Sök
Sharp LC-40LE700

Sharp LC-40LE700

Ett led i rätt riktning

2010-04-19

Sharp LC-40LE700 är en lcd-tv med direkt led-bakgrundsbelysning, något som är ovanligt i dess prisklass. Bildkvaliteten sägs vara bra men ha sina brister. En prisvärd tv enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 37/50 ”Sharp gjør mye riktig med denne skjermen”
What Video 4/5 ”In a 'big dipper' of a test the 40LE700E's high points just about overcome the lows”
What HiFi 4/5 ”Crisp and colourful with all sources”
Trusted Reviews 8/10 ”At this point I really do have to say that when the 40LE700E's are good, they're outstanding”

Vad tycker testarna?

Testarna är helt överens om att det är en positiv överraskning att Sharp LC-40LE700 är utrustad med direkt led-bakgrundsbelysning, eftersom det är ovanligt i denna prisklass. Designmässigt tycker testarna att fronten är snygg men att baksidan är väldigt ful och plastig. När det gäller bildkvalitet så sägs den hålla hög klass, dock med visas brister. Framförallt när det gäller rörelsehanteringen. På det stora hela så tycker testarna att Sharp LC-40LE700 är en riktigt prisvärd TV.

Hjemmekino

”Sharp gjør mye riktig med denne skjermen”

sharple700_back
Norska tidningen Hjemmekino har gjort ett test på fyra olika led-apparater där Philips 9704 utses till ”Best i test”, strax därefter kom Samsung B8050. På tredje plats kom LG SL9000 och på fjärde och sista plats hamnade Sharp LE700. Testaren kallar Sharp LE700 för en folklig led-tv och menar att den har en väldigt fin design. Menyerna anses vara bra och det uppskattas att bildkalibreringen går att få på norska. När det gäller bildkvaliteten så bedöms den ha fin svärta och bra kontrast, men har lite problem med magentafärger och att betraktningsvinkeln inte är de allra bästa. 100Hz-teknologin får plus och sägs vara värt att betala lite extra för.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2009

What Video

”In a 'big dipper' of a test the 40LE700E's high points just about overcome the lows”

sharple700_remote
Brittiska tidningen What Video är av uppfattningen att det är en liten överraskning att Sharp LC-40LE700 faktiskt är utrustad med direkt led-teknik, något som gör den mycket prisvärd. Designen på apparaten sägs vara väldigt fin så länge man slipper se den plastiga och tråkiga baksidan som anses sänka helhetsintrycket en hel del. Menyerna bedöms vara lite för trassliga och fjärkontrollen uppskattas inte utan kallas för ologisk och plastig. När det gäller bildkvalitet så menar testaren att den har djup, fin svärta och stundtals imponerande färger. Minus delas ut till att den har problem med rörelsehanteringen. På det stora hela så tycker What Video att den är klart prisvärd.

Källa: What Video (GB) issue 357

What HiFi

”Crisp and colourful with all sources”

Enligt brittiska What HiFi så är Sharp LC-40LE700 en led-tv som känns ganska klumpig i sin design. Med en fjärrkontroll och ett gränssnitt som känns ganska omodern, menar testaren att den ser lite oinspirerande ut. När det gäller bildkvalitet så anses det att den är skarp och har fina färger med de flesta källor som testas, dessutom sägs bilderna vara ganska rena och fria från störningar. Plus delas också ut till att den är utrustad med fyra hdmi-ingångar och att den har en bra tuner. Minus delas ut till att högtalarna är lite svaga och att utseendet inte är bättre än genomsnittet.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Trusted Reviews

”At this point I really do have to say that when the 40LE700E's are good, they're outstanding”

Brittiska Trusted Reviews är av åsikten att Sharp LC-40LE700 är en på pappret väldigt intressant tv då den har direkt led och lokal dimmer, något som är mycket ovanligt för en så pass billig tv. Designmässigt så får den både ris och ros. Framsidan sägs vara mycket snygg medan baksidan bedöms vara väldigt plastig och ful. Funktionsmässigt så tycker testaren att den har en del att komma med, framförallt förtjust är han i 100 hz-teknologin. När det gäller bildkvaliteten så sägs den stundtals vara lysande med fina färger och underbara detaljer, men den får också stora minus för att den har problem med rörelsehanteringen.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Typ: LCD med direkt LED-bakgrundsbelysning
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: IU
Ljusstyrka: 450 cd/m²
Betraktningsvinkel (horisontal/vertikal): 176°/176°
Anslutningar (exempel): 2x SCART, HDMI, USB, S-video
Energiförbrukning: 72 W (0,2 W vid Stand-by)
Mått: 964x612x93,1 mm
Vikt: 11,6 kg