Sök
Sharp LC-46LE700

Sharp LC-46LE700

Led till hyggligt pris

2010-03-18

Sharps LC-46LE700 är en led-tv där design och extrafunktioner fått stå tillbaka för ett reducerat pris. Den ger en mycket bra bild överlag efter kalibrering men lider något av en inte helt optimal rörelsehantering.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - "Utmärkt lcd-tv för sitt pris"
Audiovision 78/100 "Niedrige Bewegungsschärfe"
Hemmabio 9/10 "Kan kalibreras nästan till perfektion"
Trusted reviews 8/10 "LED technology at an appealing price"
Digital versus 3/5 "Very low energy consumption"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sharp LC-46LE700 är ovanligt tjock och fyrkantig för att vara en modern led-tv och noterar alla att extrafunktioner som multimedia och nätverk slopats. Men det är ingen som direkt klagar på det då det resulterat i att Sharp kunnat hålla en låg prisnivå med bibehållet fokus på bildegenskaper. Möjligheter till professionell bildkalibrering i de för övrigt innehållsrika menyerna uppskattas stort och bör utnyttjas enligt testarna. Detta då de resulterar i en mycket bra bild med undantag för rörelsehanteringen som konsekvent uppges göra för lite. Dessutom så upplevs betraktningsvinkeln inte vara helt optimal.

Ljud & bild

"Utmärkt lcd-tv för sitt pris"

Sharp_1Att Sharp valt en billigare led-teknik uppskattas av Ljud & bild då tilltaget gör att produkten hamnar på en mer behaglig prisnivå. Nackdelen med den billigare tekniken uppges vara att svärtan blir något lägre, men med 46LE700 så anses den ändå vara fullt tillräcklig. Även kontrastomfånget uppges vara bra och bilden må dras med magentastick men det kan enkelt justeras bort. Skärmen har också en fint fungerande rörelsekompensation som i kombination med 100 Hz ger mjuka och skarpa rörelser. Bildkvaliteten uppges därför vara mycket bra i relation till priset. Att det därtill finns en omfattande möjlighet till bildjusteringar och fyra hdmi-ingångar gör det till en värdig utmanare i sitt prissegment.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 11 2009

Audiovision

"Niedrige Bewegungsschärfe"

 Audiovision berömmer de omfattande inställningsmöjligheterna. Dessa tillåter professionell kalibrering och bra programinformation. Det saknas dock många rena extrafunktioner. Bildkvaliteten blir bra med digitala sändningar med avseende på skärpa och färger även om ett stick av magenta är påtagligt. Sämre är det med rörelseskärpan där mörka strukturer förlorar mycket detaljer. Tur då att den inbyggda uppskalningen gör ett bra jobb med att blåsa upp bilder i 576i till full hd. Med film på blu-ray visar skärmen också upp mycket god detaljåtergivning samt en homogent upplyst bildyta. Här är det inte heller några problem med rörelseoskärpa och 24p flyter på så bra det bara kan. Men den absolut största styrkan uppges vara priset, en led utav den här storleken för runt 16000 är fortfarande ovanligt på marknaden. Testaren tittar ytterligare fem skärmar bland vilka Sony KDL-46X4500 blir testvinnare. Sharps produkt hamnar på femte plats.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2009

Hemmabio

"Kan kalibreras nästan till perfektion"

Sharp-CropSharp LC-46LE700 är ovanligt tjock och fyrkantig för att vara en led-tv och känns dessutom något plastig. Att den dessutom saknar extrafunktioner med internet- och nätverksfärdigheter kan också upplevas som omodernt. Men det gör inget då tillverkaren istället sett till att få med en mycket professionell bildinställningsmeny och fokuserat på det allra viktigaste, nämligen bildkvaliteten. Så fort filmläget aktiveras istället för det förinställda dynamikläget bjuds det enligt Hemmabio på en bild som blir riktigt bra med dvd och blu-ray. Färgbalansen ligger inte helt rätt men är ändå jämn genom hela skalan och kan åtgärdas genom kalibrering. Detta och en inte helt optimal betraktningsvinkel är de enda svagheterna hos produkten, annars är allt gott. Hemmabio tittar också på 47SL9000 och 42SL8000 från LG samt UE46B6050 och UE40B8050 från Samsung och placerar UE40B8050 på toppen av prispallen tillsammans med Sharps produkt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 12 2009

Trusted reviews

"LED technology at an appealing price"

Designen hos produkten må vara intetsägande men anslutningsmöjligheterna är mycket omfattande och lämnar inget att önska. Det skriver Trusted reviews som inte anmärker på att nätverksfunktioner saknas utan menar att det inte är önskvärt av alla. Prissättningen är så generös för en led-tv att det vore orättvist att klaga. Också här så blir det beröm för de omfattande bildinställningsmenyerna. Det blir en riktigt bra bild på många sätt. Svärtan är imponerande djup, dynamiken riktigt bra och detaljerna från högupplösta källor är knivskarpa. Efter kalibrering blir också färgerna klockrena. Men det som stör över hela fältet är rörelsehanteringen som aldrig blir riktigt bra, även när 100 Hz aktiveras. Det blir en förbättring, men inte lika stor som för andra produkter på marknaden.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Digital versus

"Very low energy consumption"

Lågt prissatta produkter saknar ofta vissa element och det är mycket tydligt hos Sharp LC-46LE700 där designen fått stå tillbaka något och där avancerade extrafunktioner lyser med sin frånvaro. Men bilden är det inga fel på när det gäller kontrast, gamma och färghanteringen även om betraktningsvinkeln är något begränsad och rörelsehanteringen inte är helt optimal. Ljudet är som hos många andra plattskärmar dugligt för tv-tittande men inte mycket mer. Den mest positiva egenskapen hos produkten är enligt testaren något otippat den imponerande låga energiförbrukningen.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Typ: Led
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 2000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 550 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, usb
Elförbrukning: 89 watt (standby 0,2 watt)
Övrigt: Dvb-t/dvb-c med mpeg4/h.264 stöd, 100 Hz och isf-kalibrering
Mått: 1099x688x93,2 mm (utan stativ)
Vikt: 23,5 kg (med stativ)