Sök
Sony KDL-32E5500

Sony KDL-32E5500

Ingen fullkomlig ljudupplevelse

2009-09-24

Designen på Sony KDL-32E5500 påminner om en gammaldags fotoram. Bildkvaliteten imponerar men testarna delar inte ut några fullpoängare.
Testkälla Betyg Kommentar
What HI-FI 4/5 ”Excellent pictures and sound quality”
techradar.com 3/5 ”It looks for all the world like a big, old picture frame”
Trusted Reviews 6/10 ”Another fine performer”
Cnet 6,8/10 ”Another fine performer”

Vad tycker testarna?

Att Sony KDL-32E5500 levererar en superb bildkvalitet råder enighet om bland testarna. De flesta är också överens om att ljudet också är bra, även om någon önskar något mer bas för en fullkomlig ljudupplevelse. Tv:ns Photo Frame-läge är ingen direkt nyhet, men hos denna modell är bildvisningsfunktionen kombinerad med en snygg design som gör upplevelsen extravagant. Inte mycket att klaga på, men Sony har enligt testarna övertro till köparnas designintresse, och tycker att priset är väl högt för de funktioner och den prestanda de erbjuds.

What HI-FI

”Excellent pictures and sound quality”

Superb bild- och ljudkvalitet, men Sony KDL-32E5500 är ändå inte värd det höga priset. Så sammanfattar What HI-FI sitt omdöme om Sonys senaste platt-tv. Bra kontrast, utmärkt upplösning och mycket bra ljudkvalitet för att komma från en platt-TV. Plus i kanten får tv:n för att den har hela fyra HDMI-ingångar, och en snygg design som faktiskt påminner om en gigantisk digital bildram. Att den faktiskt kan användas som just digital bildram tack vare Picture Frame läge höger betyget, men den kvalificerar sig ändock inte för toppbetyg, även om det är bra nära.

Källa: www.whathifi.com (GB)

techradar.com

”It looks for all the world like a big, old picture frame”

Att kunna använda tv:n som digital bildram när den inte används som tv är ingen nyhet påstår techradar, men skriver också att ingen annan tillverkare har anpassat designen till den funktionen på samma sätt som Sony gjort denna gång. Den vita och svarta inramningen får KDL-32E5500 att se ut som en gammaldags fotoram. Tv:n är lättanvänd med enkla menyer och en genomtänkt fjärrkontroll. Bildkvaliteten är mycket bra, med naturlig och bra färgåtergivning. Ljudmässigt efterlyser testaren något mer bas för att få verklighetstrogna röster.

Källa: www.techradar.com (GB)

Trusted Reviews

”Another fine performer”

Trusted Reviews liknar också designen hos E5500 med en gammaldags fotoram. Till skillnad mot ovanstående testare är dock Trusted Reviews inte lika fashinerad av detta attribut, och anser inte att designen tillför något positivt. Prestandamässigt skiljer sig E5500 inte mycket från sin föregångare W5500. Den största skillnaden är, förutom designen, priset och testaren tycker inte att det Apple-inspirerade yttret är värt den merkostnaden. Det är därmed inte sagt att denna tv inte håller måttet, bildkvaliteten är toppen, ljudet likaså. Men kan du bortse från senaste designen kan du tjäna dig en hacka på att välja föregångaren.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

”Another fine performer”

En tv som sticker ut, tycker Cnet om E5500, och det tack vare dess extravaganta design. Den har dessutom mycket bra bildkvalitet, med klara, skarpa och naturliga färger. Bilder kan visas direkt från din PC eller via ett USB-minne. Sony erbjuder möjlighet att direkt ladda ner bilder, on screen-klocka, kalkylator mm, men testaren tycker att utbudet är sämre än hos andra tillverkare. Sammanfattningsvis en iögonfallande tv med en lång rad funktioner och superb bildkvalitet, men ett något för högt pris.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Sony KDL-32E5500Typ: LCD
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 80000:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 178 grader
Energiförbrukning: 81 watt (standby 0,17 watt)
Anslutningar (exempel): USB, composit, S-video, scart, RGB-scart, komponent, HDMI, HDCP
Övrigt: Dolby Digital surroundljud, förhandsvisning för flera kanaler PAP samt PIP, Picture frame läge för användning som digital bildram, inbyggd SD-mottagare för markbunden digital-tv.
Mått: 827x259x577mm
Vikt: 14,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony