Sök
Pioneer PDP-LX608D

Pioneer PDP-LX608D

60 tum perfektion

2008-06-17

En 60 tums plasma-tv som får testarna att slå knut på sig själva i försök att hitta tillräckligt många superlativ att ösa över Pioneer PDP-LX608D
Testkälla Betyg Kommentar
Tech radar 5/5 ”A remarkable TV”
Cnet 8,9/10 ”Excellent picture quality.”
Hjemmekino - ”Setter standareden innen bildekvalitet.”
What hifi 5/5 ”Miles ahead of the competition.”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att detta är en av de allra bästa tv-apparaterna på marknaden för tillfället. Bildkvaliteten är hög oavsett bildkälla, med högupplöst material blir biokänslan påtaglig men även mer lågupplöst bildmaterial blir mycket bra. Tre av fyra testare tycker att priset är det enda negativa, den fjärde testaren anser att priset är acceptabelt trots att det är högt. Några testare påpekar också att man får bäst resultat i ett rum som är mörklagt.

Tech radar

”A remarkable TV”

Brittiska Tech radar öser lovord över PDP-LX608D och menar att Pioneer lyckats göra en av de bästa tv-apparaterna. Genom att kombinera olika tekniker har Pioneer fått en skärm med en svärta som tidigare inte setts på en platt-tv, även färgåtergivningen får beröm. Testaren rekommenderar att man stänger ner alla brusreduceringsfunktioner. I jämförelse med tidigare Pioneermodeller är LX608D mer känslig mot ljusa omgivningar. Förutom det höga priset, är detta det enda som kritiseras.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cnet

”Excellent picture quality.”

Cnet skriver att tidigare Kuro-modellerna från Pioneer vann deras hjärtan. Nu är frågan om tekniken ska fungera lika bra på en 60 tums skärm som den gör på 42 respektive 50 tum. Testaren kommer fram till att så är fallet. Svärtan anses vara lika djup som på de mindre modellerna. Denna svärta tillsammans med den höga upplösningen ger en hittills oöverträffad bild. Tre hdmi-ingångar och usb-port blir liksom grädde på moset. Testaren skriver att man tänker byta lås på redaktionen så att Pioneer inte kan ta tillbaka testexemplaret. Det enda man allvarligt invänder emot är priset och att bilden inte är helt perfekt i ett upplyst rum.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Hjemmekino

”Setter standareden innen bildekvalitet.”

Norska Hjemmekino skriver att Pioneer imponerade stort med sina hd-ready skärmar. Att LX608D levereras utan högtalare anses inte ha så stor betydelse då tv:n förtjänar . Högtalare finns som tillval men testaren tycker att det vore synd och skam att inte ha ett riktigt hemma-bio system till skärmen. Testaren skriver att Pioneers menyer är exemplariskt användarvänliga. Bildkvaliteten är den allra bästa och detta gäller även vanliga standard-upplösta tv-sändningar. Apparaten saknar en MPEG4-tuner och om man har behov av en sådan måste man skaffa en extern decoder. Hjemmekino avslutar med att säga att Pioneer har satt en ny standard för bildkvalitet för lång tid framöver. Priset är det enda man inte gillar.

Källa: Hjemmekino (NO) december 2007

What hifi

”Miles ahead of the competition.”

What hifi skiljer sig från andra testare på det sättet att de inte tycker att priset är för högt. De har testat fyra tv-modeller från 57 till 65 tum och Pioneer tog beslag på första platsen. De övriga tre hamnar på en delad 2:a plats med 4/5 som totalbetyg. Man skriver att det inte var det minsta svårt att utse testsegrare eftersom Pioneer låg långt före de övriga. Har man pengarna och plats för apparaten finns det inga skäl till att inte köpa den. Man avslutar artikeln med att skriva att vi nu alla behöver större hus.

Källa: What hifi (GB) june 2008

Cirkapris: 75000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-LX608D är en 60 tums full hd plasma-tv med en upplösning på 1920x1080 pixlar, kontrasten är 20000:1. Bland anslutningarna finns bland annat tre hdmi, komponent, tre scart och usb. Bland utgångarna noteras optisk ljudutgång. Tv:n har analog samt mottagare för dvb-t. Högtalare är tillval. Strömförbrukningen är angiven till 513 watt/0,4 watt vid på/standby-läge. Måtten är 1472(b)x882(h)x122(d) mm och apparaten väger 55,5 kg.

Tillverkare: Pioneer