Sök
Philips 32PF9731D

Philips 32PF9731D

Nästan perfekt

2007-01-10

Philips 32PF9731D är en 32-tums lcd-tv med digitalmottagare och ambilight. Enligt testarna är bilden mycket bra. Priset är dock högt i konkurrensen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hi-fi 5/5 "Phenomenal amounts of dvd detail"
Ljud & bild "Bästa filmbilderna"
Forbruker "Perfekt er den ikke"
What video 5/5 "One of the finest TVs ever"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att denna 32-tummare har mycket bra detalj och kontrast när man tittar på vanliga tv-sändningar, men att den absolut gör sig bäst med högupplöst material eller dvd. Färgerna är naturliga även om svärtan inte motsvarar "plasma-klass". Funktionen ambilight är denna apparats trumfkort. Många av testarna var skeptiska i början, men tycker ändå att det faktiskt gör skillnad, bilden känns större. Inställningsmöjligheterna är också många vilket drar upp betyget.

What hi-fi

"Phenomenal amounts of dvd detail"

Philips 32PF9731D hajenEnligt What hifi har bilden mycket bra detaljnivå och kontrast när man tittar på vanlig tv. Vid högupplöst material eller dvd-återgivning, blir det bara bättre enligt testarna. Bilddjupet beskrivs som fantastiskt och kontrasten ännu ett snäpp bättre. Färgåtergivningen känns naturlig däremot så är svärtan inte lika mörk som hos plasma. Testaren tycker att modellen har klass, men att den är en aning klumpig i sitt utförande. Ambilight förhöjer bilden, enligt testarna.

Källa: What hifi (GB) december 2006

Ljud & bild

"Bästa filmbilderna"

Ljud & bild har testat Philips 32-tummare och 37-tummare. Testaren tycker att skärpan i bilden är mycket bra. Att bilden försvinner när man går in i menyn, för att justera färger, är dock lite märkligt. För dem som aldrig är inne bland inställningarna, är detta nog inte något större problem. Testaren gillar ambilight, vilket innebär att väggen bakom lyses upp med samma färger som visas på skärmen. Detta ger illusion av att bilden är större än den verkligen är. Philips apparater gör sig bäst när de visar film då rörelser flyter på jämt och behagligt.

Källa: Ljud & bild (SE) november 2006

Forbruker

"Perfekt er den ikke"

Philips 32PF9731D hulkenForbruker tycker att Philips 32PF9731D är en aning storväxt tv, men ambilight gör att bilden är behaglig att titta på. Testaren tycker att denna modell har bra anslutningsmöjligheter. Bilden beskrivs som bra med fina färger. Det finns omfattande möjligheter för olika inställningar och utgångar, modellen är också användarvänlig. Svärtan är dock aningen sämre än konkurrenterna och betraktningsvinkeln kunde varit en aning bättre.

Källa: www.forbruker.no (NO)

What video

"One of the finest TVs ever"

What video noterar att Philips med teknologin clearlcd har förbättrat akilleshälar som lcd-tv överlag brukar dras med. Modellen är dock dyrare än konkurrerande modeller i samma klass. Även denna testare upplever dock att ambilight förhöjer tv-upplevelsen. Bilden beskrivs som extra skarp utan att för den delen bli brusig, anslutningsmöjligheterna får pluspoäng. Testaren rekommenderar att man ägnar tid åt att justera kontrasten och vara försiktig med brusreduceringen för att uppnå bästa bild. På testexemplaret fanns det viss tendens till ljusläckage. Slutsatsen är dock att 32PF9731D är en milstolpe, om än något dyr.

Källa: What video (GB), issue 315

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Philips 32PF9731D är en 32 tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Formatet är 16:9 och ljusstyrkan är 550 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 176 grader, såväl horisontellt som vertikalt. Bildskärmen är av typ lcd wxga aktiv matris tft och skärmen är antireflexbehandlad. Bland funktionerna märks ambilight, pixel plus 3 hd samt clearlcd. Modellen har usb-anslutning och kan bland annat spela upp mp3, jpg-stillbilder, mpeg och xvid. Anslutningsmässigt finns bland annat dubbla hdmi, komponent och dubbla scart. Måtten är 869(b)x625(h)x114(d) mm och den väger 20,4 kilo.

Tillverkare: Philips