Sök
Sony KP-44PS2

Sony KP-44PS2

Pang för pengarna?

2002-01-31

Sony KP-44PS2 är en bakprojektions-TV som lockar med bra bild och ljud. Många finesser som full bild-i-bild, zoom och minne för 200 sidor Text-TV. Flera testare korar den till testsegrare i klassen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video das Testmagazin 68/100 "Testsieger"
What Video & TV 4,5/5 "Best Buy"
Home Cinema Choice 4/5 "Stunning picture"

Vad tycker testarna?

KP-44PS2 får mycket bra testresultat avseende både ljud och bild samt finesser som bild-i-bild där man kan se två analoga TV-kanaler samtidigt. Samtliga testare framhåller att designen är snygg. En liten brist är att det enbart finns en ingång för RGB. En testare nämner att fjärrkontrollen är lite invecklad att använda. Sammantaget får modellen mycket bra kritik och väljs till ”Bästa köp” hos en testare.

Video das Testmagazin

"Testsieger"

Video testar förutom Sony KP-44PS2 också fem andra modeller. Sony rankas dock som testsegrare beroende på bildens starka och naturliga färger samt kontrasten i bilden. Testaren framhåller den vackra formen på TV:n, att fjärrkontrollen är enkel och funktionell samt att ljudet har en bra klang och en riktigt vass bas. Sony KP-44PS2 får dela segern med Toshiba 46WH08G som också har en mycket bra bild och dessutom Dolby Digital.

Källa: Video das Testmagazin nr 11, 2001
What Video & TV, dec 2001
Home Cinema Choice nr 1, 2002

What Video & TV

"Best Buy"

What Video & TV anser framförallt att Sony KP-44PS2 är en mycket snyggt designad apparat. Men testaren slår också ner på det faktum att det endast finns en SCART med RGB, samt det faktum att kontrollpanelen sitter på apparatens framsida (förvisso dold av en diskret panel). Det är svårt att sköta alla inställningarna, mest beroende på att man först måste lära sig joy-stick funktionen på fjärrkontrollen. Själva inställningarna för bilden fungerar dock fint med ett plus för bild-i-bild funktionen. Tack vare Sonys inbyggda DMC-teknik är bilden utmärkt, men också ljudet får toppbetyg och modellen väljs till bästa köp i klassen.

Home Cinema Choice

"Stunning picture"

Även Home Cinema Choice framhåller den sobra designen på Sony KP-44PS2. Att modellen endast har en SCART för RGB tycker man är svagt. Men bilden är fantastiskt bra med skärpa och naturliga, klara färger. Dessutom ett mycket bra ljud. Testaren menar att TV:n är ansenligt utrustad med en hel del nyttiga finesser som enbart höjer upplevelsen, särskilt valmöjligheterna för inställning, minnet samt bild-i-bild funktionen.

Cirkapris: 39000 kronor

Produktfakta: Sony KP-44PS2 är en 44-tums 16:9 bakprojektions-TV med tre SCART, varav en RGB och två S-video. Vidare stereoljud in-/ut, kompositvideo, ingång för extern högtalare samt uttag för hörlurar. TV:n väger 75 kg och mäter 1100x1161x543 mm. Själva bildytan är 1120 mm diagonalt och bildfrekvensen är på 100 Hz. Fjärrkontrollen styr även video eller DVD-spelare. Sony KP-44PS2 är utrustad med kamfilter, antireflex, bild-i-bild funktion, zoomfunktion, flatscreen samt barnsäker kontakt. Ett inbyggt minne lagrar 200 sidor Text-TV. Inställningar av ljudkvaliteten kan göras i form av jazz, vokal, rock, pop, neutral och en anpassad inställning.

Modell: Sony KP-44PS2