Sök
Sony KDL-26V4000

Sony KDL-26V4000

Imponerande budgetalternativ

2009-10-07

Med KDL-26V4000 erbjuder Sony ett budgetalternativ som övertygar testarna med sin fina bildkvalitet, goda anslutningsmöjligheter och låga pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video and HDTV 4/5 ”Needs strap”
AV Review - ”But our winner is Sony's KDL-26V4000”
Cnet 7/10 ”It performs outstandingly well for the price...”
Trusted Reviews 8/10 ”The build quality is definitely a cut above the budget norm”

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt överens om att Sony KDL-26V4000 är en modell som riskerar att hamna i skymundan av Sonys lyxigare modeller men att den förtjänar ett bättre öde då den är en riktigt bra och prisvärd tv. Den får beröm för att vara väldigt välutrustad med anslutningsmöjligheter som till exempel de tre hdmi-ingångarna och d-sub-ingången för pc. Bildkvalitet bedöms vara mycket bra med både djup svärta och fina färger. Testarna menar att ett av de få minusen är att bilden blir lite suddig när det är snabba rörelser i bilden och att ljudkvaliteten inte håller samma klass som bildkvaliteten.

What Video and HDTV

”Needs strap”

Brittiska What Video and HDTV menar att det kan vara risk att denna lite enklare modell hamnar i skymundan av Sonys mer sofistikerade apparater men att det vore väldigt synd eftersom det är en mycket bra tv. Designen bedöms se lite billig ut då den inte har riktigt samma design som de dyrare Sony-apparaterna. Däremot får den beröm för att vara riktigt välutrustad med anslutningsmöjligheter för att vara en så pass billig tv. Bildkvaliteten sägs vara riktigt bra med både djup svärta och fina färger. Dessutom får den plus för att den lyckas bra med att visa hd-källor tack vare att den har Bravia Engine under skalet. Minus delas ut till att bilden ibland blir lite suddig när det är snabba rörelser i bilden och att ljudet inte är så bra.

Källa: What Video and HDTV (GB) nr 345

AV Review

”But our winner is Sony's KDL-26V4000”

Brittiska AV Review har jämfört några tv-apparater på 26 tum med lcd-teknik och hittat en vinnare i Sony KDL-26V4000. De andra deltagarna var den på andra plats placerade JVC LT-26DE9, den tredjeplacerade Panasonic TX-L26X10 och den fjärdeplacerade LG 26LG3000. Testaren anser inte att Sonys tv har något jättesnyggt yttre men menar att den har ett väldigt fint inre med bra anslutningsmöjligheter och Sonys Bravia Engine. Den bedöms också ha mycket bra svärta och naturliga färger. Minus till att bilden blir lite suddig när snabba objekt rör sig på skärmen och att ljudet inte riktigt är så bra som på de andra apparaterna. På det stora hela menar dock AV Review att Sonys tv är vinnaren eftersom den levererar en mycket bra allroundupplevelse till ett mycket bra pris.

Källa: www.avreviews.co.uk (GB)

Cnet

”It performs outstandingly well for the price...”

Brittiska Cnet menar att Sony KDL-26V4000 sannerligen inte är någon glamorös tv men att den ändå har väldigt mycket att erbjuda och att den framförallt ska ses som en prisvärd tv. Anslutningsmöjligheterna bedöms vara mycket bra för en så pass billig tv då den har tre HDMI-ingångar och en d-sub-ingång för pc. Bildkvaliteten sägs vara bland de bästa som setts på en tv på 26 tum och att den har en grym kombination av fina färger och övertygande svärta. Ljudet sägs inte heller vara så dåligt och den får beröm för att vara mycket lättanvänd. Minus delas ut till att den lider av att bilderna ibland blir lite suddiga och att den kan ha problem med att visa hd-material utan störningar.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted Reviews

”The build quality is definitely a cut above the budget norm”

Brittiska Trusted Reviews menar att medan det här är Sonys fräckare modeller som får de stora rubrikerna så är det nog den här modellen som kommer att tilltala många köpare. Testaren anser att den är väldigt välbyggd och att den är utrustad med en mängd fina anslutningsmöjligheter som till exempel tre hdmi-ingångar och en d-sub-ingång för pc. Vidare bedöms den inte ha så många funktioner som de andra Sony-apparaterna men ändå tillräckligt. Bildkvaliteten får beröm och sägs ha både rika färger och fin svärta. Plus delas också ut till att den använder sig av Bravia Engine för upp- och nedskalning, något som den gör med mycket bra resultat. Minus delas ut till att bilden blir lite suddig när det blir mycket rörelse i bilden eller när man tittar på blu-ray, dessutom anses inte ljudet vara av högsta kvalitet.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Sony KDL-26V4000
Typ: LCD
Storlek: 26 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 30 000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 3xHDMI, 15-stifts D-sub, komponent, komposit, S-video, 2xScartElförbrukning: 69 W (0,7 W vid standby)
Mått: 659x505x242 mm
Vikt: 12,5 kg (med stativ)
Övrigt: Bravia Engine. Produkten har låg tillgänglighet i Sverige. Priset baseras på brittiska pund. 

Tillverkare: Sony