Sök
Philips 32PFL5403

Philips 32PFL5403

Billig och välutrustad 32-tummare

2009-04-20

Phillips 32PFL5403 är en billig, snygg, användarvänlig och vältutrustad 32-tummare med superb bildkvalitet som får höga betyg av samtliga testare.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "If you're only going to be watching HD programes, this is a bargain"
Bild & ljud hemma 5/6 "En läcker och välutrustad TV-apparat"
Hjemmekino 5/6 "Kvalitet trenger åpenbart ikke vaere spesielt dyrt"

Vad tycker testarna?

Philips 32PFL5403 får beröm för att vara snygg, välutrustad och relativt billig. Samtliga testare anser att den är användarvänlig då den har en logisk fjärrkontroll och ett lätthanterat menysystem. Den anses även ha goda anslutningsalternativ och kalibreringsmöjligheter. Alla testare är eniga om att bildkvaliteten är mycket god. Ljudet bedöms också fungera tillfredställande både för film och musik. Testarna kritiserar tv:n något för att den har för varma färger och därmed inte återger helt korrekta bilder. En testare menar också att tv:n inte lämpar sig speciellt bra för lågupplöst innehåll eftersom bilden blir för brusig.

What hifi

"If you're only going to be watching HD programes, this is a bargain"

What hifi imponeras av designen och anser att den är elegant men priset bedöms vara lite för högt. För hd-material lämpar sig den här tv:n alldeles förträffligt, menar testaren. Detaljnivåerna är utmärkta, kanterna är jämna, svärtan är djup och de varma färgnyanserna återger praktfulla landskap och hudfärger. Med lågupplöst innehåll gör modellen ett mycket sämre arbete. Bilden innehåller för mycket brus för att den ska anses som godtagbar. Ljudet från högtalarna beskrivs som anständigt. Om tv:n bara ska brukas för hd-filmer så är den ett kap men ifall den även ska användas för lågupplöst innehåll så finns det bättre alternativ, avslutar What hifi.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Bild & ljud hemma

"En läcker och välutrustad TV-apparat"

Svenska tidningen Bild & ljud hemma tycker att Philips 32PFL5403 har läcker design och bjuder på mycket godsaker till ett ganska förmånligt pris. Fyra hdmi-ingångar och usb-port ses som positivt. Fjärrkontrollen beskrivs som rationell och lättanvänd och menysystemet som välstrukturerat och användarvänligt. Testaren ser det som ett stort plus att det finns en "inställningsassistent" som hjälper till med bild och ljudinställningarna. Bilden får beröm, den beskrivs som naturlig och livlig. Även lågupplöst material återges bra. Det påpekas att färgerna är något för varma, vilket ger en trivsam bild om än inte riktigt korrekt. För övrigt har den bra svärta med tydliga graderingar mellan svart och vitt och utmärkt kontrast. Den största fördelen anses vara skärpan som bidrar till mjuka rörelser, utan några som helst spår av eftersläpningar. Ljudet är fullt godkänt.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 10 2008

Hjemmekino

"Kvalitet trenger åpenbart ikke vaere spesielt dyrt"

Norska Hjemmekino beskriver designen med stor ram och runda hörn som trendig. Installationen är smidig tack vare assistentfunktionen och kalibreringsalternativen är många och lättanvända. Fabriksinställningarna är inte riktigt tillfredställande och det krävs en del justeringar för att få korrekt gråskala. Testaren imponeras av bildkvaliteten och påpekar att både uppskalningen och skärpan är mycket bra. Modellen anses vara mycket bra på att undvika brus. Svärtan är god och den dynamiska kontrasten fungerar bra. Det uppstår vissa problem med att återge hudtoner. Testarens slutsats är att tv:n har god kapacitet sett till prislappen.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta:

Philips 32PFL5403
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 30000:1
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar, urval: 4xhdmi, komponent, 2xscart, usb, spdif
Övrigt: Dvb-t, uppgifterna gäller Philips 32PFL5403D/10.
Mått: 819x579x220 mm (med stativ)
Vikt: 18 kg (med stativ)

Tillverkare: Philips