Sök
Sony KDL-40D3550

Sony KDL-40D3550

Trivs bäst med hd

2008-06-19

En 40 tums lcd med full hd-upplösning som hanterar material i hd mycket bra. Den har digitala mottagare för både marknätet och kabelnätet. Man skall dock helst undvika analoga lågupplösta sändningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio - "En närmast ypperlig apparat"
Video 80/100 "Ideal bestückt"
Bild & ljud hemma 5/6 "Kompakt design och fina specifikationer"
Hjemmekino 5/6 "Behersker bildebahandling"
Hdtv org 89/100 "Peerless HD performance"

Vad tycker testarna?

När det gäller dvd och hd-material så är alla testare överrens om att Sony KDL-40D3550 gör ett mycket bra jobb. Med sändningar via den analoga mottagaren så uppges bilden lida av eftersläpningar och brus. Detta är dock inget problem när någon av de två digitala mottagarna används. Att skärmen även har en digitalmottagare för kabelnätet får positiv uppmärksamhet av alla testare. Teven uppges dessutom erbjuda gott om inställningar och anses vara lätt att använda tack vare enkla och strukturerade menyer samt en väldesignad fjärrkontroll.

Hemmabio

"En närmast ypperlig apparat"

Sony KDL-40D3550Hemmabio menar att Sony KDL-40D3550 har en ganska enkel design. Testaren plussar för mottagningen, och kvaliteten, av både marksänd och kabelbaserad tv. Via den analoga mottagaren uppkommer dock både eftersläpningar och brus. Med dvd blir resultatet mycket bra, även när anslutningen är analog. Med blu-ray blir återgivningen vassare och 1080p24 uppges flyta på precis som det ska. Att det går att köra pixelmappat underlättar vid datoranslutning men testaren noterar att vga-ingången endast stöder 1360x768. För full hd-upplösning gäller det därför att använda sig av hdmi-ingången. Kontrasten uppges vara bra och panelen är ordentligt ljusstark. En mycket bra tv där det ska mycket till för att bli missnöjd, summerar Hemmabio.

Källa: Hemmabio (SE) mars 2008

Video

"Ideal bestückt"

Sony KDL-40D3550Tyska Video kikar förutom på Sony KDL-40D3550 även på Grundig Lenaro 37 LXW 94-8740 FHD och Panasonic TX-37LZD80 men menar att Sony är den bästa produkten av de tre. Det blir beröm för att Sony KDL-40D3500 har digitalmottagare för kabelnätet och att det finns separata ljudingångar för alla ingångskällor. Att fjärrkontrollen som följer med är av universaltyp får också ett plus. Bildkvaliteten via den analoga mottagaren uppges störas av brus och färgfläckar men den digitala motsvarigheten uppvisar inga sådana problem utan erbjuder en homogen och naturlig återgivning. Med video som matas via komponent eller hdmi så får bilden hög skärpa, rena färger och minimalt med brus. Ljudet är generellt bra men saknar de djupaste tonerna i basen.

Källa: Video (DE) nr 4 2008

Bild & ljud hemma

"Kompakt design och fina specifikationer"

Bild & ljud hemma anser att Sony skapat en lättskött tv, tack vare den ordentligt uppmärkta fjärrkontrollen och de enkla och överskådliga menyerna. Omfattande inställningsmöjligheter gör det lätt att justera bilden. Med blu-ray är bilden bra även om skärpan inte övertygar hela vägen ut. Vid lågupplösta tv-sändningar smetas ofta detaljerna ut. Problemet med skärpan vägs upp av mycket bra svärta, vilket gör att skärmen ändå lämpar sig mycket väl för film och tv-spel. Testaren tittar också på Grundig Vision 6 42, som blir testvinnare och Toshiba 40Z3030DG. Sonyn hamnar på andra plats.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 5 2008

Hjemmekino

"Behersker bildebahandling"

Sony KDL-40D3550Norska Hjemmekino uppger att Sony KDL-40D3550 har mycket bra bildbehandling, linjedubblare och brusreducering. Svärtan övertygar också, något som märks med mörka scener vid filmtittande. Tack vare den höga svärtan så blir också kontrasten mycket bra. Färgerna är något övermättade och drar lite åt det gröna hållet men kan justeras i menyerna. Bildresultatet är jämnt och det enda att anmärka på är enligt Hjemmekino att panelen ibland får det kämpigt med panoreringar. Pc-anslutning fungerar mycket bra tack vare 1:1 pixelmapping. Testaren skriver också att det är en lättskött tv tack vare enkla och logiska menyer. Inställningsmöjligheterna är också mycket omfattande. Hjemmekino testar totalt sex olika plattskärmar där Tatund V42MMFJ-ET2 är den enda produkten som plockar hem full pott. Sony och ytterligare tre skärmar får fem av sex möjliga poäng.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2008

Hdtv org

"Peerless HD performance"

Det är helt klart med hd-material som Sony KDL-40D3550 visar vad den bäst kan, skriver Hdtv org. Bilden blir skarp och klar med levande färger. Den goda svärtan gör att detaljer blir tydliga även vid mörka scener. Även denna testare anser att standardupplöst material lider av brus och eftersläpningar. Anslutningsmässigt hade testaren gärna sett ytterligare en hdmi-ingång men i övrigt så är man nöjd. Skärmen får beröm för sin design som uppges gå i typisk stilren Sonystil.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-40D3550 är en lcd-tv på 40 tum med full hd-upplösning (1920x1080 pixlar). Den har dynamiskt kontrastomfång på 16000:1, ljusstyrkan är 450 cd/m2 och responstiden 8 ms. Anslutningar omfattar två hdmi-ingångar med cec som hanterar 1080p24, komponentvideo, komposit, två scart, s-video, vga-ingång samt uttag för hörlurar. Har digitalmottagare för både marknätet (dvb-t) och kabelnätet (dvb-c). Högtalarna har en uteffekt på 2x10 watt. Vikt och mått utan tillhörande ställ är 20,5 kilo respektive 981x643x110 mm.

Tillverkare: Sony