Sök
Sony KDL-46W4000

Sony KDL-46W4000

Ögongodis med bra prestation

2008-08-28

Sony KDL-46W4000 är en 46 tums full hd-tv som bedöms göra ett galant jobb med att prestera klara och färgrika bilder. Testarna anser att bildkvaliteten är exceptionell.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 “Outstanding performance”
Cnet 8,7/10 “Excellent colour”
Hdtv org 92/100 “Sets new standards for large screen LCD performance”

Vad tycker testarna?

Testarna verkar vara mer eller mindre överens om de många goda kvaliteterna hos Sony KDL-46W4000. Utvärtes beskrivs den vara snygg och på insidan lurar många fina egenskaper. Bildkvaliteten beskrivs med ord som ”outstanding” och ”exceptional”. Några få nackdelar pekas ut. Det är mindre bra ljud, få kalibreringsmöjligheter samt blödande bakgrundsljus i kanterna. Slutbetyget är dock högt och testarna ger tummen upp.

Home cinema choice

“Outstanding performance”

uploadedimages/articles/analysis/Sony_KDL-46W4000_front.jpgBrittiska Home cinema choice anser att tv:n är ögongodis vare sig den är påslagen eller inte. Det delas ut flitigt med lovord. Designen beskrivs som läcker, specifikationerna lovande och den anses prestera en klar bild med otroligt bra färger och svärta. Så väl sport, naturprogram och konserter görs rättvisa på tv:n, vilket imponerar på testaren. Det enda som får kritik är det svaga ljudet. Det anses duga för vanligt nyhetstittande men i underhållningssyfte räcker det inte långt. Med ytterst få brister och många goda kvaliteter anser testaren att detta är en riktigt bra lcd-tv.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 158

Cnet

“Excellent colour”

uploadedimages/articles/analysis/Sony_KDL-46W4000_front.jpgCnet menar att det är en av de bästa modellerna de testat i år även om den inte är perfekt. Designen beskrivs som helt okej men inte överrumplande vacker. Bildkvaliteten beskrivs som exceptionell med fantastiska färger och bra upplösning. Testaren anser dock att kalibreringsmöjligheterna kunde varit större och noterar också att bakgrundsljuset tenderar att läcka ut en del. Slutsatsen är att 46W4000 helt enkelt är en bra tv, dessutom till ett rimligt pris, även om den inte är helt utan brister. Med detta rekommenderar testaren till köp.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Hdtv org

“Sets new standards for large screen LCD performance”

uploadedimages/articles/analysis/Sony_KDL-46W4000_front.jpgTestaren konstaterar att 46W4000 skiljer sig från tidigare modeller, rent utseendemässigt. Att tv:n kan agera fotoram och visa bildspel direkt från usb-minnen är en rolig finess. Sony har inte implementerat någon 100 Hz-teknik i denna modell och testaren överraskas av att bilden trots detta spelas upp mycket mjukt och utan hack. Svärtan beskrivs komma nära vad Pioneer brukar prestera. Standardupplöst material fungerar bra men det är med högupplöst material man verkligen får ut maxbild. Även denna testare anser att ljudet är en akilleshäl.

Källa: http://www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: KDL-46W4000 är en 46 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Den har en dynamisk kontrast på 33000:1. Menysystemet XcrossMediaBar vilket känns igen från PS3. Responstiden är 8 ms och betraktningsvinklarna är på 178 grader. Bland tillgängliga anslutningar finns digital ljudutgång, 3xhdmi, datoringång, komponent, komposit, usb, uttag för hörlurar, pcmcia-plats och scart. Tv:n väger 25 kg utan stativ och har måtten 1120(b)x742(h)x115(d) mm utan bordstativ.

Tillverkare: Sony