Sök
Samsung LE32R51B

Samsung LE32R51B

Finessrik formgivning

2005-07-04

En LCD-TV med annorlunda utseende som framförallt ger bra bildkvalitet via komponent och DVI. Testarna gillar att skärmen har många anslutningsmöjligheter och inställningar.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Annorlunda utseende"
Ljud & Bild "Många möjligheter"
HemmaBio 34/50 "Rik på funktioner"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att Samsungs skärm har många anslutningsmöjligheter och inställningar. Bilden är överlag bra men varierar beroende på vilken anslutning man använder. Scart och s-video ger klart sämre bild än komponent eller DVI. Det finns många inställningar för att förbättra bilden men om dessa hjälper eller stjälper verkar vara en smaksak.

M3

"Annorlunda utseende"

Samsung-LE32r51_angle
M3 lägger först och främst märke till är att maskinen fått ett annorlunda utseende. Formgivningen gör att Samsungs TV känns mer exklusiv än vad den egentligen är. Trots att produkten har ett förhållandevis lågt pris finns det gott om kontakter och ingångar på baksidan. Bildkvaliteten är överlag bra. Använder man sig av scart kan mörka scener tappa detaljer och bilden blir inte helt stabil. Vid användning av komponentingång och progressive scan försvinner dock dessa problem enligt testaren. De digitala bildförbättringsfunktionerna fungerar bra, men den dynamiska kontrasten är något överdriven. Ljudet håller god kvalitet utan att för den delen imponera. Fjärrkontrollen är godkänd och har bra knappar, men känns en aning plastig. Sammanfattningsvis skriver testaren att utmärkt bildkvalitet och många in- och utgångar ändå gör Samsung LE32R51B prisvärd.

Källa: M3, Juni 2005
Ljud & Bild, nr 5 2005
HemmaBio, nr 4 2005

Ljud & Bild

"Många möjligheter"

Ljud & Bild gillar att det finns många anslutningsmöjligheter och inställningar. Detta är främst till fördel då man vill koppla in en dator. Att skärmens ljusstyrka kan anpassas automatiskt till rummets ljus är också en bra funktion. Denna funktion har funnits länge, men trots det är den inte speciellt vanligt förekommande. Bildförbättringsfunktionen DNIe fungerar oftast bra men skapar också klassiska problem som att stillbilder blir skarpare än rörliga bilder. Som avslutning skriver testaren att skärmen överlag har utmärkt bild och många funktioner, men att det finns många billigare alternativ i samma storleksklass.

HemmaBio

"Rik på funktioner"

HemmaBio har testat åtta olika LCD-skärmar på 32 tum. Det som är positivt med Samsungs skärm är att den ger bra bild och har gott om inställningar. En intressant inställningsmöjlighet är dynamisk kontrast. Med denna funktion påslagen blir bilden dramatisk och kontrastrik, men nyanser i mörka partier försvinner. Om man gillar bilden bättre med eller utan dynamisk kontrast är en smaksak skriver testaren. Ljudet håller bra klass utan särskilda märkvärdigheter eller tråkigheter. Den analoga mottagaren är riktigt bra och ger en av de bättre TV-bilderna i testet. DVD och andra digitala källor ger också bra bild men scart-rgb och s-video ger klart sämre bild än DVI. Samsung LE32R51B hamnar på en fjärde plats och Sony KLV-L32M1 blev testvinnare.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Samsung LE32R51B är en widescreen LCD-TV på 32 tum. Upplösningen är 1366x768 bildpunkter och responstiden är 8 ms. Ljusstyrkan mäter 500 candela/m2 och den dynamiska kontrasten är 3000:1. Produkten har två scart-ingångar varav en RGB samt ingångar för s-video, komposit, komponent, VGA och HDMI. Det finns audio in/ut, hörlurs-uttag samt stereohögtalare på 2x10w. LE32R51B väger ca 18 kg med stativ och har måtten (BxDxH) 797x99x592 mm och med bordsstöd mäter den 797x249x651 mm.

Modell: Samsung LE32R51B