Sök
Pioneer PDP-507XD

Pioneer PDP-507XD

Tar plasmatittandet till en ny nivå

2007-01-05

Enligt testarna har plasma aldrig sett så bra ut som med PDP-507XD. Produkten får toppbetyg för alla parametrar i bilden och bjuder dessutom på omfattande anslutnings- och inställningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "One of the best large screen plasmas around"
Bild & ljud hemma 10/10 "Perfekt för film"
Area dvd 9/10 "Vervollständigt den Triumph"

Vad tycker testarna?

Två av de tre testarna menar att detta är den hittills bästa plasman som släppts till konsumentmarknaden. Kombinationen av en ny generation av bildpaneler tillsammans med förbättrad signalbehandling, omfattande inställningsmöjligheter och goda anslutningsmöjligheter anses ha resulterat i en plasmaskärm av absolut toppkvalitet.

Home cinema choice

"One of the best large screen plasmas around"

Pioneer PDP-507XD på väggHome cinema choice anser att PDP-507XD är en läcker skärm som påminner mycket om tillverkarens tidigare modeller. Produkten anses täcka anslutningsmöjligheterna och testaren gillar att det finns gott om inställningar. Prestationsmässigt producerar skärmen en bild av absolut toppklass, oavsett om plasman matas med hd-signaler eller med en vanlig tv-signal. Det som är bättre gentemot den tidigare generationen av paneler är enligt testaren perfekt färgtemperatur, bättre återgivning av svart och mer detaljer i skuggor. Den enda nackdelen med produkten i bildbemärkelse är att den inte har full hd-upplösning. Högtalarna ser inte mycket ut för världen men överraskar då de återger dialoger väldigt bra och dessutom producerar en ganska tung mellanbas.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2007

Bild & ljud hemma

"Perfekt för film"

Pioneer PDP-507XD sidanSvenska Bild & ljud hemma har testat versionen med analog tv-mottagare. Den beskrivs vara en modell som har allt som går att förvänta sig när det gäller anslutningar och ett omfattande menysystem som kanske passar erfarna användare bättre. Den nya fosforpanelen som skärmen utrustats med anses vara ett stort lyft som medför utmärkt svärta. Pioneer anses också ha fått till en mycket bra balans mellan ljus och kontrast och får fram detaljer i hela ljusskalan. Skärpan kan uppfattas som något mjuk vilket bedöms vara ett tilltag som gjorts för att få ner störningar. Testaren ger också mycket beröm för färgåtergivningen som anses hålla en väldigt bra balans mellan färg, kontrast och ljus. Färgstick som påverkar skärmens palett är helt eliminerade. En skärm som utnyttjar sin panel maximalt, summerar Bild & ljud hemma.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 11 2006

Area dvd

"Vervollständigt den Triumph"

Pioneer PDP-507XD ståendeArea dvd testar PDP-507XD och skriver att den med sin glansiga svarta finish är en skärm med ett typiskt Pioneerutseende. Förarbetet anses hålla toppklass, inställningsmöjligheterna är väldigt bra och anslutningarna likaså. På den sista punkten tycker testaren att det hade varit bättre om en av de tre scartingångarna hade ersatts med en andra komponentingång eller allra helst, en tredje hdmi-ingång. Bildmässigt så är detta en tv som behärskar alla parametrar i bilden till fullo och enligt testaren så finns det just nu ingen 50-tummare i samma prisklass som kan mäta sig med produkten.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-507XD är en 50 tums plasma-tv med den maximala upplösningen 1365x768 pixlar. Kontrast är 4000:1 och ljusstyrkan är 1100 cd/m2. Bland anslutningarna märks dubbla hdmi, tre scart samt komponentvideo och pc-ingång. Högtalare finns som tillval och kan monteras antingen på sidorna eller nedtill. Dimensionerna är 1224x717x115 mm och vikten 34,1 kg. Plasman finns också i en variant med analog tv-mottagare och har då beteckningen PDP-507XD.

Tillverkare: Pioneer