Sök
Sony KDL-52W4500

Sony KDL-52W4500

Bjässe från Sony

2009-01-22

Stort utbud av anslutningar, fin bild- och ljudkvalitet samt ett bra stöd för multimedia gör Sony KDL-52W4500 till en omtyckt tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 “Et saerdeles dodt kjop”
Trusted reviews 8/10 “Colours are extremely vivid”
Home cinema choice 5/5 “A brilliant Bravia.”

Vad tycker testarna?

Alla testare gillar Sony KDL-52W4500 och ger höga betyg. Den är snygg, har bra anslutningar där multimediaportarna uppskattas lite extra. Tekniken för att förbättra färger, kontrast, detaljer och brus lyckas bra och bildkvaliteten bjuder på livliga färger, fin detaljåtergivning och bra svärta. Ljudkvaliteten imponerar också på en testare som menar att den lyfter filmupplevelsen. Två testare irriterar sig på ojämnt bakljus och noterar gråaktigt ljus i tv:ns hörn.

Hjemmekino

“Et saerdeles dodt kjop”

Norska tidningen Hjemmekino känner genast igen modellens design från tidigare modeller. Tv:n är försedd med smarta och användbara anslutningar så som sig bör på en lcd av denna kaliber och storlek. Menyerna anses vara lätta att förstå och smidiga att navigera sig genom men testaren beklagar sig över att inställningsmöjligheterna är begränsade och att man inte kan justera färgerna individuellt. Den har dock ett väldigt bra bildbehandlingsprogram och den lyckas dessutom bra med motion flow. Du får en trevlig filmupplevelse med god kontrast, fin färgbalans och en av de bättre svärtorna som testaren stött på. Bilderna är generellt skarpa och brusfria. Hjemmekino är övertygad om att den kommer sälja bra.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 9 2008

Trusted reviews

“Colours are extremely vivid”

Trusted reviews tycker att Sony KDL-52W4500 har de flesta egenskaper som kan göra den till en riktig superstjärna. Det är en stilfull tv med en bra uppsättning anslutningar, trots att testaren önskat att det fanns fyra hdmi-ingångar. Den är också uppdaterad efter det senaste multimediamodet då man kan använda tv:n som digital fotoram. När det kommer till bildkvaliteten menar testaren att den är sensationell och att Braviamotorn hjälper till att förbättra färgerna, kontrasten, brusreduceringen, rörelserna och detaljeringen. Detta gör bilderna ljusa och detaljrika så väl som färgrika tycker testaren. Det finns dock ett störningsmoment som retar testaren vilket är att det uppstår pöla r av gråaktigt ljus i tv:ns hörn.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Home cinema choice

“A brilliant Bravia.”

Home cinema choice tycker att Sony KDL-52W4500 ser helt okej ut och testaren uppskattar den genomskinliga ramen. Tv:n är också försedd med bra anslutningar där de tre multimediaportarna uppmärksammas. Testaren hade dock gärna sett att det fanns fler hdmi-ingångar, även om tre förmodligen duger för de flesta användare. När det gäller prestation finns det många fördelar så som utomordentligt fin detaljåtergivning och naturtrogna färger. Upplevelsen blir perfekt när man drar igång ljudet vilket testaren anser förhöjer bildernas intryck. Testaren rekommenderar att man ställer in 100 Hz läget på ”låg” för att få bästa resultat och beklagar sig även över ojämnt bakljus.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 163

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Sony KDL-52W4500
Typ: LcdStorlek: 52 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, usb, 2xscart, digital media port, komponent, optisk ut
Övrigt: Dvb-t, dvb-c, hd-mottagning, dlna
Mått: 1262x829x119 mm
Vikt: 22,4 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony