Sök
Sony KDL-52Z5800

Sony KDL-52Z5800

Klarar av alla digitala tv-format

2010-04-15

Sony KDL-52Z5800 är en lcd-tv som är utrustad med universalmottagare för digitala sändningar. Den får mycket beröm för innehållet och bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 85/100 "Enorme Strahlkraft, gute Farben und viel Kontrast"
Video 81/100 "Hochgeschwindigkeits-TV"
Electric pig 5/5 "Delivers killer picture quality"
Area dvd - "Kompromisslosen HD Triple Tuner"

Vad tycker testarna?

Det som sticker ut med Sony KDL-52Z5800 är förutom alla tekniker för digitala tv-sändningar som stöds även alla multimedia-funktioner som tryckts in. Ingår gör också olika sätt att förbättra bilden. Hanteringen av tv-apparaten sköts smidigt via den XMB-menyn. En riktig bra bild fås redan vid sd-källor. Med hd blir bilden flera snäpp bättre med bland annat utmärkta färger och kontrast samt knivskarp detaljåtergivning. Nackdelar som nämns är bland annat designen och det höga priset.

Audiovision

"Enorme Strahlkraft, gute Farben und viel Kontrast"

z5800 remote
Audiovision är imponerade av att Sony KDL-52Z5800 förutom universalmottagaren som klarar av att hantera alla typer av digitala och analoga sändningar även är utrustad med omfattande multimediaegenskaper. XMB-menyn gör det lekande lätt att komma åt alla funktioner. Två nackdelar lyfts dock fram. Det ena är att 4:3 signaler som skalas upp till 1080p inte blir i widescreen. Det andra är att inställningen för satellitmottagaren inte alltid är så enkel att få till. Men att titta på sd-tv med den digitala mottagaren ger strålande resultat bildmässigt och ljudet håller också en hög nivå. Används en hd-källa blir kvaliteten rejält mycket bättre med bland annat nästan perfekta färger, hög kontrast och mycket bra rörelsehantering i 24p om än med lite skärpeförlust. I övrigt är skärpan och detaljåtergivningen utmärkt. En nackdel är det höga priset. Sony KDL-52Z5800 utses till testvinnare vid en jämförelse med Toshiba 55SV685D, Panasonic TX-P50GW10, Philips 52PFL9704 och Sharp LC-52DH77E.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2009

Video

"Hochgeschwindigkeits-TV"

Video berömmer Sony KDL-52Z5800 för 200 hertz-tekniken. Tillverkaren har lyckats med att eliminera rörelseartefakter i tv-bilden. Samtidigt anses den nya mottagaren vara framtidssäker tack vare alla format som stöds. Utöver det finns omfattande multimedia- och nätverksegenskaper samt det uppskattade XMB-gränssnittet. När det gäller bildkvaliteten finns det inte mycket att anmärka på. Färgerna är utmärkta, vilket även gäller kontrasten och ljusstyrkan. Dessutom är betraktningsvinklarna långt bättre än snittet. Det som inte är lika bra är designen som enligt testaren inte är speciellt tilltalande. Fyra ytterligare tv-apparater testas och Sony placerar på tredje plats medan testvinnare blir Panasonic TX-P54Z1E. Övriga apparater i testet var Metz Primus 55, Philips 52PFL7404H och Toshiba SV685D.

Källa: Video (DE) nr 2 2010

Electric pig

"Delivers killer picture quality"

z5800 2 Enligt Electric pig innehåller Sony KDL-52Z5800 fullt med godsaker i tv-väg. Förutom universalboxen gillar testaren också Motionflow som tillhandahåller 200 hertz bilduppdatering samt Bravia Engine 3. Multimediaegenskaperna och onlinetjänsterna är också något som sticker ut med tv:n. Det är dock synd att det finns så lite material i Sonys AppliCast. Synd är också den höga prissättningen. Bildkvaliteten vid blu-ray eller hd-sändningar är superb med utmärkta färger och djupa svärtor och knivskarpa detaljer. Sd-återgivningen blir lite suddig i jämförelse men det ser ändå riktigt bra ut. Detta är ett köp som du inte kommer att ångra enligt Electric pig.

Källa: www.electricpig.co.uk (GB)

Area dvd

"Kompromisslosen HD Triple Tuner"

Area dvd menar att den stora skillnaden mot föregångaren Sony KDL-Z5500 förutom prishöjningen är den nya tv-mottagaren som hanterar tre digitala tekniker samt analoga sändningar. Testaren begränsar därför sitt testande till den nya mottagaren och mer bestämt till satellitdelen i densamma. Det går lekande lätt att ställa in och hantera de olika kanalerna med XMB-menyn och att CI+ moduler stöds bådar gott inför den kommande framtiden. Sändningar återges med hög detaljrikedeom, fina färger och bra flyt i bilden. Med hd så tar bilden ett snäpp uppåt på kvalitetsstegen och allt blir så mycket bättre. Den som vill ha en tv för sin parabolantenn rekommenderas att ta en titt på produkten. Den fina bilden och den enkla betjäningen tack vare XMB-menyn är bra skäl för det.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Storlek: 52 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 100000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, vga, komponent, audio, usb, optisk ljudutgång
Elförbrukning: 194 watt (standby 0,17 watt)
Övrigt: Dlna-certifierad nätverksingång, XMB-meny, 200Hz-teknik, dvb-t/dvb-c/dvb-s2 mottagar med CI+
Mått: 1240x767x86 mm
Vikt: 27,2 kg

Notering: Angivet pris är taget från en engelsk återförsäljare och är omräknat från pund.