Sök
Samsung PS50A756

Samsung PS50A756

Funktionsrik kvalitets-tv

2009-01-15

Att Samsung PS50A756 har många användbara funktioner och anslutningar, väldigt hög bildkvalitet och tilltalande design är samtliga testare överens om. Svärtan får dock varierat betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 “Standard-tv med krydda”
What video 5/5 “Performance is magnificent”
Cnet 9,1/10 “Truly an awesome TV”
Trusted reviews 9/10 “Picture quality is so good”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung PS50A756 erbjuder många och användbara funktioner. Att det dessutom finns ett flertal anslutningsmöjligheter gör skärmen ännu mer unik. Designen är snygg och tilltalande men en testare tror inte att utseendet kommer att passa alla. Bildkvaliteten får mycket beröm. Färger, ljusstyrka, djup och detaljer nämns som fantastiska. Åsikterna om svärtan går isär.

M3

“Standard-tv med krydda”

M3 testar även Samsung LE46A766, Philips 47PFL7403, LG 47LG7000, Panasonic TH-46PZ80, Sony KDL-46W4000, Grundig Vision 7 och JVC LT46DS9. Testaren rekommenderar Philips samt de två modellerna från Samsung. M3 skriver att A756 är stilren, snygg och diskret. Det finns gott om användbara funktioner, finesser och anslutningar. Svärtan i bilden imponerar dock inte. I övrigt får bilden beröm då den är skarp och har livliga, vackra färger. Tv:n har ett konkurrenskraftigt pris och håller hög kvalitet rakt igenom trots några missar.

Källa: m3.idg.se (SE)

What video

“Performance is magnificent”

What video skriver att Samsung PS50A756 har alla funktioner som man kan begära och lite till. Designen är mycket snygg och tilltalande. Även anslutningsmöjligheterna gör skärmen till något alldeles extra, bland annat beröms de många hdmi-anslutningarna, liksom tillgången till usb och nätverk. Installationen går smidigt och enkelt. Testaren menar att skärmens absolut starkaste sida är detaljrikedom och svärta. Bilden beskrivs som fantastisk med ett djup och vackra färger. Överhuvudtaget känns bilden väldigt naturlig. Det är framför allt den höga upplösningen som gör att skärmen har så bra kvalitet tror testaren. Den enda nackdelen med skärmen är att de automatiska inställningarna och program som finns för att justera bilden inte är de bästa, utan det blir bäst bild om man gör inställningar på egen hand. Ljudet håller hyfsad standard. En otroligt funktionsrik skärm som ger en beundransvärd bild.

Källa: www.techradar.com (US)

Cnet

“Truly an awesome TV”

Enligt Cnet är tv:n imponerande. Den snygga designen, de många funktionerna, anslutningarna och användarvänligheten är alla faktorer som gör att skärmen känns som en vinnare. Menysystemet kunde vara snabbare, men det är en liten anmärkning. Priset är relativt högt men man får mycket för pengarna. Testaren tycker att designen är tilltalande men tror inte att alla kommer gilla den. Det är när det gäller funktioner som skärmen imponerar som mest. Funktionerna är användbara och roliga. Skärmen passar den som gillar att leka och fixa med inställningar. Bilden är ljus, klar och detaljerad. Färgerna är fantastiska och livfulla. Ljudkvaliteten imponerar också. En fantastisk tv på alla sätt.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

“Picture quality is so good”

Trusted reviews finner att tv:n har många funktioner och även om de användbara så tar de en stund att lära sig. Designen är tilltalande och stilren men har ändå det där lilla extra. Till och med designen på fjärrkontrollen beröms. Installationen går smidigt om man bortser från att det kan ta lite tid att få koll på det trådlösa nätverket. När allt väl är på plats fungerar tv:n smidigt. Funktionerna är som sagt användbara, bland annat nämns möjligheten att läsa nyheter och så vidare. Efter ett tag tycker dock testaren att innehållet känns begränsat men hoppas på att innehållet förändras över tid. Bildkvaliteten är helt fantastisk med bra ljusstyrka, vackra färger, djup och skärpa. Rörelsehantering är bra och svärtan är i det närmaste perfekt.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Namn: Samsung PS50A756
Typ: Plasma
Storlek: 50 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 1000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 1300 cd/m2
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komponent, s-video, 2xscart, komposit, usb, optisk ljudutgång
Övrigt: Dvb-t, dlna
Mått: 1240x834x320 mm
Vikt: 43,5 kg

Tillverkare: Samsung