Sök
Samsung WS-32Z48D

Samsung WS-32Z48D

Datatelevision

2003-01-02

Samsung WS-32Z48D är en 32 tums widecreen-TV som även kan kopplas till PC, vilket uppskattas av testarna. Bra kvalitet bortsett från menyer, manual och fjärrkontroll.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 3,5/5 "Very good for this money"
Home Cinema Choice 4/5 "Samsung´s mot convincing widescreen"
What Home Cinema 8/10 "All-round quality and loads of features"

Vad tycker testarna?

Alla testare är imponerade av tillgången till VGA och att PC-bilden blir så pass bra hos Samsung WS-32Z48D. Även bildkvaliteten i TV-mottagningen är i huvudsak bra, någon testare menar att bilden får en del störningar med digital picture processing och någon annan skriver att bilden inte hänger med vid snabba rörelser. De flesta är ense om att du får mycket TV för pengarna även om manualen, menysystemet och fjärrkontrollen skulle behöva förändras till det bättre.

What Video & TV

"Very good for this money"

What Video & TV gillar att Samsung WS-32Z48D har VGA. Designen är sexig och anslutningar på frontpanelen är gömda för att inte förstöra helhetsintrycket. Tråkigt är att du måste lägga till egna högtalare för att få surroundljud. Manualen som medföljer är inte mycket att ha, både när det gäller innehåll och layout. Inte heller fjärrkontrollen är någon hit och TV:ns menyssystem är rörigt och krångligt. Dock finns många bra funktioner när man väl kommer underfund med dem. Bilden är mycket fin med mättade färger. Ljusstyrkan är god och svärtan bra. Bilden får en del störningar med digital picture processing som dock försvinner med progressive scan. Hudtoner kan kännas något onaturliga och runt skarpa kanter kan det bli störningar. Med PC blir bilden superb. Ljudet är riktigt imponerande och det är sammantaget en bra TV till ett bra pris.

Källa: What Video & TV, aug 2002.
Home Cinema Choice, aug 2002.
What Home Cinema, dec 2002.

Home Cinema Choice

"Samsung´s mot convincing widescreen"

Tyska kollegan Video testar tio DVD-spelare i ett omfattande Home Cinema Choice menar att Samsung WS-32Z48D är en PC-vänlig och stilren TV. Anslutningarna är många, både VGA och subwoofer-utgång imponerar. Manualen är däremot inte så bra eftersom den ska fungera för en rad olika modeller. Även onscreen-menyerna och fjärrkontrollen känns svåra att förstå. Funktionerna är däremot superba och bildkvaliteten i det närmaste fantastisk. Svart färg känns äkta och livlig och färgerna är överhuvudtaget fina. Detaljerna framkommer på ett bra sätt och bilden känns skarp och ren. Bilden är mycket bra men hänger inte alltid med vid snabba rörelser. Ljudet låter bra men surroundljudet blir si och så beroende på valda högtalare. PC-bilden blir bättre än med många andra TV-apparater, men slår inte en ordinär skärm. Mycket TV för pengarna tycker Home Cinema Choice.

What Home Cinema

"All-round quality and loads of features"

What Home Cinema testar förutom Samsung WS-32Z48D även Loewe Aconda Livinv 9281, Toshiba 32ZD26, Panasonic TX-32PH40, Philips 32PW9527 och JVC AV32X25EK. Bäst i test blir Philips och bästa köp Toshiba. När det gäller Samsung WS-32Z48D säger testaren att TV:n är något för varje datafantast som vill använda TV:n som skärm. Trevligt att det finns Pro-Logic för bra surroundljud. Designen är stilren och minimalistisk men snygg. Däremot är den inte så lätt att använda då manualen är dålig, fjärrkontrollen svår och menysystemet inte det lättaste. Med tanke på TV:ns pris så är bildkvaliteten dock riktigt bra. Färgerna är fina och kontrasten god. PC-bilden är också relativt skarp.

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Samsung WS-32Z48D är en widescreen-TV på 32 tum med bildröret Pure Flat. TV:n har 100 Hz Natural Scan-teknik. Bildformatet ligger på 16:9 och ljudet kommer från två högtalare på 20 W vardera samt en separat inbyggd bashögtalare på 25 W. Surroundljud via Dolby ProLogic finns också men du får själv köpa till bakre och mitthögtalare för att få riktigt surroundljud. Anslutningar är AV, H/P, S-video, VGA och 3 SCART varav två RGB. VGA-anslutningen gör att du kan koppla en PC analogt till skärmen och få en upplösning på 640x480 bildpunkter. 512 sidors textminne, brusreducering, bild-i-bild, på/avstängningstimer, barnlås, blue screen, progressive scan och digital picture. Energiförbrukningen ligger på 170 W. Samsung WS-32Z48D väger 60,5 kg och har måtten 910(B)x549(D)x578(H) mm. Finns endast som silverfärgad.

Modell: Samsung WS-32Z48D