Sök
Philips 42PFL7603

Philips 42PFL7603

Klockren mellanklass-tv

2008-09-29

En snygg 42 tummare med full hd-upplösning och Philips ambilight-system i två kanaler. Testarna menar att skärmen har utmärkta bild- och ljudegenskaper som klår allt i prisklassen.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "A fine mid-range LCD TV"
What hifi 5/5 "It´s sensational"
What video 5/5 "First rate pictures"
Av review 9/10 "Stunning pictures"

Vad tycker testarna?

Alla testare är mycket positiva till Philips 42PFL7603. Tv:n uppges vara rik på funktioner samtidigt som den har ett tilltalande yttre. Bilden anses vara utav mycket hög klass och produkten hamnar på första plats i alla jämförelser. Även ljudet lyckas imponera då det är klart, tydligt och kraftfullt. Några testare menar att Philips 42PFL7603 är något dyr men att priset mer än väl rättfärdigas av den utmärkta prestationen.

Home cinema choice

"A fine mid-range LCD TV"

Philips 42PFL7603 en tv som enligt Home cinema choice levererar mycket bra bild med hd-material. Det är en skarp och detaljerad återgivning utan brus och andra störningar. Svärtan är djup, även om den inte är helt becksvart. För dvd-uppspelning kännetecknas bilden återigen av god svärta men också av en silkesmjuk bildrörelse tack vare tekniken hd natural motion som lägger till extra bildrutor just för att förhindra att bilden hoppar till. Enligt testaren fungerar skärmen också utmärkt för anslutning av PS3 eller Xbox360 tack vare sin snabba pixelresponstid som gör att eftersläpningar inte märks av. Men där bör hd natural motion vara avslaget eftersom spel kör på en högre frekvens och införseln av extra bildrutor kommer bara att leda till att bilden laggar. Bildegenskaperna ackompanjeras av ett ljud med kraftfull bas och tydlig diskant. Home cinema choice provar också usb-porten och skriver att det fungerar utmärkt att ansluta en extern hårddisk för att titta på bilder eller lyssna på mp3.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2008

What hifi

"It´s sensational"

När What hifi tittar på sex olika tv-skärmar med storlekar över 40 tum är det Philips 42PFL7603 som koras till testets vinnare. Det uppges vara en skärm som kostar lite mer än konkurrenter i samma klass men bilden är så pass bra att den extra summan som tillverkaren tar anses vara berättigad. Via digitalmottagare produceras en bild med ett minimalt brusförhållande och utmärkt skärpa. Med hd-signaler via en digitalbox serveras en ren, välpolerad bild som är späckad med detaljer och med blu-ray bedöms resultatet bli ännu bättre. Där imponeras testaren främst av hur väl skärmen hanterar rörelser. Ambilight-systemet tar ett tag att vänja sig vid, men det bidrar positivt till helhetsupplevelsen. Ljudet anses också vara mycket bra. Det enda som testaren inte tycker om är fjärrkontrollen som har oresponsiva gummiknappar och som kan vara en pina att använda. Övriga deltagare i testet var LG 42LG6100, Panasonic TH-46PZ81B, Samsung LE-46A656, Sony KDL-46W4000 och Toshiba 42XV505D.

Källa: What hifi (GB) oktober 2008

What video

"First rate pictures"

Philips 42PFL7603 har enligt What video så pass många funktioner att det är svårt att avgöra vart man ska börja. Samtidigt anses det vara en enkel tv att förstå sig på tack vare väl upplagda och snygga menyer. Fjärkontrollen följer dock inte helt denna norm utan är liten, plastig, tråkigt utformad och har små knappar som dock är logiskt placerade. Bilden med vanliga tv-sändningar anses vara av måttlig kvalitet. Men det beror mest på sändningarnas kvalitet eftersom bilden med dvd- och blu ray-skivor är allt annat än måttlig. Där ger det breda färgspektrumet en engagerande bild med mycket bra svärta och hög detaljrikedom. Ambilight-tekniken gör dessutom att tittaren sugs in i sitt tv-tittande och ger en ytterligare dimension till upplevelsen. Ljudet får också gott omdöme och uppges vara precist, klart och kraftfullt. Även om priset tenderar att vara något högt för en 42-tummare menar också What video att Philips 42PFL7603 är värd varenda krona tack vare sin fina prestation.

Källa: What video (GB) nr 338 2008

Av review

"Stunning pictures"

Philips 42PFL7603 blir testvinnare när Av review tar sig an fyra olika 42 tummare. Med priset i åtanke uppges teven producera en mycket bra bild. Den har enligt testaren intensiva färger, mjuka rörelser och mycket bra svärta. Skärpa och detaljer anses vara så pass bra att standardupplöst material nästan blir lika bra som hos hd-material. För material i hd blir resultatet bättre än normalt. Men allt är inte perfekt, att produkten dras med en digital bildbehandling från förra året visar sig i rörelseoskärpa och vissa kanter är övertydligt markerade. Övriga deltagare i testet var LG 42PG6000, Sharp LC-42XL2E och Toshiba 42XV505DB.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Philips 42PFL7603 är en 42 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Betraktningsvinkeln är 176 grader, ljusstyrkan 500 cd/m2, dynamisk kontrast 30000:1 och 5 ms pixelresponstid. Tv:n har mottagare för analog och digital tv. Bland anslutningarna återfinns bland annat fyra hdmi, dubbla scart, s-video, komposit och komponent. Dessutom finns en usb-ingång för återgivning av jpeg och mp3. Skärmen har ambilight i två kanaler. Måtten är 1046x644x111 mm och vikten är 22,5 kg.

Tillverkare: Philips