Sök
Samsung LE40M61B

Samsung LE40M61B

Utmärkta bildegenskaper

2006-03-27

Enligt testarna bjuder LE40M61B inte bara på ett tilltalande yttre, med den utmärkta kontrasten är problem med detaljer i mörka partier ett minne blott.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 74/100 "Eine Attraktive Alternative"
Ljud & bild - "Utmärkt tv-bild"
Allt om digitaltv 18/20 "Bildkvaliteten är strålande"
Dingz - "Verdt hver eneste krone"

Vad tycker testarna?

När det gäller bildegenskaperna hos Samsung LE40M61B är det ingen av testarna som ger annat än beröm. Alla menar att återgivningen är av väldigt hög kvalitet och speciellt tilltalande är att skärmen hanterar detaljer i mörkare partier av bilden mycket bra, något som länge varit en akilleshäl hos lcd-skärmar. Estetiskt är det en tilltalande skärm med helsvart utförande. Dessutom gör högtalarnas placering att den upplevs som väldigt slimmad. Men ljudmässigt är denna lösning något av en miss, då ljudet inte håller för mer än vanligt tv-tittande.

Audiovision

"Eine Attraktive Alternative"

Audiovision jämför sju hdtv-kapabla plattskärmar och placerar denna tv på andra plats efter Toshiba 32WL58P. Samsungs skärm framställer utmärkt kontrast vilket gör att detaljer framträder tydligt. Speciellt bra återges landskapsmotiv. Det är nästan idel positiva anmärkningar för bildegenskaperna, en kritisk punkt är att bilden ofta blir lite för skarp oavsett anslutning. De inbygga högtalarnas ljud känns tunt och ihåligt. Lite förargligt är att när basen går riktigt djupt verkar hela skärmen rassla. Testaren ogillar också upplägget hos fjärrkontrollen, knapparnas utseende skiljer sig en del från osd-menyn vilket ställer till det.

Källa: Audiovision (DE), nr 11 2005

Ljud & bild

"Utmärkt tv-bild"

Samsungs plattskärm ser väldigt slimmad ut, enligt Ljud & bild. Att högtalarna sitter baktill är estetiskt tilltalande, men att ljudet riktas nedåt och studsar mot en plastkant är inte den bästa tekniska lösningen. Det fungerar bra för tv-tittande, men för att få en riktig upplevelse rekommenderas en extern ljudanläggning. Bildkvaliteten är dock väldigt hög och det finns nästan inga tecken på utsmetningar. Skärmen är dessutom väldigt ljusstark, något som gör att den drar mycket energi. Det är därför smidigt att panelen känner av rumsbelysningen och justerar bakgrundsbelysningen därefter. Kvaliteten är självklart som bäst med datoranslutning eller med hdmi, men även vid vanligt tv-tittande upplever testaren bilden som mycket bra.

Källa: Ljud & Bild (SE), nr 11 2005

Allt om digitaltv

"Bildkvaliteten är strålande"

Allt om digitaltv menar att denna tv är väldigt läcker i sin helsvarta utformning och väldigt enkel att komma igång med. Upplevelsen genomsyras av utmärkt bildkvalitet med sammanhängande bilder som aldrig fallerar i vare sig detaljer eller skärpa. Problemet med detaljer i mörka partier är som bortblåst i den här skärmen och dessutom bidrar den goda ljusstyrkan till bra kontrast. Testaren upplever samtidigt också att bilden besitter ett väldigt behagligt lugn. Allt om DigitalTV jämför totalt sju hd-klara plattskärmar och placerar LE40M61B på andra plats. Först kommer Panasonic TH-42PV500

Källa: Allt om digitaltv (SE), nr 1 2006

Dingz

"Verdt hver eneste krone"

Dingz uppskattar den estetiskt tilltalande lösningen med att placera högtalaren hos Samsung LE40M618 bakom och nertill på skärmen. Det helsvarta området är i rätt miljö när skärmen är hängd på en vit vägg. Den enda nackdelen är att det kan bli feta fingeravtryck på den blanka ytan. I användandet är modellen en typisk Samsung, med hög brukarvänlighet och bra kontroll blandat med nyttiga funktioner. Skärmen är inte kräsen vad gäller signalkvalitet och analoga tv-sändningar återges med bravur. Digitalt material i form av dvd eller xbox360 klaras galant och för dessa ändamål lämnar testaren sina rekommendationer. Enligt Dingz levererar modellen en upplevelse som är värd varenda krona. Ett av de bästa alternativen.

Källa: Till Dingz (NO)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Samsung LE40M61B är en 40 tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar, ljusstyrka på 500 cd/m2 och ett dynamiskt kontrastomfång på 5000:1. Betraktningsvinkeln är angiven till 178 grader horisontellt och vertikalt. Bland funktionerna märks bild-i-bild via 1 tuner, 1000 sidors text-tv minne, DNIe bildförbättring och ljussensor. De inbyggda högtalarna har en kapacitet på 2x10 watt. Anslutningar omfattar bland annat komponentvideo, hdmi och vga. Produkten har dimensionerna 1004x330x749 mm och väger 27,5 kg inklusive bordsställ.

Modell: Samsung LE40M61B