Sök
Thomson 27LCDB03

Thomson 27LCDB03

Imponerande bild, sämre ljud

2004-08-04

En 27 tums LCD-skärm med imponerande bildhantering och många kopplingsmöjligheter som möjliggör flera användningsområden. Dock är testarna inte imponerade av ljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "Great value for money"
What Video 5/5 "Arrival in the LCD premier league"
Essential Home Cinema 5/5 "Offers incredible value for money"

Vad tycker testarna?

Samtliga anser att bildhanteringen är utmärkt och kontrasten är mycket bra, eftersom svart återges föredömligt ger det även vibranta färger i övrigt samt ökat djup. Testarna är överlag positiva till de kopplingsmöjligheter som finns på skärmen, även om samtliga testare anser det vara en missräkning att bara ha en scartingång. En testare tycker att produkten är mycket enkel att använda, dels på grund av menyerna som anses vara tydliga och logiskt uppbyggda, men även på grund av fjärrkontrollens design. Enda minuset är att en del knappar är små. Testarna anser dock inte ljudet vara i överklass, de två högtalarna presterar godkänt men dynamiken saknas vilket gör att en del ljudeffekter faller platt. Generellt sett blir det dock bästa betyg för denna lågt prissatta LCD-TV.

T3

"Great value for money"

T3 menar att Thomson är en etablerad tillverkare, men att man hittills inte visat sin fulla designkapacitet. Detta förändras dock i och med denna produkt. Utseendet är superbt och designmässigt finns inget att önska. Den silvriga ytan och de platta högtalarna gör att produkten ser mycket elegant ut. Dock har tillverkaren även arbetat en hel del med innandömet. Bildkvaliteten är utmärkt från DVD, speciellt om man använder progressive scan. RGB-scarten fungerar fint även om den inte imponerar lika mycket som komponentingången. En bra kontrast innebär även att en bra bild skapas i starkare ljus, medan upplösningen lägger en stabil grund för HDTV-bild i framtiden. Responsen är snabb, och testaren upptäckte inte någon större eftersläpning med spel heller. Betraktningsvinkeln är generös åt alla håll. Högtalarna presterar vad man kan förvänta sig. Underligt nog för en TV av denna storlek finns enbart en scartingång, annars är uppkopplingsmöjligheterna imponerande. "T3 Exclusive" samt "T3 Gold Award".

Källa: T3 maj 2004
What Video juni 2004
Essential Home Cinema nr 34 2004

What Video

"Arrival in the LCD premier league"

What Video påpekar att modellen finns i både svart och silver för den som är intresserad. Kopplingsmöjligheterna är imponerande när man väl kommit förbi besvikelsen av enbart en scartkoppling. Produkten levde upp till de höga förväntningarna i testet, där kontrasten var stark och återgivningen av svart var något av det bästa man sett hos en LCD-skärm. Detta gör att såväl djup som färgåtergivning får mycket positiva effekter. Testaren var även imponerad av frånvaron av rörelseeftersläpning och naturligheten i färgerna. Dock med undantag för den underliga hudtonen i ljussvaga scener. Testaren är något besviken på DVD-uppspelning på grund av svaga vertikala linjer på delar av bilden, möjligtvis orsakade av Hi-Pix hanteringen. Där produkten verkligen står ut är på progressive scan från DVD. Ljudet är inte lika bra som bildbehandlingen, dynamiken saknas vilket gör att dramatiska ljud faller platt. Design, pris och bildkvalitet gör produkten åtråvärd, avslutar testaren. Produkten utnämns med "Best buy".

Essential Home Cinema

"Offers incredible value for money"

Essential Home Cinema förklarar den använda Hi-Pix tekniken med att den analyserar inkommande bilder och lägger till extra pixlar till varje scannad linje och förbättrar skärpan. Det dubblerar även mängden färger för att leverera ljusare, mer vibranta toner. Testaren anser att designen är superb och att den silvriga modell man testar är mycket snygg. Dessutom gör den slimmade designen att produkten får ett mycket elegant utseende. Vad gäller kopplingsmöjligheterna är man besviken över att det endast finns en scart koppling, men annars ser det mycket bra ut. Produkten är mycket enkel att använda, menyerna är direkta och visuellt tilltalande och designen på fjärrkontrollen komplicerar knappast saken, fortsätter testaren. Enda minuset är att en del knappar inte är stora nog. När det gäller bildhantering behandlar produkten allt från RGB till analoga signaler utan problem. Delvis tack vare utmärkt kontrast med bland annat utmärkt återgivning av svart som ger en positiv effekt även på andra områden. Uppgraderar man till RGB-bilder från en digitalbox eller DVD-spelare och den dramatiska skillnaden uteblir tack vare den utmärkta bildhanteringen. Ironiskt nog uppkommer dock en del gryn, något som annars är mestadels förekommande vid analoga bilder. Ljudet är inte så mycket att hurra för, dynamiken saknas och gör ljudet relativt tandlöst. Trots det erbjuds mycket för pengarna. Produkten utnämns med "Best buy".

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Thomson 27 LCDB03 är en 27 tums TV med 16:9 LCD-skärm. Den maximala upplösningen är 1280x768 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och kontrasten 500:1. Dimensionerna är 1015(h)x670(b)x470(d) mm och produkten väger 17 kg. Virtual Dolby Surround finns och NICAM stereo. Högtalarna är 2x10 RMS. En scart (RGB), S-video, DVI, VGA (D-sub), kompositvideo, stereo. Dessutom uttag för 3,5 mm hörlurar. Med stativ och väggfäste.

Modell: Thomson 27LCDB03