Sök
Philips 47PFL9703

Philips 47PFL9703

Kontrastfattig 47:a

2009-04-16

Philips 47PFL9703 är en snygg 47-tummare med full hd-upplösning och Ambilight. Det blir beröm för färgåtergivning, skärpa och rörelsehantering men kontrasten borde enligt testarna varit högre.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv digital 74/100 "Bei Nachtszenen im Video schwächelt er"
Audiovision 72/100 "Niedriger kontrastumfang"
Cnet Asia 7,6/10 "It should've performed even better"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är Philips 47PFL9703 en snyggt utformad skärm utav god byggkvalitet. Anslutningarna är standardmässiga och det som främst överraskar är både usb-ingång samtidigt som nätverksanslutning finns. De filer som går att återge hanteras bra och det är bara synd och skam att inte också divx stöds, skriver en testare som går igenom multimediafunktionerna. Bildkvaliteten får entydigt beröm för skärpa, färger och rörelsehantering. Det som däremot inte anses vara okej är kontrasten som upplevs som alltför låg vilket resulterar i förlust av detaljer i framförallt mörka partier i bilden, och som också påverkar djupintrycket. Även om Ambilightfunktion kan lura ögat att tro att bilden är större och mer kontrastrik så är det inte tillräckligt, menar testarna. Det blir beröm för högtalarna som hanterar höga volymer och som producerar bra bas och klar diskant men stereoeffekten är inte vidare påtaglig.

Videoaktiv digital

"Bei Nachtszenen im Video schwächelt er"

Videoaktiv digital gillar Ambilightfunktionen då denna lurar ögat att tro att bilden är mer kontrastrik och därmed ger ett mer realistisk intryck. Oavsett vilken ingångskälla som återges framstår färgerna som rena och konturer framträder tydligt. Med tv-sändningar innebär detta att sportsändningar gör sig mycket bra. Med dvd förstärks det positiva intrycket då den inbyggda bildbehandlingen dessutom gör ett bra jobb med att skala upp bilden. Men mörka scener upplevs som platta då skärmens kontrast inte är den bästa och en hel del detaljåtergivning går förlorad. Detsamma gäller med hd-material där mörka scener också saknar djup. Skärpa, ljusstyrka och färger är däremot mycket bra. Testaren ger dock inte mycket för funktionen "hd natural motion" utan menar att den bara resulterar i blockartefakter. Att återge bilder från usb-ingången fungerar inte vidare. Dels så blir kontrasten rejält överdriven och dels så insisterar tv:n på att skala om alla bilder till fel upplösning. Det blir beröm för ljudet som upplevs bestå av en satt bas, klara diskanter och ett brett dynamisk omfång. Menyerna är snygga och överskådliga men att de täcker hela bildytan ogillas. Fjärrkontrollen känns enligt testaren överarbetad och snurrhjulet som sitter på svarar alldeles för dåligt för att vara praktiskt. Bland fem testade skärmar placeras produkten på tredje plats. Bäst i test blir Panasonic TH-50PZ800E.

Källa: Videoaktiv digital (DE) oktober/november 2008

Audiovision

"Niedriger kontrastumfang"

När det kommer till funktioner så står Ambilight i fokus och Videoaktiv digital anser att det leder till en förhöjd tittarupplevelse. Med standardsignaler blir bilden direkt ur kartongen inte den bästa vilket beror på att brusreduceringen tar död på mycket av detaljerna. Avaktiveras denna blir detaljåtergivningen däremot riktigt bra. Snabba rörelser vid filmtittande är inget problem utan skärpan behålls rakt igenom. Färger har en naturlig ton och den höga ljusstyrkan gör att teven fungerar rent utmärkt i dagsljus. Även med hd-material blir färgerna naturliga och även här uppskattas rörelsehanteringen. Men att stöd för 24p saknas är dåligt. Dessutom så anses kontrasten inte vara den bästa. Audiovision tittar också på Sony KDL-46Z4500 och Pioneer KRL-46V och av de tre så hamnar produkten sist vad gäller ju kontrastvärdet. Detta tillsammans med en inskränkt betraktningsvinkel gör också att Philips 47PFL9703 hamnar på sista plats bland de tre. De andra två får betyget 78/100.

Källa: Audiovision (DE) nr 5 2009

Cnet Asia

"It should've performed even better"

Philips 47PFL9703 är enligt Cnet Asia en riktigt snygg och slimmad tv med bra byggkvalitet. Det är därför synd att fjärrkontrollen som följer med är alltför enkelt utformad och saknar dedikerade knappar för de olika ingångskällorna. Desto bättre ställt är det med osd-menyerna som är både intuitiva och vackert presenterade. Guiden för att justera bilden och ljudet uppskattas. Anslutningsmässigt finns allt ombord men det är synd att skärmen inte också hanterar divx då den kommer med såväl usb-port som dlna-certifierad nätverksingång. Bildmässigt så anses det vara en bra tv för vanligt tv-tittande då återgivningen blir skarp och brusfri med mycket bra färger och gråskalor. Den något låga kontrasten gör dock att bilddjupet inte blir det bästa. Uppskalning av dvd hanteras mycket bra vilket resulterar i en ren bild utan kantflimmer eller störande brus. Med hd blir färgerna kraftiga och hudtoner realistiska samtidigt som skärpan är i topp. Men även här så indikerar testaren att en del detaljer går förlorade i mörka partier av bilden. Multimediafunktionerna fungerar utmärkt då bilder laddas snabbt och filmer i mpeg återges flytande och med bra kvalitet. Ljudet får beröm för god bas och klar diskant samt för att högtalarna klarar av att gå upp ordentligt i volym. Men stereoeffekten är inte vidare påtaglig. 47PFL9703 är en bra tv, men för priset så borde den prestera mycket bättre när det kommer till framför allt kontrasten, avslutar Cnet.

Källa: www.asia.cnet.com

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta:

Philips 47PFL9703
Typ: Lcd
Storlek: 47 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 30000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, koaxial ljudutgång, usb
Övrigt: Ambilight stereo, dlna-certifierad nätverksingång, dvb-t, dvb-c, 100 Hz
Elförbrukning: 278 watt (standby 0,15 watt)
Mått: 1170x736x125 mm
Vikt: 50 kg (med stativ)

Tillverkare: Philips