Sök
Toshiba 36ZP18P

Toshiba 36ZP18P

Stor och stark men inte komplett

2002-02-04

Toshiba 36ZP18P är en widescreen-TV som är 36 tum stor. Testarna kommenterar den fantastiska bildkvaliteten och det klart godkända ljudet. Därav de höga testbetygen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 5/5 "Home cinema giant"
Essential Home Cinema 4/5 "A great example of bigscreen telly proper"
Home Entertainment 4/5 "True home cinema in an elegant case"
What Video & TV 4,5/5 "Finest pictures seen on a set of this size"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Pictures are, in a word, breathtaking"

Vad tycker testarna?

Testarna är framför allt ense om att Toshiba 36ZP18P borde ha DTS. Men man är också helt på det klara med att den här TV:n passar utmärkt till hemmabio med tanke på dess fantastiska bildkvalitet. Även ljudet får många positiva reaktioner från testarna. En del testare har haft problem med produktens auto-tuning. Priset är högt, men det tycker de flesta att det är värt även om vissa testare saknar fler funktioner och finesser.

What Hifi

"Home cinema giant"

What Hifi menar att Toshiba 36ZP18P är den TV som bäst passar till hemmabio av alla modeller man testat. Suberb bild och oerhört bra ljud för att vara från en TV. Även om denna inte är speciellt kompakt, har Toshiba gjort sitt bästa för att dölja formatet. Skärpan och färgåtergivningen sägs vara fantastiska liksom detaljerna i bilden. Ljudet har en bra bas, ett bra surround-ljud och imponerande klarhet. Det enda man egentligen har att klaga på är avsaknaden av DTS-kapacitet, och för övrigt hoppas What Hifi att priset inte avskräcker allt för många, eftersom den faktiskt är värd sitt pris.

Källa: What Hifi, nov 2001
Essential Home Cinema, nr 8 2001
Home Entertainment, dec 2001
What Video & TV, sept 2001
Home Cinema Choice, sept 2001

Essential Home Cinema

"A great example of bigscreen telly proper"

Essential Home Cinema säger att Toshiba 36ZP18P har en stor fördel i att bilden är så stor. Kvaliteten överstiger de flesta konkurrenter på marknaden. Bra manual, fjärrkontrollen är funktionell men stor nog. När det gäller bilden tycker testaren att skärmen fylls upp på ett bra sätt med en väldigt klar bild som ibland kan kännas lite suddig men inte tillräckligt för att dra ner betyget. Färgerna är fina liksom ljudet, även om Essential Home Cinema menar att ljudet skulle vara ännu bättre med ett separat system. DTS saknas men högtalarna har djup i ljudet trots att de är små. Men den inbyggda subwoofern till trots så kunde basen vara bättre. Sammanfattat en bra produkt som kopplar samman bra ljud och fin bild på ett snyggt sätt, perfekt för hemmabio.

Home Entertainment

"True home cinema in an elegant case"

Home Entertainment har jämfört Toshibas TV mot JVC AV32P10EKS, Panasonic TX-32PB50 och Hitachi C36WF83N. Hitachi blev bäst i test, men Home Entertainment rekommenderar även Toshiba 36ZP18P starkt. När det gäller designen är Toshiban väldigt stilfull. Fjärrkontrollen och menyerna är väldesignade och enkla att använda. Ljudmässigt tycker testaren att högtalarna gör bra ifrån sig även vid mer komplexa ljud. De externa högtalarna är lite väl små och lätta och lämnar lite för mycket jobb åt den inbyggda subwoofern. Testaren poängterar att det är möjligt att få en fantastisk bild med rätt inställningar. Negativt är att produkten saknar DTS.

What Video & TV

"Finest pictures seen on a set of this size"

What Video & TV berömmer Toshiba 36ZP18P:s bildkvalitet och apparaten tar upp mindre plats än många 32 tums apparater gör då den verkligen är elegant. Men även om TV:n är tunn och slimmad så sticker den ut en bra bit där bak vilket kräver mycket plats i vardagsrummet. Positivt är att Toshiba skickar med fyra högtalare, medan tillgången till in- och utgångar bara får medelbetyg liksom fjärrkontroll och menysystem. TV:ns auto-tuning var allt för krånglig och DTS saknas, liksom fler RGB-uttag. Däremot är ljudet imponerande och högtalarna anses kunna prestera bra bas och precisa effekter, men en TV i den här prisklassen borde ha fler spännande finesser och funktioner avslutar testaren.

Home Cinema Choice

"Pictures are, in a word, breathtaking"

Home Cinema Choice ger Toshiba 36ZP18P utmärkelsen “Best Buy” och menar att bildkvaliteten och ljudet är det som imponerar mest. Designen får bra betyg även om den är något stor baktill. Positivt med fyra högtalare men bara en RGB är för lite. Bildmässigt så är färger och detaljer mycket bra. Upplösning och skärpa är också imponerande. Däremot anser testaren att TV:n har dåligt med funktioner. Att få igång TV:n är inga problem om man bortser från den bökiga auto-tuningen. Ljudkvaliteten är bra med mycket bas från de små högtalarna.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Toshiba 36ZP18P är en superplatt widescreen-TV som är 36 tum stor och väger hela 75 kg. TV:ns omfång ligger på 855x620x601 mm och den har många olika in- och utgångar såsom tre SCART (varav en RGB och 2 S-Video), video-ingång, koaxiala och optiska digitala ingångar, stereo in/ut med flera. Medföljer gör fyra små högtalare och dekoder för Dolby Digital 5.1/Pro-Logic, men inte DTS. Det finns en inbyggd subwoofer och 100Hz bildprocessor liksom ”Natural Scan mode” och ”Digital Noise Reduction”. Det finns även sex olika inställningar för widescreen, liksom möjlighet till splitscreen. Du kan även ställa in höjd, längd och position hos widescreen-bilden.

Modell: Toshiba 36ZP18P