Sök
Philips 32PFL7762D

Philips 32PFL7762D

Äldre teknik ger prisvärd tv

2008-09-26

Philips 32PFL7762D är en 32 tums lcd-tv som tagit testarna med storm. Ett fantastiskt kap enligt de flesta testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Quality performer"
Av review 8/10 "Shines with its sharpness"
Trusted reviews 9/10 "One hell of a bargain"
What plasma 5/5 "Bargain of the year"

Vad tycker testarna?

Testarna beskriver Philips 32PFL7762D som en mycket prisvärd produkt. Att Philips tagit tillvara på kunskap från tidigare generationers tv-modeller märks och 32PFL7762D anses vara bäst i sin prisklass. Skärpan bedöms som fantastisk och mörka bilder återges på ett djupt och intrycksfullt sätt. Tv:n får pluspoäng för frånvaron av suddiga bilder och bra bild även i scener med mycket rörelse. Kritiken mot teveapparaten är minimal och samtliga testare menar att den är väl värd sitt pris.

Home cinema choice

"Quality performer"

Home cinema choice är skeptiska till att Philips har "återanvänt” äldre teknologi men konstaterar samtidigt att resultatet är riktigt lyckat. Philips Pixel Plus 2 HD ger en skarp och detaljrik bild, även i scener med mycket rörelse. Teven erbjuder också mycket bra färgåtergivning med naturliga färger och bra kontraster. Att modellen dessutom är utrustad med tre hdmi-ingångar och har ett snyggt utseende är något som också uppskattas. På det stora hela tycker Home cinema choice att det är en kvalitetsprodukt med en väldigt billig prislapp.

Källa: Home cinema choice (GB) awards 2008

Av review

"Shines with its sharpness"

Av review gillar retrodesignen på Philips 32PFL7762D och menar att den håller hög standard med det stora antalet ingångar. Höjdpunkten är dock bildprocessorn som levererar skarp bildkvalité med fina detaljer, bra svärta och god kontrast. Det blir särskilt bra med standardupplösning. Det finns dock tillfällen när bilden inte presterar hundraprocentigt och därför får teven inte högsta betyg. Problemen tillskrivs Pixel Plus-tekniken som ibland tenderar att ha problem med kanter som har hög kontrast och vissa problem med rörliga objekt på bilden. Slutsatsen är ändå att den billiga prislappen väger upp en hel del av dessa små skavanker.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Trusted reviews

"One hell of a bargain"

Även Trusted reviews menar att Philips grepp med att återanvända gammal kunskap fungerar ypperligt denna gång och prisar 32PFL7762D. Testaren uppskattar de många anslutningsmöjligheterna och finner att det dynamiska kontrastförhållandet bidrar till ett bra slutresultat. Det allra bästa är dock att bildprocessorn håller hög standard trots att det idag finns modernare teknologi att tillgå. Ljudet är också bra och enligt Trusted reviews är den här tv:n, med sitt överkomliga pris, ett riktigt kap

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What plasma

"Bargain of the year"

What plasma hyllar priset på denna lcd-tv, som de anser vara oerhört billig. Det finns mycket godis som inte förväntas på en budgetmodell, det som nämns är bland annat de tre hdmi- ingångarna, den dynamiska kontrasten och bildprocessorn. De menar att processorn inte på något sätt är föråldrad utan fungerar jättebra i den här budgetvarianten. Färgerna återges fint och bilderna blir ovanligt lite suddiga vid scener med mycket action. Lägg på ett bra ljud och du får därför ett mycket bra köp, enligt What plasma.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Philips 32PFL7762D är en 32 tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och den dynamiska kontrasten är 12000:1. Svarstiden är angiven till 8 ms. Betraktningsvinkeln är 176 grader h/v. Bland bildförbättringsteknikerna märks pixel plus 2 hd och digital natural motion. Tv:n har inbyggd mottagare för markbunden dvb. Bland anslutningarna finns tre hdmi, YPbPr och dubbla scart (en rgb, en s-video). Måtten är 804x533x162 mm och vikten är 18 kg utan stativ.

Tillverkare: Philips