Sök
Pioneer PDP-436XDE

Pioneer PDP-436XDE

Bästa plasma-TV:n hittills

2006-01-05

Testarna fullkomligen öser toppbetyg över Pioneer PDP-436XDE och menar att den är den absolut bästa plasma-tv:n hittills.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 5/5 “Pioneer’s latest is also its greatest”
What Video 5/5 “The best plasma tv we’ve ever seen”
Home Cinema Choice 5/5 “The finest 42/43in plasma tv you can buy”
Forbruker 5/5 “Mange justeringsmuligheter”
DVD & Hjemmekino 18/20 “Bildene er strålande”

Vad tycker testarna?

Testarna är överväldigade och menar att det knappt finns någonting alls att anmärka på hos Pioneer PDP-436XDE. Designen är snygg och prestandan är häpnadsväckande god. Bilderna håller mycket god skärpa samt ljusstyrka och färgåtergivningen är imponerande. Dessutom lyser de digitala störningarna med sin frånvaro. Anslutningsmöjligheterna är också till belåtenhet. 

What Hifi

“Pioneer’s latest is also its greatest”

Pioneer PDP-436XDE receiver bakWhat Hifi tycker att skärmen inte är någonting annat är fullkomligt briljant. Den innehåller allting man behöver från integrerad digital tv-mottagning till hdtv-kompabilitet. Den uppvisar dessutom en imponerande mängd anslutningsmöjligheter. Kontrastförhållandet är dramatiskt bättre än hos föregångarna. Bildkvaliteten är hög rätt igenom med utmärkta färger samt en skärpa som imponerar. De valbara högtalarna får också bra betyg. Testaren menar att denna skärm kan vara den absolut bästa plasmaskärmen hittills och helt i avsaknad av negativa överraskningar. Den levererar en fantastisk bildkvalitet i stort sett oberoende av källans natur.

Källa: What Hifi nov 2005

What Video

“The best plasma tv we’ve ever seen”

Pioneer PDP-436XDE fjärrkontrollWhat Video anser att designen är uppseendeväckande snygg. Testaren menar att tillverkaren har försett skärmen med en uppsättning tekniska detaljer, som bland annat förstärker svärtan och ökar skärpan, samtidigt som de digitala störningarna lyser med sin frånvaro. Bilden är inte långt ifrån perfekt och det är framför allt svärtan som imponerar. Testaren uppskattar att skärmen är kompatibel med hdtv men menar att man inte behöver den typen av signaler för att få ett absolut högkvalitativt resultat. Ljudkvaliteten är förbluffande bra, dialogen är både hög och klar, basen är extravagant och diskanten perfekt avvägd. Testaren menar att en del valmöjligheter är komplicerade att förstå, men det är i stort sett det enda negativa men kan hitta med skärmen som över huvudtaget är utmärkt. Skärmen får utnämningen "Best buy".

Källa: What Video dec 2005

Home Cinema Choice

“The finest 42/43in plasma tv you can buy”

Home Cinema Choice testar förutom Pioneer PDP-436XDE även LG 42PX4DV, Samsung PS-42PS5H, Philips 42PF7520D samt Fujitsu P42HTS40GS. Testvinnare är Pioneer PDP-436XDE. Testaren anser att designen utstrålar kvalitet. Anslutningsmöjligheterna är goda. Skärmen är dessutom utrustad med en uppsättning funktioner som imponerar, bland annat en panel som reducerar ljus och ljusläckage mellan pixlar, ökad stabilitet i bilden, ökad svärta och ökad energieffektivitet. Bilden är enligt testaren inte något annat än strålande med utmärkt kontrast, otroligt vibranta färger och avsaknad av digitala störningar. Det enda negativa man kan säga om produkten är att man bör vara återhållsam med inställningarna eftersom fel inställning för en viss källa kan ge störningar vid rörliga bilder. Skärmen får utnämningen "Best buy" och anses av testaren vara den absolut bästa i sin klass.

Källa: Home Cinema Choice jan 2006

Forbruker

“Mange justeringsmuligheter”

Pioneer PDP-436XDE interiörForbruker menar att skärmen är en produkt som befäster Pioneers ställning som en av de absolut bästa plasma-tv tillverkarna. Svärtan är fantastisk och den enda konkurrent som kan mäta sig där är Samsung PS42S5HX. Färgåtergivningen är utmärkt och man behöver knappt göra några inställningar alls när man plockar upp skärmen ur lådan. De digitala störningarna lyser med sin frånvaro vilket är minst sagt tacksamt. Tittar man på en fotbollsmatch så uppstår dock en del eftersläpningar vid de snabba rörelserna, något som inte försvinner förrän man stänger av störningsreduktionen. Man kan dock välja att ha denna funktion avstängd på sportkanalen och aktiverad hos resten av kanalerna. Inställningsmöjligheterna är utmärkta men det är framförallt bilden som imponerar.

Källa: forbruker.no

DVD & Hjemmekino

“Bildene er strålande”

DVD & Hjemmekino tycker att skärmen har bra proportioner och rena linjer vilket gör att den har ett mycket snyggt utseende. Anslutningsmöjligheterna är generellt goda men det är främst de bägge hdmi-kontakterna som imponerar. Skärmen uppvisar mycket god bildkvalitet utan att man behöver göra några inställningar, vilket är välkommet. Såväl svärta som ljusstyrka är mycket goda. Bildkvaliteten är så bra att man häpnar, färgerna är utmärkta och detaljåtergivningen är strålande. Testaren är imponerad av nyanserna i bilderna och menar att även när skärmen är kopplad till en pc får man mycket bra resultat. Skärmen tillhör enligt testaren det absoluta toppskiktet på marknaden.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 10 2005

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-436XDE är en 43-tums plasma-tv vars upplösning är 1024x768 pixlar. Ljusstyrkan är 1100 cd/m2 och kontrasten är 3000:1. Skärmen är hd-ready. Anslutningar via progressiv scan, kompositvideo in, s-video in, tre stycken scart, komponent, dubbla hdmi, 15-pin d-sub samt ingång för hörlurar. Skärmens dimensioner är 1076(b)x632(h)x92(d) mm, medan vikten är 25,8 kg. Tv-tuner sitter i separat enhet.