Sök
Pioneer PDP-LX508D

Pioneer PDP-LX508D

Helt enkelt bäst

2007-12-17

Toppbetygen fullkomligen haglar över Pioneer PDP-LX508D. Testarna anser att detta är en av de absolut bästa tv-modellerna idag. Men smakar det så kostar det.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "The best telly in the world"
Hemmabio 10/10 "Så jädrar anamma bra"
Bild & ljud hemma "Marknadens just nu bästa bild"
Hdtv org 4/5 "The best TV money can buy"
Video 81/100 "Black is beautiful"

Vad tycker testarna?

Toppbetygen fullkomligen öser över skärmen. Testarna är eniga om att detta är den absolut bästa skärmen på marknaden. Designen är snygg och elegant samtidigt som prestanda är häpnadsväckande bra. Skärpan är hög och såväl kontrast som svärta får toppomdöme. Inställningsmöjligheterna är fascinerande många och bör tillfredsställa även den mest krävande hemmabioentusiast. Bildkvaliteten är redan från början så bra att man egentligen inte behöver ställa in bilden om man inte vill. Testarna menar att det egentligen bara finns en nackdel med skärmen och det är att den är mycket kostsam. Har man dock råd så finns det ingenting att tveka över.

What hifi

"The best telly in the world"

What hifi anser att jämfört med föregångaren Pioneer PDP-508XD så är den här modellen ännu lite bättre. Bilden är något skarpare vilket ger ännu mer djup i bilden. Vidare är kontrasten högre och färgerna något mer vibranta. Att färgerna är bättre jämfört med föregångaren tillskrivs också ett speciellt färgfilter. Skärmen beskrivs vara extremt flexibel, man har tillgång till ett överväldigande antal inställningsmöjligheter. Den enda egentliga nackdelen med modellen är att den är riktigt dyr, men har man råd så finns det ingenting att tveka om. Prestandan är utmärkt och just för ögonblicket finns det inte någon tv på marknaden som är bättre.

Källa: What hifi (GB) awards 2007

Hemmabio

"Så jädrar anamma bra"

Hemmabio jämför Pioneer PDP-LX508D med Panasonic 50PZ70, LG 50PF95, Samsung 50Q96HD, Hitachi 50T01 samt Pioneer PDP-508D. Testvinnarna blir båda skärmarna från Pioneer. Utbudet av inställningsmöjligheter är oerhört stort och man kan ställa in precis hur mycket som helst. Bilden är dock i stort sett perfekt redan från början och man behöver inte göra några inställningar om man inte vill. Svärtan är utmärkt. Testaren såg inte skymten av några som helst spökbilder under testet. Testaren menar att skärmen är riktigt dyr, men har man råd så finns det inte mycket att fundera över.

Källa: Hemmabio (SE) nr 11 2007

Bild & ljud hemma

"Marknadens just nu bästa bild"

Bild & ljud hemma testar förutom Pioneer PDP-LX508D även Sony KDL-40D3000, Sony KDL-40X3500 samt Pioneer PDP-508XD. Testsegrare är Pioneer PDP-LX508D. Testaren menar att skärmen är en av Pioneers absoluta toppmodeller. Sockeln är svart och blank och Pioneerloggan är integrerad i frontglaset. Kalibreringsmöjligheterna är stora och bör tillfredsställa de flesta hemmabioentusiaster. Skärmen kan lagra två olika preferenser per ingång så det är möjligt att ha olika inställningar för dag och natt, något som känns riktigt lyxigt. Bilden är dock utmärkt redan från start, färgåtergivningen är strålande och kontrasten mycket bra. Ett klart plus är att upplösningen även hanterar material standardupplösning på ett riktigt bra sätt.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 11 2007

Hdtv org

"The best TV money can buy"

Hdtv org anser att designen är riktigt snygg, tv:n fullkomligt andas kvalitet och elegans. Jämfört med tidigare modeller har kontrasten höjts, vilket gör att svärtan blir bättre. Färgåtergivningen är otroligt bra, färgerna är vibranta och hudtonerna är de mest realistiska som testaren har sett. Mest imponerande är skärmen när man använder sig av högupplöst material. Prestandan blir häpnadsväckande med skarp och detaljerad bild. Tittar man på standardupplöst material blir kvaliteten föga förvånande inte lika bra, men blir förvånansvärt bra för att vara en så pass stor skärm. Skärmen är dyr, men också oerhört kompetent.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Video

"Black is beautiful"

Video menar att bildkvaliteten är något utöver det vanliga. Svärtan är oerhört bra, men även färgåtergivning och detaljrikedomen imponerar. Inställningsmöjligheterna är riktigt bra, man har möjlighet att ändra bilden precis som man vill. Skärmen är utrustad med en funktion som automatiskt anpassar ljusstyrkan efter omgivningen, något som bidrar till att optimera bilden. Fjärrkontrollen är ok. Den är översållad med små knappar men å andra sidan kan man ställa in allting man kan tänka sig och lite till. Testaren menar att äkta hemmabioentusiaster verkligen får allting de kan tänka sig. Skärmen är dyr, men finesserna och prestandan gör att den är värd vartenda öre.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-LX508D är en plasma-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar. Kontrasten är angiven till 20000:1. Det finns både digital och analog tv-mottagning samt plats för ci-modul. Bland anslutningarna märks tre hdmi (1.3), komponent, usb. Tv:n går att isf-kalibrera. Dimensionerna är 1232x722x120 mm och vikten är 38,3 kg.

Tillverkare: Pioneer