Sök
Sony KDL-32W5500

Sony KDL-32W5500

Skärm att betrakta rakt framifrån

2009-05-25

Testarna menar att Sony KDL-32W5500 är väl värd pengarna eftersom den är enkel att använda, erbjuder flera olika inställningsmöjligheter och uppvisar en bra bild (rakt framifrån).
Testkälla Kommentar
Flatpanels HD "A lot of positive picture characteristics"
Area dvd "Sehr guter eingebauter Scaler"
Digitalversus "Reduced angle of vision"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag positivt inställda till tv:n, i första hand eftersom den erbjuder bra bild. Färgerna är naturliga och levande och svärtan är bra. Dock menar en testare att det finns en del problem med skuggor eftersom några gråa fält blir för mörka. Detta resulterar i att flera detaljer försvinner. En testare påpekar att skärmen är förhållandevis enkel att hantera, trots många inställningsmöjligheter. Betraktningsvinklarna kunde vara bättre, nu blir bland annat svärtan ljusare när man rör sig ut mot sidorna av skärmen.

Flatpanels HD

"A lot of positive picture characteristics"

Flatpanels HD tycker att fjärrkontrollen är väldesignad. Bilden generellt sett är bra, bland annat tack vare hög detaljrikedom. Färgerna är starka och naturliga. Med standardmaterial får man en bra bild, även om den inte kan klassificeras som fantastisk. Hd-material hanteras fantastiskt bra. Dock uppstår en del eftersläpningar i snabba actionscener. En del grå skuggor blir för mörka vilket innebär att detaljerna försvinner. Ljudkvaliteten är inget vidare.

Källa: www.flatpanelshd.com (US)

Area dvd

"Sehr guter eingebauter Scaler"

Area dvd tycker att tv:n är snygg och solid. Den erbjuder en bra bild utan nämnvärda störningar samtidigt som betraktningsvinkeln är förhållandevis vid. Dessutom är bildskärpan riktigt bra och färgerna naturliga. Testaren tycker också att svärtan är hyfsat bra. Ett klart plus är att användarvänligheten är hög. Ljudkvaliteten är klart godkänd med tanke på vilken prisklass man befinner sig i. Användarvänligheten är bra, fjärrkontrollen är väldesignad och ligger bra i handen. Testaren tycker visserligen att tv:n är värd pengarna, men det finns konkurrenter som är mer prisvärda.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Digitalversus

"Reduced angle of vision"

Digitalversus menar att KDL-32W5500 är riktigt användarvänlig, trots att det finns väldigt mycket inställningar att leka med. Fjärrkontrollen är väldesignad, menyerna tydliga och detsamma gäller för manualen som man kommer åt via skärmen. Testaren tycker att bilden är bra, bland annat är kontrasten till belåtenhet. Mindre bra är dock att betraktningsvinkeln inte är den bästa, det är framför allt svärtan som blir ljusare när man flyttar sig mot sidan av skärmen.

Källa: www.digitalversus.com (US)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 80000:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar: vga, s-video, komponent, 4xhdmi, audio in/ut, 2xscart samt komposit
Elförbrukning: 81 watt (0,17 watt standby)
Mått: 798x585x259 mm (med stativ)
Vikt: 15 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony