Sök
Samsung LE32B650

Samsung LE32B650

Höga betyg laget runt

2009-09-10

Samsung LE32B650 är en 32-tums lcd-tv som testarna berömmer för det mesta, inkluderande hd-bilden och onlinefunktionen. Ljudet och betraktningsvinklarna kunde dock ha förbättrats.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "A clever TV"
What video 5/5 "Samsung brings great pictures"
Cnet 8,5/10 "A really tantalising proposition"
Trusted reviews 9/10 "Its feature count is remarkably expansive"
Hdtv 92/100 "Does it really need all those features."

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om i princip allt när det gäller styrkorna och svagheterna hos LE32B650. Internetuppkopplingen är ett intressant tillskott som fungerar någorlunda bra. Vid sidan av detta finns en stor mängd användbara anslutningsmöjligheter. Bilden får goda betyg när det gäller alla nivåer, men hd-bilden sägs inte riktigt matcha de allra vassaste tv-apparaterna. Färgerna och svartnivåer får speciellt beröm. Svagheterna är betraktningsvinklarna, men framför allt de svaga och något onyanserade högtalarna.

What hifi

"A clever TV"

What Hifi tycker att Samsung LE32B650 är snygg på utsidan, men också har mycket att erbjuda innanför skalet. Funktionerna och anslutningsmöjligheterna är goda. Dlna som ger trådlös uppkoppling och Internet@Tv-funktionen ger möjligheten till användbart surfande över tv:n. De många uttagen är mycket bra, liksom fjärrkontrollen som är snygg och användbar. Freeviewbilden är detaljerad med naturliga färger och bra rörelsehantering. Dvd:n imponerar medan blu-ray förstås är ännu bättre. Klara färger, naturliga hudtoner och skarpa kanter är alla jättebra. När det gäller detaljåtergivningen kunde det ha varit lite bättre, men inte mycket. Högtalarna imponerar inte, men det gör inte de flesta tv-högtalare generellt.

Källa: What hifi (GB) june 2009

What video

"Samsung brings great pictures"

What video är imponerade av hur mycket Samsung ger för pengarna, även på denna modell. Utseendet är mycket snyggt, med vackra former och glasliknande finish. Anslutningar är ett annat starkt område med 4 hdmi-uttag som fjädern i hatten. Internetuppkopplingen ger tillgång till ett antal webbsidor, vilket också fungerar bra. 100 Hz imponerar när det kommer till bilden men också dess Digital natural image engine. Bilden är mycket dynamisk med fina svartnivåer och färger. Hd-kvaliteten är mycket hög och även uppskalningen är bra, dock finns där utrymme för förbättring. De viktigaste svagheterna är att högtalarna är mesiga och att betraktningsvinklarna kunde ha varit mer tilltagna.

Källa: What video (GB) issue 350

Cnet

"A really tantalising proposition"

Cnet uppskattar LE32B650 för dess mycket starka prestationer när det kommer till bildkvalitet. Värdet för pengarna är extremt bra. Dessutom har den en design som inte avskräcker en från att titta på den, minst sagt. Till detta kommer en hel mängd anslutningsmöjligheter och funktioner, bland de sistnämnda finns ett onlineläge som faktiskt är riktigt hyfsat. På den svaga sidan kan nämnas att vissa förinställningar är lite ologiska samt att det hade varit trevligt med full tillgång till internet. Dock är egentligen det svaga ljudet det enda riktiga problemet. Som helhet är tv:n mycket bra, även om den saknar glamouren och den perfekta bildkvaliteten som finns hos vissa andra Samsungmodeller.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Its feature count is remarkably expansive"

Trusted reviews tycker om att Samsung LE32B650 ger ett bra första intryck med sitt eleganta utseende. De många anslutningarna tilltalar förstås också många användare. Internetuppkopplingen är en bra sak som har inkluderats, fastän tillgången till nätet är av det begränsade slaget. Multimediabiblioteket har en del extra inslag som säkert passar en del användare och som har potential att utvecklas. Vidare är det en styrka att många inställningar går att justera, samtidigt som grundinställningarna är bra. 100 Hz-processande gör rörelsebehandlingen mycket bra. Samma omdöme ges till färgerna. Hd-bilderna är mycket skarpa och fina, medan bilder i standardupplösning kan se lite sämre ut. Betraktningsvinklarna är rätt dåliga och ljudet är en riktig svaghet, men svartnivåerna i hd-bilden är fantastiska, rent av bland de bästa som testaren har sett. Priset är också ett plus och modellen är värd pengarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Hdtv

"Does it really need all those features."

Hdtv är mycket nöjda med utseendet och designen hos modellen. Det finns en hel del program och funktioner, inklusive internettillgång inom ett begränsat onlineområde. Denna punkt är en styrka hos modeller, men hur mycket dessa tillbehör faktiskt behövs är en annan fråga. Uppskalningen fungerar bra på modellen med Samsungs eget system, framför allt gällande kontrast och svartnivåer. En bra hd-bild med 100 Hz-processande som jämnar ut rörelse är tillsammans med de många uttagen ännu en styrka hos LE32B650.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 8900 kronor

Produktfakta:

Typ: LcdStorlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: Iu
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178°/178°
Anslutningar (exempel): 4x hdmi, 2x scart, usb 2.0, komponent
Övrigt: 100 Hz, trådlöst nätverk
Elförbrukning: (standby) 0,3 watt
Mått: B803xH601xD239 mm
Vikt: (med stativ) 13,3 kg

Tillverkare: Samsung