Sök
Thomson 61JW643S

Thomson 61JW643S

Extrem-TV

2004-07-15

Bakprojicerad TV på 61 tum. Testarna gillar bildkvaliteten men klagar en del på ljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "An impressive picture provider"
Home Cinema Choice 4/5 "Images are relatively crisp"
What Video 4/5 "Handheld unit is responsive"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Thomson 61JW643S främst för bildkvaliteten och färgerna. Bra kritik även för att den är mycket prisvärd. Alla testare klagar på att skärmen är för reflekterande. Testarna gillar inte heller det inbyggda ljudsystemet som fungerar dåligt med flerkanalsljud. Däremot skriver alla att produkten är mycket prisvärd, vilket resulterar i Best Buy utmärkelse i What Video.

Essential Home Cinema

"An impressive picture provider"

Essential Home Cinema skriver att fördelen med bakprojicerade skärmar är att de är billigare än LCD- och plasmaskärmar. Detta gäller i hög grad även Thomsons skärm. Man får väldigt mycket skärm för pengarna. Bildkvaliteten är mycket bra och testaren gillar speciellt färgerna. Tyvärr är betraktningsvinkeln dålig vilket gör att man måste sitta rakt framför skärmen för att få bäst bildkvalitet. Dessutom är skärmens glasruta lite väl reflekterande. Tyvärr är inte heller ljudet tillfredsställande. Det fungerar när man tittar på vanliga TV-sändningar men inte om man skall titta på en film. Då behövs ett externt ljudsystem med flera kanaler menar EHC.

Källa: Essential Hi-Fi Home Cinema, juni 2004
Home Cinema Choice, juli 2004
What Video, nr 33 2004

Home Cinema Choice

"Images are relatively crisp"

Home Cinema Choice tycker också att TV:n är prisvärd. Designen är snygg men skärmen reflekterar lite väl mycket eftersom det kan vara svårt att se bilden ibland. Fjärrkontrollen är bättre än tidigare modeller och det är lätt att navigera genom menysystemet. Testaren gillar även att fjärrkontrollen har bakgrundsbelysning. Bilden är klar med dynamiska färger och ganska övertygande svartnivå. Bildförbättrings-tekniken fungerar stabilt även om man kan se lite linjer i bilden. Testaren hade förväntat sig att skärmen levererades med ett separat ljudsystem vilket tyvärr inte är fallet. Ljudet i de inbyggda högtalarna är dessutom ganska dåligt. Allt som alla är detta en prisvärd storbildsskärm för dom som vill ha maximal bildyta för pengarna.

What Video

"Handheld unit is responsive"

Enligt What Video är 61JW643S ganska snygg, med den har lite tråkig TV-bänk. Fjärrkontrollen är förbättrad och ligger nu mycket bra i handen. Menyerna är enkla att förstå och navigera i. Bildkvaliteten är bra och bildförbättringssystemet Hi-Pix fungerar väl. Färgerna är verklighetstrogna och svartnivåerna övertygande. Betraktningsvinkeln är däremot ganska dålig och tyvärr reflekterar skärmen lite väl mycket. Ljudet i de inbyggda högtalarna är dåligt, speciellt när man tittar på en film med surroundljud. Trots nackdelarna rekommenderar testaren skärmen och tycker att den är mycket prisvärd. Best Buy utmärkelse i tidningen.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta:

Thomson 61JW643S är en 61 tums bakprojicerad widescreen-TV med 100 Hz-teknik. TV:ns bildförbättringsteknik kallas "Hi-Pix". TV:n har dubbla tuners med bild-i-bild och har 1500 sidors snabbtext samt barnlås. Högtalarna är inbyggda och har effekten 2x20W plus 40W subwoofer med Virtual Dolby Surround. De in- och utgångar som finns är hörlursuttag, 3 SCART varav 2 är RGB, komponent, komposit, stereo och S-VIDEO. TV:n har måtten 1600x1706x730 mm och väger 75 kg.

Modell: Thomson 61JW643S