Sök
Thomson 61 TW 610

Thomson 61 TW 610

Gigantisk bild

2003-11-11

Thomson 61 TW 610 är en mycket prisvärd stor-TV med DVD-spelare som är större och billigare än de flesta plasmaskärmar. Den får bra omdömen för bild- och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 74/100 "Komfortables Kino"
Home Cinema Choice 4/5 "Huge image"
Home Entertainment 4/5 "Full of goodies"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av den gigantiska 61 TW 610. Man får räkna med att TV:n tar en hel del plats, men den är snygg och hjulen gör den behändig att flytta på. Den inbyggda DVD-spelaren är en klar fördel. Det finns bra anslutningsmöjligheter men man saknar en ingång för komponentvideo. Ljud- och bildegenskaperna varierar lite beroende på inställningar. Bilden rankas från imponerande till bra även om någon upptäcker en del störningar i rörliga motiv. Färgerna är granna och kontrasten välbalanserad. Ljudet får bra omdömen, men med receiver och separat subwoofer skulle det säkerligen bli enastående. 61 TW 610 är inte lika dyr som många plasmaskärmar och kan således blir ett bra alternativ för den som vill ha en mega-TV.

Video

"Komfortables Kino"

Video anser att 61TW610 är ett bra exempel på en välutvecklad bakprojektions-TV. Den är stor men mycket estetiskt tilltalande. Här kommer verkligen färgerna till sin fulla rätt i en praktfull bild, full med detaljrikedom, skarpa motiv, exakt färgåtergivelse och mycket bra kontrast. Av den invecklade tekniken märker man ingenting, allt fungerar i en komfortabel bioupplevelse. Fjärrkontrollen är överskådlig och knapparna schematiskt arrangerade. Även menyn på DVD:n är enkel att följa. Högtalarna duger, det finns en hel del kraft och tonstyrka i ljudet och riktigt bra blir det med en extern ljudanläggning. En exceptionell hemmabio med mycket teknik för pengarna.

Källa: Video nr 6, 2003
Home Cinema Choice juli, 2003
Home Entertainment augusti, 2003

Home Cinema Choice

"Huge image"

Home Cinema Choice tycker att finessen med 61TW är den inbyggda DVD-spelaren. TV:n är mycket snygg i designen men tar rätt mycket plats i vardagsrummet. Men tack vare hjulen kan man lätt positionera den. Det är praktiskt med tre Scartuttag även om testaren saknar komponentingång. Den rektangulära fjärrkontrollen ser alldaglig ut men klarar jobbet galant. Det finns flera bra funktioner och man nämner bland annat DVM-tekniken som ger bilden bra upplösning och detaljer. DVD-spelaren är funktionell. Bilden är majestätiskt stor. Kontrasten får beröm och bilden är nästan helt fri strån störningar. Motiv och detaljer kan bli oskarpa i färgen, beroende på bildinställning, men i det stora hela blir det frasiga och granna färger. Filmljudet har bra bas och diskant. En super-TV som är väl värd sitt pris.

Home Entertainment

"Full of goodies"

Home Entertainment menar att man bör ha en hel del plats i rummet för denna TV-koloss, även om den är mycket välkonstruerad och vacker i formen. Den är lätt att installera. Både CD-ljudet och filmljudet låter imponerande, men med separat receiver och subwoofer skulle det bli optimalt. Bilden är inte lika bra. Det är svårt att se på en bild som är reflekterande. Man sitter ofta och tittar på sin egen reflektion i mörka partier. Färgerna blir utmärkta, men det blir en hel del störningar i rörelser och motiv. Men för den som inte har råd med plasma är 61TW610 ett bra och prisvärt alternativ.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Thomson 61 TW 610 är en 61 tums bakprojektions-TV med inbyggd DVD-spelare i 16:9 med synlig bilddiagonal på 156 cm. Formatet kan även väljas för 4:3 samt letterbox. Modellen är kompatibel med CD-R och MP3 samt Dolby Digital 5.1 och DTS. Upplösningen bygger på Digital Vision Mastering och det finns tre Scartuttag varav två RGB. Virtual Dolby Surround med uteffekt på 2x20 watt plus 40 W basreflexsystem. Bland funktionerna finns programinformation med on screen, NexTView Link, insomningstimer, barnlås samt automatisk avstängning. Uttag för hörlurar och TV samt universal fjärrkontroll. Thomson 61TW610 väger totalt 75 kg och mäter 1471(H)x1434(B)x577(D) mm.

Modell: Thomson 61 TW 610