Sök
Philips 32PF9986

Philips 32PF9986

Högteknologisk LCD

2004-12-21

Philips 32PF9986 är en 32-tums LCD-TV som får bra kritik för sin fina bildkvalitet och sina teknologiska funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "The resolution is awesome"
Essential Home Video 5/5 "Supreme pictures"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Good picture quality"
DVD & Hjemmekino 88/100 "Fantastisk oppløsning"
PC World Norge "Den peneste LCD-TV vi har sett!"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Philips 32PF9986 är en tekniskt utvecklad TV med bra finesser och funktioner och en riktigt fin bildkvalitet. I de flesta testerna konstaterar man att LCD-skärmarna utvecklats en hel del. 9986 är packad med tekniska finesser såsom Ambient Light som lyser upp skärmen bakifrån vilket ger en klar och ljusstark bild. Pixel Plus tekniken ger skärmen en mästerlig upplösning. Bildkvaliteten är detaljrik och färgerna rena och levande. Små problem upptäcker man vid snabba rörelser, då bilden inte riktigt hänger med. Modellen saknar koppling för komponentvideo och man måste gå via DVI-jacket, vilket många irriterar sig på. Även ljudet är acceptabelt men lite platt i basen. 9986 vinner två jämförelsetester och koras till bästa köp i ett test. TV:n är prisvärd och håller en genomgående hög, teknisk kvalitet menar testarna.

What Video

"The resolution is awesome"

32PF9986What Video testar sex LCD-TV större än 20 tum. 9986 beröms för att den har en snygg och trevlig design. Modellen har sina plus och sina minus. Negativt är att det finns så lite plats för att ansluta olika kopplingar då det är trångt baktill på skärmen. Förutom att man saknar en komponentanslutning, måste man lära sig att leva med Ambient Light som lyser upp skärmen bakifrån, oavsett om man gillar funktionen eller inte. Högtalarna är fina och fjärrkontrollen den bästa i testet. Bildkvaliteten är fenomenalt fin. Bilden har en stor detaljrikedom och en imponerade fin skärpa. Färg och kontrast upplevs som exemplariska, framförallt är färgerna naturliga. Man ser inga konstigheter och störningar i bilden. Ljudet är fullt acceptabelt. Modellen koras till bästa köp eftersom den lyckas kombinera pris och prestanda på ett bra sätt.

Källa: What Video , september 2004
Essential Home Cinema nr 37
Home Cinema Choice september 2004
DVD & Hjemmekino (EyeFi) nr 7, 2004
Till PC World's startsida

Essential Home Video

"Supreme pictures"

Essential Home Cinema testar flera olika märken och LCD modeller från 28 till 32 tum. 9986 är en modell som testarna anser är späckad med bra finesser. Man nämner bland annat Pixel Plus och Ambilight som ger klara, lysande färger. Bilden är mycket detaljrik och testarna menar att det känns behagligt att titta på bilden en längre tid. Vid snabba, rörliga bilder fladdrar bilden något. Även ljudet får en godkänd bedömning på mellannivå, medan basen är betydligt svagare. Designen ser väldigt futuristisk ut och modellen är mycket snygg oavsett var man placerar den i rummet. Tv:n saknar anslutning för komponentvideo så man får ansluta via DVI-jacket. 9986 koras till bästa köp med sin fina bildkvalitet som lyckas förena kontrast och ljus. Även Sony KDL-L32MRX1 koras till bästa köp. Den har ett fint ljud med inbyggd förstärkare samt uttag för komponentvideo, men jämfört med 9986 bedömer man bildkvaliteten som något sämre hos Sony.

Home Cinema Choice

"Good picture quality"

Home Cinema Choice irriterar sig på att 9986 saknar komponentvideo men konstaterar att den förutom detta inte saknar nödvändiga kopplingar. Det finns 3 Scartkontakter varav 2 med RGB. Modellen är späckad med bra finesser, särskilt när det gäller bildkvaliteten finns många innovativa förbättringar som gör bilden outstanding. Bilden är skarp, detaljrik och nyanserad i färgerna. HCC tycker att bilden är mer dynamisk och engagerande än man sett på länge, men ändå inte perfekt. Små brister upptäcks vid rörliga motiv där man kan skönja att bilden har svårt att hänga med. Ljudet är acceptabelt, men det blir förvånansvärt lite bas trots att modellen har en separat inbyggd basenhet. Men den utvecklade teknologin gör att man väljer 9986 till bästa köp.

DVD & Hjemmekino

"Fantastisk oppløsning"

DVD & Hjemmekino tycker att det bästa med 9986 är de fantastiska bilderna. Tv:n har en riktigt fin upplösning. Lägger man till finesser som Pixel Plus och Ambilight har Philips utvecklat bildkvaliteten ett steg utöver vad konkurrenterna kan erbjuda. Färger, skärpa, kontrast och detaljer är utmärkta. Det är när man exempelvis ser en fotbollsmatch som det blir problem för bilden att hänga med. När spelarna rör sig syns varken bollen eller lagnumret på tröjan. Men om rätt ska vara rätt, har de flesta LCD-modeller problem med just detta. Men det är däremot en överraskning att bilden är så pass ljusstark. Ljudet är godtagbart men lite platt. En optimal lösning vore att koppla till en receiver. Det är en väldigt enkel manöver att installera modellen och göra justeringar i bilden. Man behöver nästan ingen bruksanvisning eftersom menyn är så pass logisk. 9986 får beröm för att det är en verkligt teknisk modell som är prisvärd.

PC World Norge

"Den peneste LCD-TV vi har sett!"

PC World menar att 9986 är en fullträff rent designmässigt och att den faktiskt är den snyggaste LCD-TV man sett. Till och med de integrerade högtalarna förhöjer modellens utseende. Samtliga kopplingar sitter baktill, så man är beroende av att det står ett bord under den väggmonterade TV:n vilket kan kännas lite omständligt. Fjärrkontrollen är mycket funktionell och enkel att använda. Man behöver nästan inte en bruksanvisning, det är bara till att följa anvisningarna på skärmen. Kvalitetsmässigt håller bilden hög klass. Den är skarp och klar om man tittar på en DVD och ganska fri från störningar totalt sett. Bilden har fin färgseparation med klara färger. Ljuset på skärmen kommer bakifrån och lyser upp bilden på ett fint sätt. Modellen är en bra investering som passar fint i de flesta hem. En vägg-TV som håller toppklass.

Cirkapris: 38500 kronor

Produktfakta: Philips 32PF9986 är en 32-tums vägg-TV i bredbild 16:09 med en kontrast på 800:1 och LCD WXGA aktiv matris TFT-bildskärm som är antiflexbehandlad med en upplösning på 1366x768 pixlar. TV:n har fem inbyggda platta NXT- monolithögtalare samt integrerad subwoofer. Bilden kan justeras bland annat med 3D-kamfilter, Active Control + ljussensor, Movie Plus, Pixel Plus II, Progressive Scan samt Widescreen Plus. Färginställningen kan göras med sex förinställda lägen och två aktiva manuella lägen. Modellen har anslutningar för RGB (SCART), ljudingångar, hörlursuttag samt för S-video. Den är kompatibel med NTSC, PAL och Secam. Bland finesserna finns barnlås, Smart Clock, bild-i-bild, 2-sidig textfunktion, 1,200 sidor hypertext Text-TV samt ordsökning. Fjärrkontroll medföljer. Modellen finns i pärlvit/silver utförande och mäter 96x605x1000 mm och väger 20 kg.

Modell: Philips 32PF9986