Sök
Samsung LE-40A656

Samsung LE-40A656

Ingen skruv är lös

2008-06-30

Bildkvaliteten gör att testarna blir positiva till denna 40-tummare med full hd-upplösning. Den får även beröm för att återge snabba rörelser i bilden utan eftersläpningar. Att tv:n är ihopsatt utan skruvar och beslag förhöjer designintrycket.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 “Close to allround irresistible”
What hifi 4/5 “Wonderfully sharp
Trusted reviews 9/10 “One of the best”
Hdtv 94/100 “Highly desirable”

Vad tycker testarna?

Testarna är i princip odelat positiva till tv:n som de tycker har många bra anslutningsmöjligheter, fin bild och hög upplösning. Skärmen klarar snabba rörelser utan att det uppstår eftersläpningar. Designen är tilltalande. Flera testare berömmer det faktum att den är ihopsatt helt utan skruvar eller beslag. Färger, ljusstyrka, detaljrikedom och svärta i bilden beröms också.

What video

“Close to allround irresistible”

What video skriver att LE-40A656 har mycket som lockar. Som helhet är det en snygg tv som levererar superb bild. Det krävs några småjusteringar i bildinställningarna för att bilden ska bli perfekt. Detta går dock enkelt att justera via det lättförståeliga menysystemet. Manualen är däremot lite odetaljerad. Det finns gott om användbara anslutningar. Upplösning och kontrast är höga. Testaren tycker att Samsung verkligen har lyckats med att skapa en tv som kan hantera snabba rörelser. Bilden flyter i stort sett perfekt utan eftersläpningar. Detaljrikedomen beröms, liksom färger och ljusstyrka. Svärtan är mycket bra. Ljudkvaliteten är okej men en del bas saknas. Slutsatsen blir att A656 är otroligt mycket tv för pengarna och den bästa lcd-modellen testaren sett.

Källa: What video (GB) nr 334 2008

What hifi

“Wonderfully sharp

What hifi testar sammanlagt åtta lcd-skärmar där Sony KDL-40W4000 får högst betyg men där Samsung inte hamnar långt efter. Tv:n anses ha ett bra pris och mycket tilltalande design som känns lyxig. Med bara några få inställningar av ljusstyrka, kontrast och bakgrundsljus så blir bilden mycket fin. Bilden är skarp, detaljrik och svärta framkommer väl. Färgerna är fina och känns naturliga. Ljudkvaliteten får godkänt. Fjärrkontrollen är stor och har många knappar. Anslutningsmöjligheterna är många. En bra tv som dock inte når upp till riktigt samma nivå som testvinnaren.

Källa: What hifi (GB) juli 2008

Trusted reviews

“One of the best”

Trusted reviews tycker att LE-40A656 har en snygg design som sticker ut i mängden. Tv:n känns hållbar och välbyggd. Att det är den första tv:n på marknaden som är helt utan skruvar och beslag gör den extra speciell. Det finns många anslutningsmöjligheter vilket ökar flexibiliteten. Det är en lcd-tv som klarar av att hantera snabba rörelser på ett fantastiskt sätt. Bilden flyter på bra och skärpan är utmärkt. Bildkvaliteten är mycket god med fina och klara färger och bra svärta. Detaljrikedomen beröms. Den enda nackdelen med tv:n är dess ljudkvalitet som inte levererar ens i närheten av vad bilden har att erbjuda.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Hdtv

“Highly desirable”

Enligt Hdtv har Samsung skapat en snygg tv helt utan skruvar eller beslag. Det finns gott om anslutningar och testaren berömmer tillgången av fyra hdmi. Upplösningen är hög och kontrasten bra. Överlag är bilden mycket dynamisk med god svärta. Skärmens bildprocessor gör att bilden klarar av snabba rörelser på ett mycket bra sätt. Det uppstår i stort sett inga eftersläpningar alls och detaljrikedomen är hög. Svärtan är så bra att det är något av den bästa testaren sett hos en lcd-tv och färgerna återges på ett naturligt sätt. Testaren spår en succé.

Källa: www.hdtv.co.uk (GB)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Samsung LE-40A656 är en 40 tums lcd-tv med full hd-upplösning på 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och den dynamiska kontrasten uppgår till 50000:1. Uppdateringsfrekvensen är 100 Hz och det finns mottagare både för dvb-t och dvb-c. Ljud via 2x10 watt. Det finns bland annat fyra hdmi-ingångar, två scart, komponent, d-sub, usb och optisk ljudutgång. Måtten är 998x638x300 mm (utan stativ) och vikten 27,6 kg.

Tillverkare: Samsung