anslutningsmöjligheter är riktigt bra, liksom Meta Brain, vilket är samlingsnamnet för de teknologier som används i för att ge optimal bildkvalitet hos 37RV635. Eco Panel som sparar ström är en trevlig detalj och menyerna har blivit tydligare och lättare att titta på. Framför allt är de oerhört enkla att använda och snabbknappen på fjärrkontrollen förenklar handhavandet. Plus även för bildinställningsmöjligheterna. Med Resolution+ blir bildkvaliteten imponerande bra, tyvärr så är kvaliteten inte alls bra utan programmet. Vid en duglig källa gör det underverk med bilden, dock bör man undvika att använda funktionen då det skapar extra störningar i bilden med dålig grundkvalitet. Svartnivåer och färger är också rätt bra. Ljudet är inte tillräckligt kraftfullt för actionfilm, men får godkänt vid dialoger och musik.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 37 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 450 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader h/v
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, komponent, usb
Övrigt: Resolution+
Elförbrukning: Iu
Mått: 590(h)x900(b)x94(d) mm
Vikt: 16,7 kg

Tillverkare: Toshiba