Sök
Samsung LE40A856

Samsung LE40A856

Med extra innehåll

2009-02-17

Att Samsung LE40A856 är en snygg tv med riktigt bra bild är testarna helt överens om. Flashminnet och tillgången till vissa internetsidor får blandade omdömen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “Competing with the best”
Hd review 4/5 “Packed with plenty”
What video 4/5 “A good-looking performer”
Cnet 8/10 “Solid picture quality”
Pocket lint 7/10 “Stunning slim design”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung LE40A856 är mycket tilltalande och snygg även om fjärrkontrollen inte får lika positiva omdömen. Anslutningsmöjligheterna är bra. När det gäller internetanslutningen och flashminnet får skärmen både ris och ros. Totalt sett har dock tv:n mycket att erbjuda till ett konkurrenskraftigt pris. Bilden anses vara detaljerad och fin med bra svärta.

What hifi

“Competing with the best”

What hifi tycker att Samsung LE40A856 är full av funktioner. Dessutom är tv:n snygg och attraktiv och presterar bra bild. Färgåtergivningen är bra och skärpan är god men det som imponerar allra mest är bildens svärta. Skärmen passar utmärkt för att titta på film. Det finns gott om användbara anslutningsmöjligheter. Ljudkvaliteten är god och priset attraktivt. Testaren tycker att tv:n har mycket att erbjuda men konstaterar också att det är hård konkurrens på marknaden idag.

Källa: What hifi (GB) december 2008

Hd review

“Packed with plenty”

Hd review skriver att LE40A856 har mycket att erbjuda i form av funktioner och finesser. Att det finns möjlighet att koppla upp sig mot internet anses vara den bästa funktionen. De inbyggda spelen, sagorna och recepten känns överflödiga men samtidigt lite kul. Designen är annorlunda och snygg. Usb-anslutningen är användbar. Bilden är fin och klar även om rörliga objekt kunde ha bättre kontraster. Svärtan är god och detaljåtergivningen kunde imponera mer. Färger framstår som livliga och verklighetstrogna. Testaren finner att tv:n också har en helt ok prissättning.

Källa: Hd review (GB) nr 14 2008

What video

“A good-looking performer”

Enligt What video har LE40A856 snygg design som känns stilren och tilltalande. Alla anslutningar som behövs finns att tillgå och överlag anses tv:n ha allt man behöver och lite till. Funktionen med ett flashminne med information av olika slag känns dock överflödigt. Internetanslutningen via skärmen är begränsad då man inte når alla sidor, dessutom går det sakta. Fjärrkontrollen är full med knappar och känns oöverskådlig. Det gör också att tv:n känns svåranvänd. Bilden är för det mesta klar, tydlig och med fina detaljer. Färger känns livliga och fina men när bilden blir mörkare så har detaljerna svårare att komma fram. Ljudkvaliteten får beröm. Slutsatsen är att det rör sig om en trevlig tv till ett mycket bra pris.

Källa: What video (GB) nr 342 2008

Cnet

“Solid picture quality”

Cnet berömmer den snygga designen, den goda prestanda och de många funktionerna. Bildkvaliteten är stabil och håller hög kvalitet med livliga färger och dynamisk bild med bra ljus och kontrast. Skärmen kan hantera rörelser på ett bra sätt. Bilden är detaljrik och svärtan får beröm. Testaren tycker också att de webbsidor som man kommer åt är smarta och genomtänkta. Priset anses vara något högt. Ljudkvaliteten är godkänd men menysystemet upplevs vara lite för slött. Mängden anslutningar är godkänt och på det hela taget är testaren nöjd med tv:n.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Pocket lint

“Stunning slim design”

Pocket lint menar att LE40A856 har en iögonfallande design och bra anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är varierande med både bra och sämre delar. Detaljrikedomen beröms, liksom svärtan. Fjärrkontrollen känns plastig och ogenomtänkt med alltför många knappar. Det inbyggda minnet och dess innehåll känns inte direkt användbart. Inte heller internetfunktionaliteten imponerar, även om de sidor man kommer åt känns något mer användbara. Menyn tar ganska lång tid att använda. Skärmen känns prisvärd med tanke på vad man får.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta:

Samsung LE40A856
Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 bildpunkter
Kontrast: 70000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (urval): 4xhdmi, 2xscart, s-video, komposit, komponent, usb, vga
Övrigt: Dvb-t, dlna, flashminne i skärmen med recept, sagor och spel.
Mått: 987x618x44 mm
Vikt: 15,9 kg

Tillverkare: Samsung