Sök
Philips Aurea 42PFL9900D

Philips Aurea 42PFL9900D

Engagerande ljuseffekter

2008-01-21

En 42-tummare som lyser upp vardagsrummet då ramen innehåller led-lampor som skiftar färg beroende på vad som visas på skärmen. Engagerande enligt testarna, men inte kanske inte värt det höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 78/100 "Schwächen mit TV-kost"
M3 5/10 "Världens största Ipod "
Din teknik 4/5 "Svårt att inte ryckas med"
T3 5/5 "Prohibitive price tag"
Home cinema choice 4/5 "All about seduction"

Vad tycker testarna?

Antingen så älskar man eller så hatar man ljuseffekterna som produceras i ramen hos Philips Aurea 42PFL9900D, skriver testarna. Men även de som tycker att ramen ger ett fruktansvärt intryck kan inte annat än hålla med om att det gör lite extra för bildupplevelsen. Själva panelen anses göra ett mycket bra jobb med hd-källor men analoga signaler ger upphov lite väl mycket brus. Ljudet som kommer ur högtalarna uppges ligga en bit över medel. En negativ punkt som återkommer är prissättningen. De testare som blir förtjusta i panelens ljuseffekter anser inte att det är värt den höga prislappen.

Video

"Schwächen mit TV-kost"

Philips Aurea 42PFL9900D är en riktigt bra skärm för hd-material enligt tyska Video. Med hd-dvd filmer uppvisar den en stark bild med hög färgrikedom, hög detaljnivå och mycket god svärta för att vara en lcd-produkt. Ambilightfunktionen anses hjälpa till med mörka scener. Men vanliga tv-signaler hanteras inte lika bra. Bruset är enligt testaren alltför påtagligt, även när den inbyggda digitalmottagaren används.

Källa: Video (DE) nr 12 2007

M3

"Världens största Ipod "

M3 gillar inte den vita ramen kring skärmen hos Aurea 42PFL9900D och skriver att den ger ett groteskt intryck och ser mest ut som en gigantisk Ipod. Ljuseffekterna som lyser upp rummet är coola men anses störa vid filmtittande då blicken gärna dras mot ramen. Produkten uppges hantera analoga källor mycket bra även om en viss del av brus inte går att undkomma. Med 1080p över hdmi ger det ett gediget intryck så länge det förekommer rörelser på skärmen. När en stillbild visas uppger M3 att raka linjer uppvisar ett konstant darr som försvinner först när bilden skalas ner till 720p. Bilden anses dock vara riktigt bra bild, men inte så pass bra att den är värd pengarna. Det finns bättre alternativ i den prisklassen.

Källa: M3 (SE) nr 10 2007

Din teknik

"Svårt att inte ryckas med"

Enligt Din Teknik så gör Aurea 42PFL9900D ett mycket bra jobb så länge den matas med hd-signaler. Ambilight-effekten anses göra bilden upplevs både större och mer behaglig. Själva panelen har bra svärta och skärpa utan att det blir pixligt. När testaren använder standardsignaler blir det däremot inte lika bra och det gäller att ha koll på sina prioriteringar innan ett köp, skriver testaren. Dessutom anses produkten vara lite väl dyr.

Källa: Din Teknik (SE) nr 12 2007

T3

"Prohibitive price tag"

T3 menar att antingen så älskar man ljuseffekterna eller så tycker man att de är distraherande. Men förutom ljuseffekter och en udda design så har skärmen mer att erbjuda. Återgivningen av hd i 1080p anses vara utmärkt med skarp detaljåtergivning och ett rikt färgspektra. Även ljudet är en bit över snittet. Det som testaren har svårt för är att skärmen ser ut som en reklamskylt med alla lampor tända i ett mörkt rum och priset som är satt alldeles för högt.

Källa: T3 (GB) januari 2008

Home cinema choice

"All about seduction"

Ljuseffekterna som fås ur lamporna i ramen hos Aurea 42PFL9900D uppfattas enligt Home cinema choice olika beroende på individen. Intrycken uppges variera mellan otroligt coolt till förskräckligt. Även om testaren själv har en negativ inställning till ljusramen så skriver HCC att det inte går att förneka att ljuseffekterna gör bild på skärmen mer engagerande och att ljuset förlänger den visuella upplevelsen utanför skärmens dimensioner. Aurea 42PFL9900D är en unik produkt och det gäller att veta vad man verkligen vill ha innan man bestämmer sig, skriver HCC.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2008

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Philips Aurea 42PFL9900D är en 42 tums lcd-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar. Den dynamiska kontrasten är 8000:1, responstiden är 3 ms och ljusstyrkan 550 cd/m2. Analog och digital mottagare med stöd för caw-modul finns. Skärmen hanterar bildsignaler upp till 1080p i 24/25/30/50/60 Hz. Anslutningar omfattar bland annat dubbla scart, komponent och tre hdmi 1.3. Dessutom finns digital ljudutgång och usb-ingång för återgivning av mp3 och jpeg-bilder från externa enheter. Ramen innehåller 42 led-lampor som byter ljus i förhållande till vad som visas på skärmen. Effekten kan regleras i 10 lägen. Måtten är 1121x715x129 mm och vikten är 48 kg. Högtalarna är på 2x12 watt.

Tillverkare: Philips