Sök
Philips 42PES0001 Essence

Philips 42PES0001 Essence

Optimal vägg-tv med missar i bildkvaliteten

2009-02-10

Philips 42PES0001 Essence är en lcd-tv med 1920x1080 pixlar som får en hel del beröm för sitt minimalistiska utseende vilket gör den väl anpassad för väggmontering. Bilden blir, med vissa reservationer, mycket bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 "Hier findet jeder sein Lieblingsbild"
Audiovision 77/100 "Gute Multimedia-Funktionen"
Area dvd 7/10 "Eine ausgesprochen gute Wahl"
M3 6/10 "Design före bildkvalitet"
Trusted reviews 9/10 "The ultimate hang on the wall TV"

Vad tycker testarna?

Det blir idel beröm för utförande och design hos Philips 42PES0001 Essence som enligt testarna kanske är den hittills bäst lämpade tv:n för väggmontering. Lösningen med extern mediabox underlättar anslutning av externa enheter samt ger ett rent intryck i helhetsbilden. Anslutningarna är många och testarna uppskattar möjligheten att återge bilder, musik och film från usb- och nätverksingången. Bildkvaliteten upplevs generellt som mycket bra men vissa testare noterar eftersläpningar och begränsad betraktningsvinkel. Ljudet är bra, men något tunt.

Video

"Hier findet jeder sein Lieblingsbild"

Video finner att skärmen är imponerande tunn men att också ramen är väldigt smal vilket gör att bilden hamnar i fokus, när tv:n är vägghängd. Att diverse anslutningar och tv-mottagare befinner sig i en separat box förstärker det estetiska intrycket och testaren menar att den därför är utmärkt för den med tycke för inredning. Det uppges finnas gott om anslutningar i mediaboxen. Att dessutom går att återge musik, bilder och vissa filmformat från nätverksanslutna datorer uppskattas stort. Menyerna är lättförståeliga och enkla att navigera sig igenom men den minimala fjärrkontrollen är begränsande. Bilden anses bli riktigt bra. Skärmen bjuder på fina färger, maximal kontrast och med mycket god rörelsehantering. Det som drar ner intrycket något är den medelmåttiga betraktningsvinkeln. Video tittar på fyra skärmar med lcd-teknik och placerar däribland produkten på tredje plats. Bäst i test blev Loewe Art 42 SL Full-HD+ 100 DR+. Deltog gjorde också LG 42LG6100 och Samsung LE40A859.

Källa: Video (DE) nr 2 2009

Audiovision

"Gute Multimedia-Funktionen"

Philips 42PES0001 Essence blir testvinnare när Audiovision jämför produkten med Grundig Vision 9 42-9870T och Loewe Art 42 SL Full-HD+ 100 DR+. Även här så uppskattar testaren den tunna ramen och det tunna utförandet. Lösningen med extern mediabox förenklar anslutningsförfarandet. Det finns gott om anslutningslösningar och återgivning av filer över nätverket uppskattas stort. Betjäningen upplevs som mycket enkel men att menyerna ibland täcker hela skärmen upplevs som lite småstörande. Med standardsignaler produceras en mycket bra bild där den inbyggda linjedubblaren visar vad den kan, vilket gör att kantflimmer vid häftiga rörelser inte blir något problem. Ljudet blir dessutom mycket bra. Med hd-signaler blir detaljåtergivningen mycket god, skärpan är i topp och skärmen övertygar med naturtrogna färger. Testaren skriver att hudtoner blir mycket bra samt att den goda kontrasten ger ett ordentligt djup till mörka scener. Det enda som inte är optimalt är återgivningen av 24p där bilden upplevs som ryckig. Betyget dras ned något av detta men annars är det en mycket bra tv, avslutar Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2009

Area dvd

"Eine ausgesprochen gute Wahl"

Den som önskar en tv som har modern design, goda anslutningsmöjligheter och mycket bra bild har enligt Area dvd mycket att hämta hos Philips 42PES0001 Essence. Produkten erbjuder ett gediget och minimalt utförande som imponerar med hög kvalitet på material som på finish. Funktionerna uppges omfatta allt som kan tänkas hos en modern skärm med modern bildsignalsprocessor, goda inställningsmöjligheter och omfattande anslutningsmöjligheter. Den rena återgivningen med naturliga färger och hög skärpa uppges göra Philips 42PES0001 Essence till en utmärkt allround produkt. Testaren skriver att den lämpar sig lika bra för blu-ray som för moderna spelkonsoler och att bilden från tv-sändningar håller mycket bra kvalitet tack vare den inbyggda linjedubbleringen och uppskalningen. Ljudet håller dock inte samma klass som bilden och upplevs som något basfattigt och ytligt.

Källa: www.areadvd.de (DE)

M3

"Design före bildkvalitet"

Även M3 menar att detta är en riktigt läckert utförd platt-tv. Dock så upplever testaren att bildkvaliteten hamnat i skymundan av designarbetet. Även om tv:n har en mycket bra mottagare och uppskalning blir resultatet som visas på skärmen ändå inte optimalt. Produkten uppges ha problem med skärpan, både med och utan funktionen för smart skärpa aktiverad. Dock är detta ett problem som kan förlåtas då uppskalningen är riktigt, riktigt bra. Vad som däremot är något svårare att förlåta är problem med eftersläpningar som uppkommer vid snabba rörelser och tuffa panoreringar, även med 100 Hz läget aktiverat. Svärtan blir mycket bra medan färger och djup är bra men inte bland de bästa på marknaden, skriver M3. Missar i bildkvaliteten tillsammans med det höga priset till vilket man kan förvänta sig mer gör att betyget dras ned.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Trusted reviews

"The ultimate hang on the wall TV"

Trusted reviews skriver att skärmen är en liten revolution när det kommer till väggmontering då den är så pass tunn och lätt. Att anslutningar finns i en extern box ses inte som en nackdel utan snarare tvärtom då det ger ett mer städat intryck. Att ett väggfäst följer med är utmärkt. Dessutom är det riktigt bra, skriver testaren, då det är kurvigt och det går att vrida skärmen längs med kurvaturen. Vidare så är anslutbarheten mycket bra och att usb- samt nätverksingången kan hantera flertalet filformat är välkommet. Bildkvaliteten bjuder dessutom på dynamiska men autentiska färger, utmärkt detaljåtergivning och skärpa samt en av de bästa svärtorna i lcd-världen, undantaget led-bakgrundsbelysta produkter.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Philips 42PES0001 Essence
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 66000:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, 2xscart, komponent, vga, audio, usb, ethernet, digital koaxial ljudutgång
Övrigt: dlna-certifierad, 100 Hz, dvb-t, dvb-c, löstagbar högtalarpanel, mediabox, väggfäste medföljer
Mått: 982x662,5x38 mm, (hubb: 320x84x320 mm)
Vikt: 16,5 kg, (hubb: 4,7 kg)

Tillverkare: Philips