Sök
Philips 42PF9631D

Philips 42PF9631D

Bra, med resonabelt pris

2006-10-05

En 42 tums plasma-tv med inbyggd dvb-t mottagare, hd-upplösning och ljussystemet ambilight 2 som testarna uppskattar. De är dock delvis missnöjda med bild och ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 "Rundstrålende plasma"
What hifi 5/5 "Flat-out value"
Pc world 77/100 "Elegant"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att det här är en snygg tv och är mycket nöjda med bilden via högupplösta signaler, men testarna är oeniga när det gäller bilden i övrigt. Färgerna beskrivs som allt ifrån rika till bleka. Ambilight-funktionen är mycket omtyckt och bedöms förhöja upplevelsen. Flera testare menar dock att ljudet inte är speciellt bra.

Hjemmekino

"Rundstrålende plasma"

Philips 42PF9631D i vinkelHjemmekino uppskattar storleken och designen. Ambilight bedöms förbättra tittandeförhållanden. Färgerna är också mycket bra, de beskrivs som rika utan att för den delen vara överdrivna. Kontrasten är bra och stillbilderna utomordentliga. Testaren finner dock att modellen inte presterar lika bra i svarta områden. Även om de inte är dåliga så försvinner vissa detaljer i mörka scener. Högupplöst tv ger en mycket fin bild, även på upplösningen 1080i. De dubbla hdmi-anslutningarna ger plus i kanten.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2006

What hifi

"Flat-out value"

What hifi anser att de främsta fördelarna med 9631D är det förhållandevis låga priset i kombination med såväl bra ljud som bild. Bilden beskrivs som robust och bedöms duga utmärkt för vanligt tv-tittande. Detta trots att färgerna vid standardupplöst material tenderar att bli något bleka. Med högupplöst tv presenteras en än mer detaljerad och mjuk bild. En bra tv i prisklassen, men testaren menar att detaljnivån och rörelsehantering brukar vara bättre på dyrare modeller.

Källa: What hifi (GB) oktober 2006

Pc world

"Elegant"

Pc world är nöjd med de yttre förutsättningarna hos modellen. Den är snygg, har uttagen placerade på ställen som är lätta att nå och fjärrkontrollen bedöms vara väldesignad. Även Pc world menar att ambilight-funktionen förhöjer tittarupplevelsen. Bilden håller precis lika hög klass som det yttre. Med standardupplöst- och dvd-material presterar 9631D bra och med högupplöst material ännu bättre. Modellen bedöms fungera bra även under starkt ljus. Testaren finner dock att ljudet bara är acceptabelt. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och har upplysta knappar. Sist men inte minst viktigt är att priset bedöms vara lågt i förhållande till vad man får.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Philips 42PF9631D är en 42 tum plasma-tv med en upplösning på 1024x1080 pixlar och en kontrast på 10000:1. Modellen har inbyggd digitalmottagare för det markbundna nätet. 42PF9631D har dubbla hdmi-anslutningar och 720p samt 1080i-signaler kan visas med frekvenserna 50 eller 60 Hz. 2-kanaligt ambilight återger färgerna i bilden bakom teven. Modellen har en usb-kontakt och det går att spela upp video- och musikfiler direkt via den. Storleken uppgår till 1138(b)x796(h)x114(d) mm och vikten uppgår till cirka 44 kg.

Tillverkare: Philips