Sök
Pioneer KRL-32V

Pioneer KRL-32V

Stabil tv utan överraskningar

2009-04-02

Testarna menar att Pioneer KRL-32V är kompetent men utan att sticka ut från mängden. Bildkvaliteten är generellt sett bra men inköpspriset är för högt.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,6/10 "Quite expensive"
Hemmabio 7/10 "Bra bild"
Chip 4/5 "Tolles Schwarz"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Pioneer KRL-32V är bra och stabil men att den knappast bjuder på några större överraskningar. Anslutningsmässigt har den vad som krävs, även om usb-anslutningen endast är till för uppdateringar. Bildkvaliteten är generellt sett riktigt bra, skärpan är hög och detaljåtergivningen bra. Dock kan färgerna enligt en testare upplevas som obalanserade. En testare tycker även att bakgrundsbelysningen kan vara en aning ojämnt fördelad. Flera testare anser att tv:n är för dyr.

Cnet

"Quite expensive"

Cnet anser att man anslutningsmässigt har i stort sett allting man behöver. Detta innebär tillgång till usb-anslutning, som å andra sidan endast är till för uppdateringar. Testaren menar att man får en bra och stabil modell men att man inte direkt skäms bort med nyskapande funktioner. Skärmen anpassar sig till omgivningen vilket betyder att den reducerar bakgrundsljuset när ljusen släcks. Detta gör att svarta fält bättre kommer till sin rätt men även att strömförbrukningen minskar. Bilden erbjuder hög skärpa och bra detaljrikedom. Testaren menar att tv:n visserligen är bra, men att den är i dyraste laget.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Hemmabio

"Bra bild"

Hemmabio anser att när man använder sig av analogt bildmaterial får man en något släpig bild, som i och för sig inte är så ovanligt. Digitala mottagningen ger en skarpare och klarare bild. Det förekommer dock fortfarande en del eftersläpningar. Detta gäller även när det digitala brusfiltret stängs av. Testaren menar att denna modell utgör en bra allroundapparat. Färgbalansen skulle kunna förbättras en aning, den går inte att korrigera helt hundraprocentigt. Gråskalan är dock klart godkänd. Prissättningen är relativt hög, testaren menar att man har lite svårt att motivera skillnaden gentemot konkurrenterna.

Källa: Hemmabio (SE) mar 2009

Chip

"Tolles Schwarz"

Chip menar att Pioneer KRL-32V bäst kommer till sin rätt när man tittar på hd-material. Med dvd är inställningen "standard" den bästa att använda sig av. Kontrasten är riktigt bra och ljusstyrkan likaså. Dock är belysningen något ojämn, vanligast är att den ljusstarkaste punkten i bilden ligger i mitten men här ligger den i övre vänstra hörnet. Testaren är inte helt förtjust i fjärrkontrollen utan menar att den är en aning plottrig. Ett minus är att skärmen reflekterar ljus så starkt att det stör. Det är egentligen först när man befinner sig i ett helt mörkt rum som det inte framstår som ett problem.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta:

Pioneer KRL-32V
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: Iu
Kontrast: 10000:1
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar: 3xhdmi, komponent, video, s-video, pc, ci-fack
Övrigt: Dvb-t, 100 Hz, Room light sensor
Mått: 776x572x281 mm (med stativ)
Vikt: 15 kg

Tillverkare: Pioneer