Sök
Sony KDL-32V4000

Sony KDL-32V4000

Bra budgetval

2009-04-20

Trots att Sony KDL-32V4000 är en 32-tums lcd som saknar full-hd upplösning så menar testarna att den ändå levererar utmärkt detaljering vid återgivning av hd. Det blir dessutom genomgående beröm även för kontrast och färger.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Overbeviser med ekstremt godt bilde og høy kontrast"
What video 4/5 "An archetypal four-star set"
Cnet 7/10 "Detailed, with faithful colours"
Hdtvorg 89/100 "An above average performer"

Vad tycker testarna?

Trots att Sony KDL-32V4000 är en 32 tums tv i det billigare segmentet så är det ändå en tv som enligt testarna producerar en mycket bra bild. Det blir mestadels beröm för den goda bildkvaliteten och främst svärtan anses vara riktigt bra. Färgerna upplevs som levande och bruset hålls på minimala nivåer även med tv-sändningar. Testarna menar också att skärpan med hd-material är imponerande och att det kan vara svårt att särskilja återgivningen från den hos en tv med full-hd. Dock så är det inte en helt felfri skärm utan två av testarna upplever lite problem med att antingen behålla skärpan eller eftersläpningar vid snabba rörelser i bilden.

Hjemmekino

"Overbeviser med ekstremt godt bilde og høy kontrast"

Även om KDL-32V4000 inte har den nya xmb-menyn som återfinns hos tillverkarens nyare modeller så menar Hjemmekino att det inte ska upplevas som negativt då den meny som finns är både översiktlig och snygg. Skärmen uppges också komma med bra fabrikskalibrering och levererar en mycket bra kontrast. Att låta produkten ta hand om linjedubbling med exempelvis 1080i kan resultera i små hack men filmer som matas in i 720p uppges bli så pass skarpa och klara att det kan vara svårt att tro att det inte rör sig om en skärm med full hd-upplösning. Även färgerna uppges bli mycket bra. Tack vare dessa egenskaper så är 32V4000 inget annat än ett kanonköp, skriver Hjemmekino. Bland sex skärmar som testaren går igenom så får enbart Samsung LE32A676 sex poäng av sex möjliga. Sony KDL-32V4000 får tillsammans med fyra andra produkter fem av sex.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

What video

"An archetypal four-star set"

What video uppskattar prissättningen på Sony KDL-32V4000 och menar att specifikationslistan är fullt tillräcklig, detta inkluderar även upplösningen med tanke på den begränsade bildstorleken. Användargränssnittet gör att det blir en mycket enkel tv att hantera och manualen är knappt nödvändig. Panelen som sitter i är riktigt bra. Dvd återges utmärkt med realistiska färger och utmärkt skärpa. Hd-material påvisar dessutom att skärmen kan producera en riktigt bra svärta även om den inte blir avgrundsdjup. Detaljåtergivningen blir dessutom imponerande bra trots att det bara rör sig om upplösningen 720p, skriver testaren. Detta är en anständig presterare till ett mycket bra pris, avrundar What hifi.

Källa: What video (GB) nr 344

Cnet

"Detailed, with faithful colours"

Enligt den australiensiska grenen av Cnet så är Sony KDL-32V4000 en tv som uppvisar mycket fina färger, bra svärta och detaljerad återgivning. Men när saker och ting i bilden börjar röra på sig noterar testaren problem med brus och eftersläpningar vid tv-tittande. Problemet med eftersläpningar förekommer även med hd men är inte alls lika tydligt. De förinställda bildlägena är inget att hurra för, men med egna justeringar så blir i alla fall återgivningen av blu-ray utmärkt vad gäller svärta och färger. Med dvd däremot så förekommer inte problem vid snabba rörelser och enheten uppges dessutom skala upp bilden utan problem med jidder. Ljudet anses vara riktigt bra med tryck i basen och bett i diskanten.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Hdtvorg

"An above average performer"

Att Sony KDL-32V4000 är en hyfsat billig 32-tummare betyder inte besparningar gjorts på bildkvaliteten. Snarare tvärtom, enligt Hdtvorg som menar att Sony istället uppvisar vad de kan och levererar en mycket bra svärta och ovanligt levande färger. Färgerna beskrivs också som naturliga med mycket fina graderingar vilket gör att krångliga delar som exempelvis hudtoner återges mycket bra. Med allt detta positiva så är det nästan lite synd att rörelsehanteringen inte är optimal. Testaren skriver att eftersläpningar blir minimala men att skärmen inte lyckas behålla skärpan helt och hållet under snabba actionscener. Sd-sändningar imponerar dock med låga brusnivåer och hd-material blir imponerande skarpt trots att detta inte är en full hd-skärm. Slutsummerat så menar Hdtvorg att Sony höjt ribban för budgetskärmar och att 32V4000 presterar bra över medelvärdet, alla kategorier.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta:

Sony KDL-32V4000
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 30000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (urval): 3xhdmi, komponent, komposit, 2xscart
Effektförbrukning/standby: 101 watt/0,7 watt
Övrigt: Dvb-t, dvb-c, 24p
Mått: 794x540x99 mm
Vikt: 15,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony