Sök
Samsung LE-52F96

Samsung LE-52F96

Le, led leder

2008-02-19

Den nya led-tekniken får testarna att häpna. Denna 52-tummares bild bedöms kunna konvertera till och med de mest frälsta projektornördarna. En underbar tv, om än något dyr.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 “A triumph”
What video 5/5 “Superb pictures”
Cnet 8,1/100 “HD performance is superb”
M3 8/10 “Vår lcd-favorit”
Prylportalen 4,5/5 ”Bästa lcd:n vi testat”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag väldigt imponerade av Samsung LE-52F96. Bilden får enormt med beröm, i alla fall när den matas med hd-material. Tillsammans med standardupplösta källor imponerar inte LE-52F96 lika mycket. Testarna uppskattar designen och de många anslutningarna. Därtill får även ljudet bra betyg. De snäva betraktningsvinklarna sänker dock upplevelsen för de som inte sitter rakt framför bilden. Det höga priset drar också ned entusiasmen. Trots detta så är testarna överens om att LE-52F96 är en strålande tv, kanske till och med den allra bästa lcd:n på marknaden.

Home cinema choice

“A triumph”

Brittiska Home cinema choice är mycket imponerade av LE-52F96. Enligt testaren handlar det om ett helt nytt steg för lcd-tekniken, som öppnar en större potential. Tillsammans med hd-material skapar tv:n ett strålande resultat. Därtill har den gott om anslutningsmöjligheter och fin design. Till nackdelarna läggs dock halvdan bild från standardupplösta källor samt snäva betraktningsvinklar. Därtill tycker man priset är allt för högt. Överlag anses LE-52F96 vara en riktigt bra tv som rekommenderas till köpare som främst använder sig av högupplösta källor. Med sin revolutionerande teknik anses Samsung ha öppnat dörren för andra stora lcd-apparater som kan utmana plasmatekniken.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2008

What video

“Superb pictures”

Samsung LE-52F96 får fina omdömen av brittiska What video och tilldelas även utmärkelsen best buy. Testaren uppskattar framförallt bilden när tv:n matas med hd-material. Då syns vad led-tekniken är kapabel till och såväl svärta som färgåtergivning imponerar. Därtill menar man att tv:n är enkel att använda med trevliga menyer och gott om anslutningsmöjligheter samt att ljudet är riktigt bra från de väl dolda högtalarna. Kritik får bilden när den matas med standardupplösta källor. De smala betraktningsvinklarna samt det höga priset får också kritik, men den som kan leva med de nackdelarna kan dock se fram emot att äga en i övrigt underbar tv.

Källa: What video (GB) nr 329

Cnet

“HD performance is superb”

LE-52F96 är en tv för hd-material och inget annat enligt brittiska Cnet. Med högupplöst material är bilden superb, medan den har problem med standardsändningar. Även uppskalade dvd-filmer ser otroligt bra ut. Därtill gillar testaren Samsungens design samt de väl tilltagna inställnings- och anslutningsmöjligheterna. Kritik i övrigt får fjärrkontrollens långsamhet samt de snäva betraktningsvinklarna. Den som ämnar mata sin tv med högupplöst material och har gott om pengar avsatt till det bör titta närmare modellen. Övriga kan dock spara sina pengar, det finns andra apparater som ger mer relativt till priset.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

M3

“Vår lcd-favorit”

Svenska M3 ser stor potential i lcd-tekniken återigen efter att ha stiftat bekantskap med LE-52F96. Den är redaktionens nya favorit, men har trots det ett par negativa sidor. Priset är dels löjligt högt och testaren kan även stundtals se lite eftersläpningar i bilden. Svärtan och kontrasten får dock beröm. Bilden beskrivs som fantastisk när tv:n matas med hd-material. Därtill är den riktigt snygg och bjuder på mycket fint ljud. Efter att ha sett LE-52F96 tror nu M3 stenhårt på den nya led-tekniken. Det höga priset och de få nackdelarna drar dock ner betyget en aning. Sammanfattnings är detta en strålande tv, även om det finns mer prisvärda alternativ.

Källa: m3.idg.se (SE)

Prylportalen

”Bästa lcd:n vi testat”

Den nya led-tekniken utmanar plasmorna, menar svenska Prylportalen. Svärtan är helt enormt bra och lyfter även färgåtergivningen till nya höjder. Därtill är skärpan strålande. Testaren uppskattar de många anslutningsmöjligheterna samt den snygga designen. Den enda nackdelen som LE-52F96 har är dess betraktningsvinklar, som är alltför snäva. Från sidan sjunker bildkvaliteten från fantastisk till bara bra. Sen att priset är sjukt högt är självklart inte någon fördel. Det tar dock inte fokus ifrån att LE-52F96 är den bästa lcd som Prylportalen säger sig ha testat. Den rekommenderas varmt till samtliga som söker en riktigt bra, stor platt-tv.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Samsung LE-52F96 är en 52-tums lcd-tv som använder led-teknik för bakgrundsbelysningen. Varje enskild pixel kan således variera ljusstyrkan eller helt släckas oberoende av andra bildpunkter, vilket ämnar främst förbättra svärtan i bilden. LE-52F96 stöder bildformat upp till 1080p. Vad gäller anslutningar finns det bland annat tre hdmi-ingångar, komponent, komposit, usb och optisk ljudutgång. Kontrasten är 500000:1, ljusstyrkan 450 cd/m2, responstiden 8 ms och betraktningsvinklarna 178 grader. Måtten exklusive bordstativ är 1372x120x780 mm och vikten är 36,8 kg.

Tillverkare: Samsung