Sök
Samsung LE32R87

Samsung LE32R87

Valuta för pengarna

2007-07-16

Samsung LE32R87 får överlag goda omdömen. Testarna uppskattar de tre hdmi-ingångarna och är eniga om att bilden är bra samt att man får valuta för pengarna. Några testare anmärker på ljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
What home cinema 87/100 "The connectivity is outstanding"
Trusted reviews 9/10 "Outstanding value for the money"
Cnet 7,3/10 "Picture quality is good"

Vad tycker testarna?

Två av tre tester är eniga om det mesta vad det gäller Samsung LE32R87. Man tycker att svärtan kanon och att färgerna i bilden är riktigt bra. Att det går att styra andra enheter med Samsungs fjärrkontroll uppskattas också av samtliga. Testarna är eniga om att det största problemet är att 32R87 kan ha svårt att hantera objekt som är i rörelse i bilden. En testare menar också att ljudet under actionscener hade kunnat vara bättre. Alla inställningsmöjligheterna för bilden kan också bli förvirrande. Överlag är dock samtliga tester överens om att det är en fantastisk tv som är väl värd sina pengar.

What home cinema

"The connectivity is outstanding"

What home cinema har gjort ett jämförande test på fem lcd-modeller. Panasonic TX32LXD70 får utmärkelsen Best Buy och Editors Choice går till Samsung. Designen tilltalar testaren som säger att den ser bättre ut än föregående modeller. Man imponeras också av alla dess anslutningsmöjligheter och noterar även att fjärrkontrollen kan styra andra enheter. Bland finesserna är höjdpunkten Movie Plus, vilken gör rörelser i bilden smidigare och klarare. Med hd-dvd märks det att bilden blivit noterbart bättre jämfört med Samsungs R7-serie. Svärtan ser mer naturlig ut, och den visar också mer subtila bakgrundsdetaljer i mörka scener. Även färgerna får beröm. Det största problemet är att det ibland kan förekomma artefakter kring objekt i rörelse. Andra mindre problem är dess begränsade betraktningsvinkel och att ljudet ibland drunknar och har för lite kraft under actionscenerna. Trots vissa brister så överglänser det positiva det negativa.

Källa: What home cinema (GB) juni 2007

Trusted reviews

"Outstanding value for the money"

Trusted reviews säger att Samsung LE-32R87BD är fullpackad med finesser. Mängden av anslutningsmöjligheter uppmärksammas även i detta test i positiva ordalag. Movie Plus kan ge artefakter runt kanterna på vissa objekt. Bilden är dock bättre än man har vågat drömma om hos en tv som kostar så pass lite som LE-32R87BD. Färgerna bedöms dessutom vara sensationellt bra. Med högupplöst material levereras gott om detaljer och en imponerande låg brusnivå. En annan god nyhet är svärtan, som är djupare, rikare och mer detaljerad än vad man tidigare sett på en så billig tv. Betrakningsvinkeln kunde varit bättre och ljudet sviker när det är mycket action. Sammantaget ger dock LE-B2R87BD fantastisk valuta för pengarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Picture quality is good"

Cnet menar att Samsung LE32R87 är en högkvalitativ budget-tv för dem som vill se högupplöst material och kräver många hdmi-uttag, men som klarar sig utan jättestor skärm. Designmässigt så är den också trevlig att titta på, precis som sina föregångare. Stativet känns dock lite plastigt och fjärrkontrollen är inte den mest responsiva man testat. Med högupplöst material sköter sig LE32R87 riktigt bra och ger en skarp bild som är full av detaljer. Under rätt omständigheter är svärtan bra, med mycket detaljer även i de mörkaste områdena. Vid uppskalad dvd förekom en del brus, men bilden klarade sig ändå bra tack vare den elektroniska bearbetningen. Den speciella menyn för allt som rör digital-tv nås via en egen menyknapp vilket förvirrar, den är inte heller speciellt snyggt designad. Sammantaget tycker man dock bra om modellen. Som alternativ tar man upp de dyrare alternativen Toshiba 32WLT68 och Sony KDL-32V2000.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Samsung LE32R87 är en lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 550 cd/m2 och kontrasten är 8000:1. Betraktningsvinkeln är 178/178 grader och uteffekten från ljudet är 2x10 watt. Tv:n har både DNIe och movie plus. Text-tv med 1000 sidor. Enheten har digital-mottagare och ci-plats. Bland anslutningarna noteras komponentingång samt dubbla scart och dubbla hdmi-ingångar. Modellen väger 10,8 kg och måtten utan bordstativ är 800x91x541 mm.

Tillverkare: Samsung