Sök
Pioneer PDP-436RXE

Pioneer PDP-436RXE

Läcker men dyrköpt

2006-07-20

En plasma på 43 tum som imponerar på testarna både med sitt utseende och sina goda bildegenskaper.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 "Ein erstklassiges Display"
Hjemmekino 6/6 "Bilder som det formelig smeller av"
Dingz 5/6 "En stor og lekker flatskjerm"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Pioneer lyckats väldigt bra med PDP-436RXE, både med in- som utsidan. Den svarta lacken och de rena linjerna går hem och begreppet läcker dyker upp hos samtliga testare. Bildegenskaperna är bra, endast en av de tre testarna kommer med en invändning som är att bilden uppvisar lite för mycket brus. De övriga två ser inte av något sådant problem. Ljudet håller enligt utsago också en väldigt hög klass. Det enda som på allvar talar emot skärmen anses vara att den har en prissättning som är mycket högre än hos konkurrenterna.

Video

"Ein erstklassiges Display"

Pioneer PDP-436RXE med bildVideo tycker att Pioneer lyckats väldigt bra med PDP-436RXE i flera avseenden. Det är en snygg skärm som tack vare menyerna och den välplanerade fjärrkontrollen blir lätt att både installera och använda. Anslutningsmöjligheterna är mycket kompletta och att det går att spara bildinställningarna för varje bildkälla är en uppskattad funktion. Ljudet beskrivs hålla en väldigt hög klass och låter ovanligt bra för att sitta i en tv-skärm. Bildegenskaperna är också de högt i topp. Panelen beskrivs producera en naturlig bild som är ljusstark, skarp och i princip felfri. Det som kan störa är att bruset med annat än hdtv-material faktiskt påverkar bilden något. Det främsta som drar ner betyget uppges vara det höga priset. Testaren tittar också på Panasonic TH-42PV60 som får en högre poängsumma tack vare ett lägre pris och bättre koll på bruset.

Källa: Video (DE), nr 4 2006

Hjemmekino

"Bilder som det formelig smeller av"

Pioneer PDP-436RXE fjärrkontrollNorska Hjemmekino tittar på sex olika plasmaskärmar och skriver att Pioneers produkt är den med bäst bild vid vanligt tv-tittande. Även Panasonic TH-42PV60 och Sony KDL-40V2000 lyckas samla ihop full pott, men det är Pansonic som utses till bästa köp. PDP-436RXE beskrivs vara en av de läckraste plasmorna som finns med sina rena linjer, de goda proportionerna mellan ram och panel och den svarta lacken. Bilden blir bra direkt utan att några inställningar behöver göras. Skärmen beskrivs ha fantastiska färger och en ljusstyrka som endast få konkurrenter kan matcha. Svärtan är också väldigt bra och det är inga problem med detaljer i mörkare delar av bilden, oavsett om man tittar på film eller tv. Bilden beskrivs helt enkelt vara rent strålande, men en prissättning som ligger över konkurrenterna ger ett litet minus.

Källa: Hjemmekino (NO), nr 5 2006

Dingz

"En stor og lekker flatskjerm"

Pioneer PDP-436RXE vänsterDingz menar att PDP-436RXE helt enkelt är urläcker i sin svarta pianolack och att de små, men betydliga ändringar som gjorts i designen sen tidigare är till det positiva. Fjärrkontrollen beskrivs som välupplagd men finishen på den matchar inte skärmen. Menyerna är utmärkta, men testaren är undrande till varför vissa funktioner, som övriga tillverkare i prisklassen ofta erbjuder, saknas. Som exempel nämns bild-i-bild. När bildegenskaperna undersöks så är det idel positiva intryck. Testaren skriver att skärmen bjuder på en varm och rolig återgivning med ett väldigt brett färgspektra. Dessutom imponerar djupet i bilden och den låga brusnivån. Att användaren har så pass fria tyglar vad gäller inställningen är klart uppskattat.

Källa: Till Dingz (NO) 

Cirkapris: 32000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-436RXE är en 43 tums plasmaskärm med upplösningen 1024x768 pixlar. Högtalarna på vardera 13 watt är dolda. Skärmen har en angiven kontrast på 3000:1 och en ljusstyrka på 1100 cd/m2. Anslutningar omfattar bland annat hdmi, 3x scart, s-video, komponent och antenningång. PDP-436RXE väger 31,2 kg och har dimensionerna 1076x696x116 mm.

Tillverkare: Pioneer