Sök
Sharp LC-46DH77S

Sharp LC-46DH77S

Energisnål lcd-tv ger god bildkvalitet

2009-07-13

Sharp LC-46DH77S är snygg i design, ger god bildkvalitet och klarar av det flesta uppgifter med bravur.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "En meget flott bilde"
What video 4/5 "Best suited to HD use"
Trusted reviews 7/10 "Strikingly authentic colour palette"
M3 8/10 "Låg strömförbrukning"
Prylportalen 5/6 "Sätter bilden i fokus"

Vad tycker testarna?

Sharp LC-46DH77S är en energisnål lcd-tv som faller de flesta testare i smaken. De menar att den har schysst design, ger fin bildkvalitet genom alla källor och att den ger en bra filmupplevelse. Någon testare motsätter sig kvaliteten på lågupplöst material och alla testare beklagar sig över svärtan som inte riktigt klarar av mörka scener. För att få fram ultimat bildkvalitet bjuds man på en färgrik och skarp bild anser testarna.

Hjemmekino

"En meget flott bilde"

Norska Hjemmekino gillar tv:ns moderna design och tycker att menyerna är flotta och välöverskådliga. Problemen dyker dock upp när testaren ska justera färginställningarna och menar att det inbyggda colour managementsystemet inte fungerar. De fabriksinställda färgerna är okej men kan inte riktigt mäta sig med konkurrerande märken. För övrigt har tv:n bra färgbalans, skarp bild och bra bildbehandling. Testaren hade önskat att det fanns manuell vitbalans och är också missnöjd över svärtan. Tv:n gör sig därför bäst i ljusare omgivningar skriver testaren. Sharp LC-46DH77S är absolut en bättre utgåva än sin föregångare men Sony slår snäppet högre när det kommer till kvalitet och prestanda menar Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2009

What video

"Best suited to HD use"

Brittiska What video är imponerade över tv:ns prestanda och ger generösa betyg till Sharp LC-46DH77S. Det är ingen innovation på lcd-marknaden men den ger en bra filmupplevelse genom alla källor. Tv:n är relativt användarvänlig och har en logisk fjärrkontroll. För att få ultimat bildkvalitet krävs en del småjusteringar men dessa ger också resultat. Testaren tycker att bilden är fantastisk med rika, naturliga färger, smidig rörelsehantering och hög detaljrikedom. Den största besvikelsen är svärtan vilken är allt för begränsad enligt testaren. Ljudet duger bra för vanligt tv-tittande och tv:n bedöms vara prisvärd.

Källa: What video (GB) issue 347

Trusted reviews

"Strikingly authentic colour palette"

Trusted reviews ger Sharp LC-46DH77S ett rätt högt betyg men testaren håller ändå tillbaka på lovorden i omdömet. Det är en snygg lcd-tv och tillverkaren har gjort en bra insats för miljön tack vare eco-mode knappen och lågenergi-standby menar testaren. Genom hd-källor ger tv:n ett bra intryck med autentiska färger och bra svärta i relativt mörka scener även om den inte känns ultimat rakt igenom vid riktigt mörka scener. Anslutningsmöjligheterna är uppskattade men testaren vill gärna se fler hdmi-ingångar. Tv:ns stora svagheter är dess usla prestation via standardkällor och den dåliga ljudkvaliteten. I och med detta kan testaren inte fullt ut rekommendera Sharp LC-46DH77S som en bra allround-tv för familjerummet.

Källa: www.trustedreviews.com

M3

"Låg strömförbrukning"

Svenska M3 menar att "tv:ns styrka är att den har så få svagheter". Det är en väl genomtänkt apparat som klarar av det mesta som testaren utsätter den för. Tv:n håller en jämn nivå i såväl hög- som lågupplöst material och tack vare goda inställningsmöjligheter kan man justera fram en god balans i färgerna. Testaren tycker även att svärtan, efter kalibrering, är riktigt bra om än inte perfekt. Skärpan å andra sidan hade kunnat vara lite bättre och ljudkvaliteten är riktigt dålig men det går att lösa med ett par externa högtalare, menar testaren. På det hela taget en tv som gör sitt jobb bra i de allra flesta lägen och det uppskattas.

Källa: m3.idg.se (SE)

Prylportalen

"Sätter bilden i fokus"

Prylportalen lyfter fram att Sharp LC-46DH77S är energisnål vilket får ses som ett plus. Den har en gedigen design och presterar dessutom riktigt bra. Den når dock inte högsta betyg på grund av vissa brister på fjärrkontrollen och de begränsade betraktningsvinklarna menar testaren. Tv:n gör ett gediget jobb och har en fin bildkvalitet med bra rörelsehantering och svärta. Prestandamässigt finns det således inte mycket att gnälla på. Det egentliga problemet ligger i betraktningsvinkeln där testaren menar att bilden tappar lite i kontrast från sidan. Rakt framifrån får man helt klart bästa tv-upplevelsen. Det är en bra lcd-tv till ett rätt bra pris, tycker testaren.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta:

Namn: Sharp LC-46DH77S
Typ: Lcd
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Betraktningsvinkel: 176 grader
Kontrast: 2000:1
Anslutningar: Usb, 2xscart, s-video, komponent, hörlursingång, pc-ingång och 3xhdmi
Energiförbrukning: 220 watt (0,2 watt vid standby)
Responstid: 4 ms
Övrigt: Digital mottagare som är boxergodkänd
Mått: 1112,8(b)x770,6(h)x325(d) mm (med stativ)
Vikt: 22,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Sharp