Sök
Philips 32PW9618

Philips 32PW9618

Lysande bilder

2003-11-26

Högsta betyg från alla testare, vad mer ska man säga. Bilden är knivskarp och har mycket levande bilder. Testarna förundras även över hur så tunna högtalare kan ge så bra ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 5/5 "Never one to rest"
What Video & Widescreen 5/5 "Surprises are the ability"
Home Cinema Choice 5/5 "Advanced and complex"

Vad tycker testarna?

Högsta betyg hos alla testare samt varma rekommendationer och utmärkelsen Best Buy i två av tre tester. Det finns inte mycket att kritisera hos 32PW9618, möjligen kan man finna några detaljer om man är ihärdig, men annars är det bara att gratulera till en utmärkt produkt. Någon tycker att formgivningen kunde varit lite roligare, en annan hittar lite flimmer vid snabba rörelser men i övrigt förvånas alla över den fina återgivningen av svarta nyanser samt av detaljåter-givningen. Med tanke på högtalarnas storlek är ljudet bättre än väntat, även vid hög volym.

Home Entertainment

"Never one to rest"

Home Entertainment har testat JVC HV-32D25EJ, LOEWE Mimi 32, Toshiba 32ZP38 och Philips 32PW9618. Till bästa val utnämns JVC HV-32D25EJ. Philips TV har ett attraktivt fodral och en trevlig fjärrkontroll och skärmmenyn är beundransvärt formgiven. Fyra Scartanslutningar är generöst. Också funktionslistan är generös med Dolby Pro Logic II vilket PW9618 som TV är ganska ensam om. Det går också att se på två TV-kanaler samtidigt. Bilden är mycket bra med fabriks-inställningarna men vill man skruva finns oändliga justerings-möjligheter. Ljudet imponerar särskilt vid dialog. Högtalarna ser små ut men är tillräckligt kraftfulla. PW9618 rekommenderas.

Källa: Home Entertainment, Oct 2003
What Video, Nov 2003
Home Cinema Choice, Dec 2003

What Video & Widescreen

"Surprises are the ability"

What Video & Widescreen tycker att modellen ser trevlig ut men inte mer. PW9618 är stabil och ger ett slimmat intryck med sina löstagbara högtalare. Det finns gott om anslutningar och särskilt uppskattas två koaxiala digitala ljudutgångar och så mycket som fyra Scart. Det senare gör det möjligt att koppla till flera Dolby Digital produkter. OSD-menyn är slarvigt utförd, men ger tillgång till ett stort antal funktioner. På det hela taget gör PW9618 mycket bra ifrån sig. Testaren har aldrig sett bättre detaljåtergivning hos en CRT-skärm. Färgåtergivningen är ovanligt levande och kanterna knivskarpa. Den enda möjliga svagheten är tillfälligt flimmer runt skarpa kanter. Testaren överraskas av högtalarnas förmåga att leverera en så bred ljudbild trots att de är så tunna. Det här är den bästa 32 tums TV som går att köpa. "Best Buy" hos What Video alltså.

Home Cinema Choice

"Advanced and complex"

Home Cinema Choice gillar estetiken hos Philips TV:n. Den är snygg med sin metallfinish och sin minimalistiska framtoning. Man uppskattar också de trådlösa platta högtalarna. Den verkar vara tillräckligt stadig för att tåla en tuff vardag. Här finns massor av anslutningar, bland annat kan du ansluta flera A/V källor samtidigt som det är lätt att växla mellan dessa. Bilden är knivskarp och detaljerna fina oavsett källa. Också rörelser hanteras utmärkt, i någon snabb panorering kunde det dock uppstå små störningar. Färger och hudtoner är levande och svart återges i många nyanser med skarpa kanter. Ljudåtergivningen är mycket bra, vill man vrida på volymen går det bra men möjligen saknas lite bas. PW9618 utnämns även i detta test till "Best Buy".

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: 32 tums Widescreen TV med platt bildrör, Digital Scan och Pixel Plus. 32PW9618 har 1200 sidors Text-TV minne. Dessutom har den dubbla TV-tuners som gör att man kan se på två tv-kanaler samtidigt (äkta bild-i-bild). Kanaler söks automatiskt. PW9618 har totalt 110 Watt effekt via 8 högtalare i Dolby Prologic II. Timer, 4 st Scart, A/V ingång, S-video och hörlursuttag. Fjärrkontroll följer med. Bänk finns som tillval. Mått 941x608x576 mm. Vikt 79 kg.

Modell: Philips 32PW9618