Sök
Samsung PS50Q97

Samsung PS50Q97

Prisvärd tv

2007-07-23

En 50-tums plasma med fin bildkvalitet och ett bra pris. Omdömena är överlag väldigt positiva. En testare menar dock att ljudkvaliteten inte är den bästa.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtv org 91/100 "HD performance is simply stunning"
Cnet 7/10 "A good option at a sensible price"
What video 5/5 "An absolute steal"
What hifi 5/5 "The stuff of dreams"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om detta är en bra tv som har ett riktigt lågt utgångspris. Bilden får också beröm. Djupet, färgerna och detaljrikedomen med högupplöst material imponerar stort, men den gör även bra ifrån sig med lågupplösta källor. Designen får också goda omdömen, då den påminner om föregångaren. Fjärrkontrollen har enligt en testare lite väl små knappar men är i övrigt lika ergonomisk som snygg. En testare tycker att ljudkvaliteten hade kunnat vara bättre och en testare hittar smärre problem med brus.

Hdtv org

"HD performance is simply stunning"

Hdtv org menar att enheten designmässigt inte har ändrats så mycket från föregående modeller. Trots att det är en stor och massiv skärm har den ett diskret och stilrent yttre. Överlag kan PS50Q97 mycket väl mäta sig med de bästa modellerna från Panasonic. Svärtan imponerar och även färgerna övertygar med en färgsammansättning som få andra 50-tums skärmar har. Djupet och fylligheten imponerar och hudtonerna ser naturliga ut i alla situationer. Ansluter man en hd-dvd får man den mest fängslande filmupplevelsen man kan få utanför en biograf. Med lågupplöst material är resultatet helt okej, men på grund av storleken ser det bättre ut på den mindre PS42Q97. Den enda svagheten man kan hitta är att ljudet sviker lite.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cnet

"A good option at a sensible price"

Cnet anser att designen är trevlig med pianolack och en coolt rundad stil. Det finns bara en powerknapp i mitten som "stör" helheten. Det bästa med plasman är att den är magisk på freeview. Bilden i övrigt är inte dålig men inte heller exceptionell. Testaren noterar att det förekommer brusprickar över hela bilden som blir extra tydliga när det är svart i bilden. Problemet tycker man förstör helhetskvaliteten, trots att man fick titta noga för att se dem. Ljudkvaliteten tycker man är ganska bra eftersom man kunde höra saker som i vanliga fall drunknar i ljudeffekter. Panasonic och Pioneer är bättre överlag, men har ofta ett klart högre pris.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

What video

"An absolute steal"

What video menar att en del knappar på fjärrkontrollen är aningen för små, men att den i övrigt både är snygg och ergonomisk. Menyerna är bra organiserade och mindre otydliga än hos den jämförbara rivalen från Hitachi. Skärmens bästa egenskap bildmässigt är dess svärta. Testaren noterar att effekten Movie Plus visserligen gör att bilden ser rikare och att det flyter bättre, men att det också skapar ett noterbart skimmerbrus runt kanterna på objekt som rör sig snabbt i bilden. Det varnas också för det överaggressiva dynamic mode. Med högupplöst material föredrar testaren Hitachi men skillnaden är liten, och PS50Q97 kompenserar detta med en brusfri bild på hudtoner i rörelse, vilket är ett problemområde för Hitachis tv. Ljudet imponerar på What video som menar att Samsung har finesserna, anslutningarna, designen och en bildkvalitet som gör att priset ser löjligt lågt ut.

Källa: What video (GB) nr 321

What hifi

"The stuff of dreams"

What hifi har testat sju modeller. Testaren menar att Samsung trots det billiga priset inte har prutat på designen. Det motoriserade stativet bidrar också till hög flexibilitet. Med uppskalat innehåll bedöms färgerna vara briljanta och detaljrikedomen hög. Rörelsetestet passerar också utan större problem. Med blu-ray visar plasman upp en hög skärpa samt ljusa men naturliga färger. Svärtan är väldigt imponerande och det går att utröna mer information från svarta scener än från någon av rivalerna i testet. Testaren menar att PS50Q97 är en väldigt billig tv och tycker nästan att man är oförskämd om man inte köper en. I testet blir Samsung testvinnare ihop med Panasonic TH-50PX70. Övriga deltagare i testet är Atec 470DS, Hitachi P50T01, Pioneer PDP-507XD, Sharp LC46XD1E och Sony KDL-46W2000.

Källa: What hifi (GB) juli 2007

Cirkapris: 21000 kronor

Produktfakta: Samsung PS50Q97 är en 50 tums plasma tv med ljusstyrka på 1300 cd/m2 och kontrast 15000: 1. Skärmen har upplösningen 1366x768 pixlar. Betraktningsvinkeln är 175/175 grader. Ljudeffekten är 2x15 watt. Digitalmottagare och ci-plats finns. Det finns dubbla scart och två hdmi. Enheten väger 41,6 kg och har måtten 1231x105x789 mm utan stativ.

Tillverkare: Samsung