Sök
Toshiba 37C3030

Toshiba 37C3030

Kvalitet med begränsningar

2007-06-27

Testarna menar att skärmen har ett bra utbud av anslutningar och inställningsmöjligheter men bildkvaliteten uppvisar vissa begränsningar.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Tempting price at this size"
Home cinema choice 3/5 "Certain to do well with price-contious buyers"
Video 74/100 "Harmonisches Bild"

Vad tycker testarna?

Skärmen är snygg och testarna menar att den erbjuder en hel del för pengarna. Anslutningsmöjligheterna är goda, men en testare saknar s-videoanslutning. En testare menar att bildkvaliteten är betydligt bättre vid tv-sändningar än om man tittar på en dvd-film. En annan testare anser att ett visst rödstick finns i bilden. Några testare menar att svärtan kunde ha varit bättre, medan den tredje testaren finner att svärtan blir bättre om man aktiverar anpassningen av svärta. Ljudet är genomgående bra, även om basen kunde ha varit något bättre. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och framstår som genomtänkt.

What hifi

"Tempting price at this size"

What hifi menar att det konkurrenskraftiga priset tydliggör målgruppen till förstagångsköpare av platta tv-modeller. 37C3030 bedöms vara snygg och passar utan problem in i de flesta vardagsrum. Den digitala tv-mottagaren lagrar stationer relativt snabbt. Inställningsmöjligheterna är goda och kan komma att behövas eftersom bilden tenderar att vara något varm. Tv-sändningar håller en genomgående bra kvalitet med god detaljrikedom, kontrast och färgåtergivning. Tittar man på dvd är resultatet inte riktigt lika imponerande, bland annat är detaljrikedomen i mörka scener inte så bra som man skulle kunna önska. Dessutom är svärtan inte lika solid som hos en del konkurrenter. Skärmen är prisvärd, men vill man ha något bättre måste man också betala mer.

Källa: What hifi (GB) juni 2007

Home cinema choice

"Certain to do well with price-contious buyers"

Home cinema choice anser att priset är uppseendeväckande lågt, vilket gör modellen attraktiv för prismedvetna köpare. Anslutningsmöjligheterna är bra och det enda som möjligtvis saknas är en s-videoanslutning. Modellen kan hantera 1080p-material, även om upplösningen inte är full-hd. Testaren menar att tv-sändningar imponerar, bland annat är färgåtergivningen och detaljrikedomen mycket bra. Svärtan är dock inte helt hundraprocentig. När objekt rör sig över skärmen förloras en del i upplösning, vilket gör att detaljer förloras. Testaren tycker dock att skärmen är prisvärd och att den är en bra investering så länge man är medveten om dess begränsningar.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2007

Video

"Harmonisches Bild"

Video testar förutom Toshiba 37C3030 även Samsung LE-37R81B, Philips 37PFL7332 och Sony KDL-40V2500. Samsung utses till testvinnare medan Toshiba hamnar på en delad andraplats tillsammans med Philips. Bildkvaliteten beskrivs som harmonisk, men bilderna uppvisar ett visst rödstick. Aktiverar man anpassningen av svärta så förhöjs bilden. Fjärrkontrollen är bra, den ligger bra i handen och designen är väl genomtänkt. Ljudkvaliteten är till belåtenhet, det är rent och uppvisar bra detaljer. Dock hade en aning mer bas inte skadat. Anslutningsmöjligheterna är goda och man behöver inte sakna någonting i den vägen. Testaren uppskattar också att skärmen är försedd med en digital tv-mottagare.

Källa: Video (DE) nr 6 2007

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Toshiba 37C3030 är en 37-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och kontrasten är 5000:1. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Skärmen är kompatibel med hd-material och kan hantera upplösningarna 720p och 1080i. Bland anslutningarna finns kompositvideo, dubbla scart, komponentvideo, dubbla hdmi, vga samt utgång för hörlurar. Dimensionerna är 920(b)x613(h)x 121(h) och vikten är 16,8 kg. C3030 är ännu ej typgodkänd för Boxer digital-tv i Sverige (juni 2007).

Tillverkare: Toshiba